6 napja szültem, de még mindig nincs tejem, mit tegyek?
Persze, ne add fel,az sem baj még most, ha egésznap cicin van a baba,mert minél több inger éri a mellet annál több tejcsi termelődik
Császárral vagy spontán szültél?
Tényleg ne keseredj el. Azoknál az anyáknál is beindulhat a tej, akik nem szültek, hanem örökbe fogadták a babájukat. Ez komoly, nem viccelek! Úg csinélják, hogy mellre teszik a babát, a bimbóhoz erősítenek egy vékonycsövet, a baba azon át kapja a tejet, de közben ingerli a mellet, a mellbimbót. Egy héten belül megindul a tej.
Ezt kell tenned neked is. MAGÁTÓL NEM FOG BEINDULNI A TEJ, ezt nem tudom, ki terjeszti. Hiába iszol teákat meg omeós bogyókat, ezek a beindult tej mennyiségét növelik valamelyest, de hogy lesz-ée tejed és mennyi, az attól függ, hogy mennyi szopási inger éri a melledet.
Az én babámat is inkubátorba tették 3 naposan. Addig csak pár csepp előtejem volt, és az is véres, így nem tehettem mellre. Ekkor kezdrtem el mellszívózni, fejni: háromóránként fejtem, még éjjel is. Eleinte csak pár csepp jött, az első nap végére a két ciciből összesen 30 mili. Milyen büszke voltam magamra akkor! :-) csináltam tejet a semmiből. Hamatrosan felszaporodott a tej mennyisége. Mire hazajöttünk a kórházból, már lefagyaszthattam másfél deci anyatejet. Most, 8 héttel a szülés után hivatalos anyatejleadó vagyok, napi egy liter feleslegem van.
Fejj! :-)
Tejserkentésre jabalsom még a görögszénamag-teát, nem drága, és nálam azonnal hatott? kb negyedével megdobta a tej mennyiségét.
Nekem az ötödik nap este lett tejem, addig azt hittem besz...-már bocs. Nagyon sokat szenvedtem, mert úgy bedurrant, hogy felment a lázam is!! Egy jó fürdő és meleg borogatás úgy megtette a hatását :))))
A lányom egy percet sem volt hajlandó szopizni!!! Sajnos :(
De fejem neki minden nap. Most 2,5 hónapos, de már 6-7 liter van a fagyasztóban is :)
Kitartás!!! Sikerülni fog!!!
Már az is nagyon szép teljesítmény, hogy sikerült őket természetes úton megszülni, ilyen körülmények mellett!
Nagyon jó úton haladsz, ha már fájnak és meg vannak duzzadva. Szerintem már csak 1-2 nap és biztosan lesz tejed, de fejni, fejni, fejni ezerrel! Nekem mellszívóval ment csak, kézzel nem. Ha fáj a mellbimbód, segít a Garmastan kenőcs. Tejszaporítónak igyál rengeteget, egyél leveseket, próbáld ki a tejszaporító teákat. Lehet, hogy a szervezeted még nem áll készen, hiszen lett volna még idejük a piciknek. De a szülés közben és után felszabadult hormonok beindítják a tejed, én úgy tudom, pláne ha természetes úton szültél.
Minden rendben lesz, ne aggódj! Hamarosan az lesz a legnagyobb gondod, hogyan tedd mindkettőt egyszerre cicire:)
Jó egészséet és sok boldogságot kívánok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!