Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 6 napja szültem, de még...

6 napja szültem, de még mindig nincs tejem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szedek homeos bogyókat, masszírozom a melleimet, de kb.10 ml előtejen kívül, ami tegnap volt, nem tudok produkálni semmit. Fájnak, érzékenyek, meg vannak duzzadva. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit tehetnék még? Már el vagyok keseredve, hogy egyáltalán nem fogok tudni szoptatni.
2010. máj. 17. 10:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
52%

Persze, ne add fel,az sem baj még most, ha egésznap cicin van a baba,mert minél több inger éri a mellet annál több tejcsi termelődik

Császárral vagy spontán szültél?

2010. máj. 17. 10:08
 2/20 anonim ***** válasza:
54%
Szia! Én is így voltam. Igyál napi minimum 3liter folyadékot és igyál laktoherb teát. Nekem nagyon bevált!
2010. máj. 17. 10:28
 3/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. És ne add fel, minden szopi után fejd!
2010. máj. 17. 10:28
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne keseredj el, nekem is nagyon nehezen indult meg az elején a tej, nagyon rossz volt, hogy a kórházban mindenkiből folyt, én meg csak vártam a tejbelövelést. Az egyik csecsemős nővér azt ajánlotta, minden szoptatás után fejjek még 20-20 percet, az segíteni fog. Az első hetekben nagyon gyakran mellre tettem a babát (nem vártam meg, hogy elteljen a három óra két etetés között), mindig két mellből szoptattam, és becsülettel fejtem minden szoptatás után. Nagyon megterhelő volt, mert gyakorlatilag nem állt másból a nap csak etetésből, fejésből és maximum fél óra pihenésből. Esténként tápszerrel kellett kiegészítenem az étkezést, hogy nyugodtan tudjon aludni a kisfiam. Szerencsére a végén meglett az eredménye az erőfesztésnek, mert a harmadik hét végére valahogy beállt a tejtermelés, és elhagyhattuk a tápszert is. Annyira "belejöttünk", hogy hat hónapos koráig csak anyatejet kapott a babám. Emellett én is szedtem bogyókat, megittam a 4 liter folyadékot naponta. Úgy vettem észre, hogy ha spenótot ettem, másnap mindig rengeteg tejem lett. Remélem, erőt ad az, hogy más is járt ilyen cipőben, úgy látszik, van, akinek meg kell dolgozni a tejért. Látod, nekem is csak egy hónap múlva állt be rendesen a tejtermelés. Semmiképpen ne add fel!
2010. máj. 17. 11:23
 5/20 A kérdező kommentje:
Természetes úton szültem ikreket, 33+3 napra. Előtte napokig próbálták visszatartani őket, de nem jött össze. Az a baj, hogy ők koraszülött osztályon vannak inkubátorban, mert elkaptak méhen belül valami fertőzést, ami állítólag a szülést is beindíthatta, így nem tudom őket cicire se tenni. Az is elég elkeserítő, hogy naponta csak látogathatom őket, valójában meg sem érinthettem a babáimat tegnapig, akkor megengedték, hogy gumikesztyűben megsimogathassam őket. Hál Istennek elég szép súllyal születtek, majdnem két kiló volt mind a kettő, de meg sem merem kérdezni, hogy mikor hozhatjuk haza őket. Köszönöm szépen a válaszaitokat, akkor még ezek szerint nem kell nagyon elkeserednem, mert még beindulhat a tej.
2010. máj. 17. 12:27
 6/20 anonim ***** válasza:
74%

Tényleg ne keseredj el. Azoknál az anyáknál is beindulhat a tej, akik nem szültek, hanem örökbe fogadták a babájukat. Ez komoly, nem viccelek! Úg csinélják, hogy mellre teszik a babát, a bimbóhoz erősítenek egy vékonycsövet, a baba azon át kapja a tejet, de közben ingerli a mellet, a mellbimbót. Egy héten belül megindul a tej.

Ezt kell tenned neked is. MAGÁTÓL NEM FOG BEINDULNI A TEJ, ezt nem tudom, ki terjeszti. Hiába iszol teákat meg omeós bogyókat, ezek a beindult tej mennyiségét növelik valamelyest, de hogy lesz-ée tejed és mennyi, az attól függ, hogy mennyi szopási inger éri a melledet.

Az én babámat is inkubátorba tették 3 naposan. Addig csak pár csepp előtejem volt, és az is véres, így nem tehettem mellre. Ekkor kezdrtem el mellszívózni, fejni: háromóránként fejtem, még éjjel is. Eleinte csak pár csepp jött, az első nap végére a két ciciből összesen 30 mili. Milyen büszke voltam magamra akkor! :-) csináltam tejet a semmiből. Hamatrosan felszaporodott a tej mennyisége. Mire hazajöttünk a kórházból, már lefagyaszthattam másfél deci anyatejet. Most, 8 héttel a szülés után hivatalos anyatejleadó vagyok, napi egy liter feleslegem van.

Fejj! :-)

Tejserkentésre jabalsom még a görögszénamag-teát, nem drága, és nálam azonnal hatott? kb negyedével megdobta a tej mennyiségét.

2010. máj. 17. 12:40
 7/20 anonim ***** válasza:
Nekem a MORE MILK segített a legtöbbet,és a SZAPORÍTÓ FEJÉS!
2010. máj. 17. 12:52
 8/20 anonim ***** válasza:

Nekem az ötödik nap este lett tejem, addig azt hittem besz...-már bocs. Nagyon sokat szenvedtem, mert úgy bedurrant, hogy felment a lázam is!! Egy jó fürdő és meleg borogatás úgy megtette a hatását :))))

A lányom egy percet sem volt hajlandó szopizni!!! Sajnos :(

De fejem neki minden nap. Most 2,5 hónapos, de már 6-7 liter van a fagyasztóban is :)

Kitartás!!! Sikerülni fog!!!

2010. máj. 17. 14:19
 9/20 anonim ***** válasza:

Már az is nagyon szép teljesítmény, hogy sikerült őket természetes úton megszülni, ilyen körülmények mellett!

Nagyon jó úton haladsz, ha már fájnak és meg vannak duzzadva. Szerintem már csak 1-2 nap és biztosan lesz tejed, de fejni, fejni, fejni ezerrel! Nekem mellszívóval ment csak, kézzel nem. Ha fáj a mellbimbód, segít a Garmastan kenőcs. Tejszaporítónak igyál rengeteget, egyél leveseket, próbáld ki a tejszaporító teákat. Lehet, hogy a szervezeted még nem áll készen, hiszen lett volna még idejük a piciknek. De a szülés közben és után felszabadult hormonok beindítják a tejed, én úgy tudom, pláne ha természetes úton szültél.

Minden rendben lesz, ne aggódj! Hamarosan az lesz a legnagyobb gondod, hogyan tedd mindkettőt egyszerre cicire:)

Jó egészséet és sok boldogságot kívánok nektek!

2010. máj. 17. 15:30
 10/20 anonim ***** válasza:
Tényleg csak azt tudom mondani , KITARTÁS! nekem 7 nap után lövellt be a mellem. belázasodtam, és majd szét durrantam. Fejni, fejni, fejni. ez a titka. Hidd el sikerül!! :-)
2010. máj. 17. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!