Vajon miért nem tudok rendszert vinni a mindennapokba? Rosszul csinálnék valamit? Tudtok tanácsot adni?
Először azt hittem nagyobb babáról van szó. 3hetes picikénél még ne akarj rendszert. Ezért van az igény szerinti szoptatás. Mi sem vagyunk egyformák így a testvérek sem. A 3 óránkénti szoptatáshoz pedig ne ragaszkodj, ha óránként akar enni, hát egyen óránként, azért néha jó ha eltelik több idő is , de akkor sincs gond ha nem .
Ne stresszeld magad emiatt,mert el fog menni a tejed. Csinálj mindent így ahogy eddig és minden rendben lesz. Majd 7-8 hónapos kor körül lesz napirendetek, addig pedig élvezd a babás napokat.védőnő
Szerintem a férjednek igaza van. Ne hasonlítgasd össze a két gyereket, mások az igényeik.
Az én nagyobbik lányom is "háromórás" baba volt, mondjuk az éjszakát nem aludta át még egy évesen sem, de egyébként elég kiszámítható volt. A második gyerekem hamar "négyórás" lett, az éjszakát is átaludta már 6 hetesen. A kicsi viszont kb úgy evett mint a te fiad. Volt hogy kibírt 3,5 órát is, de leggyakrabban inkább 2-2,5 óránként kért, nem volt ritka, hogy óránként evett. Aztán a hónapok múlásával szépen beállt. Ne görcsölj rá, inkább örülj, hogy az első babáddal milyen könnyű volt:)
Én néha tréfásan mondogatom, hogyha a harmadik lett volna az első, lehet, hogy egyke marad:)
Egyetértek a férjeddel.
Én úgy tapasztaltam az évek alatt, hogy nem mindig fontos tudni azt, hogy MIÉRT csinál a gyerek valamit - van, hogy sehogyse jövünk rá, mi lehet az ok, de általában be szokott válni, ha hagyjuk, hogy a gyerek igényei kielégülést nyerjenek. Én úgy gondolom, hogy mindig megvan az alapos oka, ha a gyerek valamit kér, csinál és én elhiszem neki, hogy ha ő pl. szopizni szeretne, azt okkal teszi. Az első életév cselekedetei még nagyrészt belső, valódi szükségletből fakadnak, úgyhogy szerintem akkor tesszük a legjobbat, ha megfelelünk ennek.
A másik pedig, hogy a pontos, kimérhető napirenden túl szerintem a rendszeresség a fontosabb: előbb-utóbb biztosan a te babád is kialakít egy napi ritmust, "hullámzást", amihez ő maga is ragaszkodni fog. (Én a napirendet egy kicsit merevebb, szigorúbb rendszernek érzem, míg a rendszeresség nekem rugalmasabban hangzik.) De a te picid még nagyon kicsi, bőven van még ideje a saját ritmusához. Az, hogy a lányod más karakter, nem jelent semmit. Hagyj neki időt, hidd el, hogy el fog jönni, amikor már neked is kényelmesebb lesz.
Köszönöm!!!!! Igazán megnyugtató olvasni a soraitokat!!!! Igazatok van, a férjemnek is, el kell felejtenem ezt az összehasonlítgatást!
Még egyszer köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!