Anyukák, mennyire vagytok szégyenlősek szoptatás közben?
Például ha buszon vagy villamoson, parkban, plázában jön el az idő vagy akarja a baba, akkor szoptattok? Ha valaki oda-oda pillant(korra nemre való tekintet van,vagy mindegy?), azt rossz néven veszitek?
Egy kíváncsi,de látszólag szemérmes szempár alatti óvatos mosolyt pozitív megerősítésnek tartotok, vagy ellenszenvesnek?
Kérem kört is írjatok, és hogy hány gyermeketek van. Köszönöm
En szoptatás nyilvánosan. Még lehet ám azt oldani, hogy senkinek fel nem tűnik, hogy mit csinálsz. Kendő, sál, kicsit félre fordul és ennyi. Soha, de soha senki nem veszi észre, ha az ember figyelmes.
Ja, mellesleg Köszönöm szépen, normális ember vagyok.
1 fiam van, 9,5 hónapig szoptattam.
Nyilvános helyen még nem szoptattam, autóban igen.
Párom, édesanyám, és a lánytesók előtt igen, anyósom előtt nem.Bár ő természetesnek vette, hogy odaáll az ágyhoz és telibe nézi majd...
Mamámnál, úgy hogy nagynénémmel benn voltak a szobában párszor. Na mamám először oda is húzott egy széket és behajolt, hogy ő majd nézi... Mondtam neki, hogy nem zavar, hogy benn vannak, de ne másszon már ránk. Szerencsére jó fej, úgyhogy nem volt sértődés. :)
Nem vagyok szégyellős,de tekintettel vagyok másokra.
Nem kívánom senkinek, hogy a testemet bámulja, mert én sem szeretném az akaratomon kívül másokét látni. A szoptatás egy intim pillanat, anya és baba között. Nem idegenek dolga.
És egyáltalán nem vagyok prűd, konkrétan nudista strandra és szaunába járunk a férjemmel - de a különbség, hogy oda önként mennek az emberek, akiket ez nem zavar. Az utcán pedig nem tudhatom, kinek kellemetlen.
Így nem, nem szoptatok nyilvános tereken, tömegközeledési eszközön, sosem tettem. Szerintem egy anya tisztában van vele hány óránként eszik a gyermeke, és képes úgy megszervezni a napját, hogy ne kelljen a parkban gőzölgő kutyakaki, játszadozó-futkározó 5 évesek meg a nyugdíjas pár mellett a szomszéd padon szoptatnia. Szerintem.
"A szoptatás egy intim pillanat, anya és baba között"
Ezzel egyetértek, de nem maximálisan.
Az evéshez tudnám hasonlítani.
Van gyertyafényes vacsora, amikor megadjuk a módját a férjemmel, egymásra figyelünk, beszélgetünk. A szoptatás is ilyen tud lenni (intim pillanat!), de nem mindig. Van, hogy csak futtában bekapunk egy szendvicset, mert éhesek vagyunk. Ilyennek gondolom a "kényszerhelyeken" való szoptatást.
Mindezek mellett eddig nem nagyon esett szó a baba életkoráról, ami szerintem nagyon nem mindegy. Minél kisebb egy baba (fél éves kor alatt főleg), annál inkább szüksége van az azonnali megnyugvásra, amit ha a cici ad meg, akkor az. Én jártam úgy, hogy indulás előtt megszoptattam, aztán a buszon haza felé éktelen üvöltésbe kezdett. Fél óra út volt még, tél volt és esett a hó, így a leszállás fel sem merült (sose jutunk haza különben), a téli kabátom alatt megszoptattam. A barátnőm is ott volt, vele beszélgettem közben ugyanúgy, mint előtte, senki nem vett észre semmit.
Nagyobb (fél és egy év közötti) illetve egy vagy annál idősebb babával már nincs szükség nyilvános szoptatásra, nekem mindegyik nagyon jól megértette, hogy melyik helyeken "lehet".
10-es voltam, 39 éves, most várom a negyediket
soha nem kaptam elő nyilvánosan, pedig aztán pár hetes kora óta megyünk mindenfelé...Strandsátorban, befelé fordulva, kocsiban szoptattam, de parkban pl sosem... A kislányom is úgy volt szoktatva, hogy nem kapott minden nyikkre "cicit"..Neki ha nem éhes volt, csak nyűgös elég volt egy kicsi összebújás. Egyébként még azt el tudom képzelni, hogy esetleg egy kendő alatt megetetni, de villamoson vagy buszon eszembe sem jutna. Magam is szoptattam, amikor egy vásáron láttam egy kismamát,aki csak úgy kicsapta a cicit, (ekkor 2 hónapos volt a lányom) engem eléggé taszított..
27 éves vagyok, egy gyerekem van, most várom a másodikat!
Cigók szoptatnak plázában meg padon.
De még ők sem akarják megmondani, hogy az arra jároknak hogy kell erre reagálniuk.
kör 2
Egyáltalán nem voltam szégyenlős.
Buszon, villamoson sose szoptatnék, nem szoptattam volna, mert az nem az a környezet, ahol lehet. Egyrészt a gyerek általában nem 5-10 percig szopik, másrészt a gyereket ki a kocsiból- magamat ki a ruciból- magamat vissza a ruciba - gyereket vissza a kocsiba - jelezni a leszálláshoz tovább tart, minthogy érdemes legyen hozzákezdeni.
Parkban se szoptatnék, nincs olyan hely, ahol kényelmesen le lehet ülni.
Plázában meg szoktam keresni a baba-mama szobát, egyrészt, mert csöndesebb, mint kint a nyüzsiben, és valamilyen szintű nyugalmat szeretne az ember evés közben maga körül. Másrészt ugyanaz a probléma, mint a parkkal, bevásárló központokban ritkán vannak olyan fotelek, amiben kényelmesen lehetne szoptatni, ellentétben a baba-mama szobákkal (ahol nem utolsó sorban rögtön tisztába is lehet tenni a gyereket).
De olyanra is volt már példa, hogy a hivatalban várakozva kellett megetetnem, vagy épp az orvosi rendelőben. Sem én, sem mások nem csináltak belőle problémát.
Az otthonomban, vagy más ismerős otthonában is rendesen megetetem a gyereket.
Amikor enni adtam a gyerekemre akkor vagy csakis rá figyeltem, vagy ha épp társaságban voltunk, akkor a beszélgetőpartnerre. A többi ember nem érdekelt sose, mintha ott se lennének. Fogalmam sincs, hogy volt-e aki rossz szemmel nézett ránk, mert soha nem is érdekelt. (Legőszintébben megmondom, szerintem aki nyilvánosan szoptat ÉS közben azt figyeli, hogy mi az idegenek reakciója az csak provokálni akar)
1 gyerekem van, 24 éves koromban született
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!