Anyukák, mennyire vagytok szégyenlősek szoptatás közben?
Például ha buszon vagy villamoson, parkban, plázában jön el az idő vagy akarja a baba, akkor szoptattok? Ha valaki oda-oda pillant(korra nemre való tekintet van,vagy mindegy?), azt rossz néven veszitek?
Egy kíváncsi,de látszólag szemérmes szempár alatti óvatos mosolyt pozitív megerősítésnek tartotok, vagy ellenszenvesnek?
Kérem kört is írjatok, és hogy hány gyermeketek van. Köszönöm
Minden zokszó nélkül csak a gyerekeim és a férjem előtt szoptattam.
Előfordult még lesötétített autóban. De nyilvánosan soha. Se parkban, se villamoson...
barátnőm, családtagok előtt szoptattam, nem vagyok szégyenlős. buszon vagy egyéb nyilvános helyen szükségtelennek tartom.
a szoptatás lényege a meghitt összebújás - amellett hogy táplálék a babának. És az igény szerinti szoptatás szerintem pont nem azt jelenti, hogy egy zsúfolt, zötyögő buszon szoptatom meg a babát mások szeme láttára.
Ezért mindig úgy időzítettem a kiruccanásokat, hogy két szoptatás közé essen. ha mégis sírt a kislányom a ciciért, akkor addig dajkáltam, ringattam, míg megnyugodott...van aki erre egyből elő kapja a cicit, úton útfélen, én nem ez vagyok, nekem nyugalom kell az evéshez, és a babámnak is szeretem megteremteni a megfelelő körülményeket. Ha olyan halaszthatatlan egésznapos programom volna, ami miatt kénytelen volnék elmenni otthonról, akkor keresnék egy baba mama sarkot, ahol nyugodtan megszoptathatom, ha ilyen nem áll rendelkezésre, akkor egy parkot ahol nem látnak. És nem azért mert szégyenlős vagyok, hanem mert a "nyilvános" szoptatásra semmi szüksége egy babának.
Eddig három gyereket szoptattam, összesen kb. 5-5,5 éven át.
Minél többedik gyerekem volt, annál gyakrabban kellett "fura helyeken" szoptatnom.
Én meg tudtam oldani úgy, hogy a mellemből nem látszott semmi, ettől függetlenül aki nagyon odanézett, az rájött, hogy mit csinálok.
Egyetlen egy olyan élményem volt az évek alatt, hogy egy pasi ránk pillantott, majd utána bámulni kezdett. De szerintem vele nem volt minden rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!