Miért kell nyilvános helyen szoptatni?
Elmagyarázza valaki, hogy egy emlős állaton milyen célt szolgálnak az emlők?
Főleg az, aki ilyet ír, hogy már nem nő, aki nyilvánosan szoptat, csak kajásdoboz a melle, meg hogy nem csoda, ha a férjének nem kell. Annak a férjnek, akinek a gyerekét szoptatja.
Az én férjem tudod, mit mond, mikor nézi, ahogy szoptatok? "Gyönyörű vagy életem, egy igazi anya!" Szerinte ez a látvány szép.
Ráadásul nem is első gyerek, hogy újdonság lenne.
Ma két tizenéves srácot láttam a plázában. Jött szembe egy csinos, melles csaj, persze jól megnézték. Aztán megszólal, hogy "Az biztos, hogy a közös utód nem szenvedne hiányt anyatejben."
Láss csodát: kamaszfiúk teljesen értik a női mell lényegét. Kisgyerekes anyukák pedig nem.
Mert.ehes a gyerek es mert anyatejes ...
Am engen nem erdekel soha h mit szolnak ha ehes akkor egyen, nem fogom eheztetni csak mert egyeseknek nem tetszik!
Vagy jobb ha uvolt az ehsegtol ?
Siman megoldhato szepen is !
22, hidd el, a kamaszfiuk nem a baba szukseglete miatt mondtak......egyelek meg de naiv vagy.
Es egy no ne legyen mar olyan targyiasult valami, hogy ha a baba ehes, mar szedi le magarol a melltartot barhol. Mert nem illik. Mert attol az meg intim testresznek szamit. Es persze, tetszik a ferjednek, de az se uavarja a ferjedet hogy mindenki a felesege szoptatos csocset latja aki elhalad? Mar bocs de nincs bennetek szemerem?
Első gyerekkel még én is hazarohantam, a másodikkal már nem lehet mindig megoldani. Szerintem egy szoptató anyának is "joga van" egy óránál többet maradni játszótéren, közösen is programokra járni, kirándulni, vendégségbe menni, de olyan is bőven előfordulhat, hogy a gyerekorvosnál kell hosszabban várni. Szerintem kendő alatt, autóban vagy játszótéri padon elfordulva nincs a "nyilvános" szoptatásban semmi kivetnivaló.
Vannak aztán még ilyen saját fejben eldőlő prüdériák bőven: kisgyerek pisilhet-e a fánál, autó mellett; leguggolt tinilányok mutogathatják a tangájukat vagy munkásbácsik a kőműves dekoltázsukat és tapizhatják egymást meg csókolózhatnak szerelmesek padon, villamoson, medencében, de az átlátszó mellbimbó épp ciki lett (pedig pár éve még a nyakbakötős felső dívott), aztán vajon Magyarországon a szaunában szabad-e vagy muszáj pucérkodni, ja és az örök kérdés, hogy ki mit szőrtelenít... Szóval nem tudom, miért épp a szoptatást kell mindig elővenni, van még bőven téma :)
egy szoptató anyának is "joga van"
látod, ez az alapvető különbség köztünk. Hogy én nem a saját jogomból indultam ki, hanem a gyerekemből. ÉS nem gondolom, hogy neki étteremben a helye este az ágya helyett, vagy este nyolckor a teszkóban, délben egy plázában...
Én még nem szoptatok, mert nem született meg a kisbabám... :)
Nyilvános helyen elég feszélyezve érezném magam, és azért a lehetőségekhez mérten majd próbálom is ezt elkerülni, kivédeni, de hát a szükség néha törvényt bont, ez van.
Meg aztán láttam én már nyilvánosan szoptató anyát, és teljesen diszkréten, kulturáltan művelte az egészet, a melléből semmit nem lehetett látni, még egy kendővel is le volt takarva. Nem volt bennem undor, vagy az, hogy ezt azért nem itt kéne... Jó, nyilván a helyszín sem mindegy, de úgy összeségébében, nehogy már ez legyen valakinek a legnagyobb gondja... :) illetve de, ez legyen a legnagyobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!