S. O. S. Mit csinálok rosszul? Miért nem jön tej a mellemből fejéskor?
Avent Isis mellszívóm van, mintha nem is keletkezne benne vákuum. Semmi tej nem jön a teli cicimből.
Kézzel is próbáltam fejni, ahogya a la leche liga írja, de csak az első nyomásra spriccel, utána csak csurdogál. A kezem ragadt a tejtől, a nadrágom meg a fél nappali tejes lett, de az üvegbe csak 20 ml folyt. Kb 20 percet szenvedtem. És a cicim teljesen tele van.
Szaporító fejést akarok, a lefejtet meg félre szeretném tenni főzelékbe.
Korábban Medela kézi és elektromost is próbáltam, sőt a kórházban a gépet is, de azokkal sem mentem semmire. :(
Az Avent Isis mellszívó nekem se működött, míg rá nem jöttem a technikájára. Bekentem a mellemet egy sűrű testápolókrémmel (persze a bimbóudvart már nem, csak ahol a gumi hozzáér!), hogy teljesen zárni tudjon a szívó gumis része, és legyen vákuum. Utána már jött a tej.
Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek, de nem tudom, hogy csinálod.
Biztosan jó helyen nyomod? (Bimbóudvar)
Próbáltad több helyen is? Hol olvastad a LLL féle fejést? van egy jó kis anyagom hozzá, ha érdekel.
A lll oldalán olvastam, valaki itt linkelte be. Sztem jó helyen nyomom, de valahol csak probléma lehet... A cicim totál bedurrant közben, de tejci nem jött...
A bimbó alatt/felett kb 2-3 cm-re fogtam ujjbegyekkel, mellkas fele húztam, majd "sodró" mozdulattal összenyomtam. Elsőre spriccelt (kb 1 méterre ment el), majd csak csurdogált...
Érdekel!
Vedd ki a mellszíbóvól azt a szirom alakú puha betétet, lehet, hogy amiatt nincs normálik vákuum a mellszívóban.
meg vannak olyanok, akiknek a mellszívóra egyszerűen nem indul be a tejleadó reflexük, akárhogy próbálják.
Soha nem tudtam massal fejni csak kezzel.
Probalj nagyon melegvizes borogatast a cicire tenni fejes elott,vagy tusolj le jo meleg vizzel,nekem ezek segitettek.
A bal mellembol igy sem tudok fejni,sokfele mellszivot kiprobaltam mar,elektromostol a keziig.
A sok próbálkozástól keményedik meg, mert gondolom, megindul a leadó reflex, csak nem tud kijönni.
Időközben kiderítettem, hogy a membrán el van repedve a mellszívóban,valószínűleg emiatt nincs meg a vákuum...
De továbbra is hasznos lenne, ha kézzel tudnám fejni.
A tusolás, borogatás is megvan. Elején, kb 2x spriccel a tej, utána csak csordogál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!