Meddig elfogadott számodra a nyilvános szoptatás?
Nekem teljesen mindegy, hol szoptat: park, étterem, busz, okmányiroda, stb. De ne legyen kint a melle. Vannak szép kendők, vagy egyszerű textil pelus, amivel el lehet takarni.
Semmi bajom a szoptatással, én is szoptattam.
De az őszintén szólva nem tetszik, hogy kezdenek átesni a ló túloldalára és premier plánban kirakja a mellét pl egy étteremben ebéd közben.
Szerintem a nyilvános szoptatás és nyilvános szoptatás közt is van különbség.
Pl. mikor a baba kicsi volt, és csak anyatejet kapott, vidéken lakva más választásom nagyon nem is maradt. De nem kötelező kicsapni a cickókat!
A fenti történetben sem az a gáz, hogy a gyerek egy éves (ebben a korban sem túl türelmesek még...), hanem hogy felkapja a pólóját, és anyuka nem szól rá. El lehet vele is vonulni diszkréten, és el lehet takarni.
Nekem a fenti példa már sok. De múltkor oktatott ki egy volt kolléganőm, hogy a hiba bennem van, mert ez annyira természetes, hogy ezen ha fennakadok, akkor valami elfojtásom vagy gyerekkorból hozott traumám van. Jót mosolyogtam rajta.
Én addig tolerálom a nyilvános szoptatást, amíg az nem öncélú magamutogatás. És nálam egy 1 éves gyerek ilyen formában történő szoptatása már az. De mindenki más.
Mivel babás programon voltál, ezért nem tartom annyira gáznak. Ahhoz meg semmi közöd h 1 évesét még szoptatja-e vagy sem és hogy hol.
Nálunk ringatón is van aki szokta szoptatni a gyerekét (1 éven túlit is), a terem végében ülve. Engem ez nem zavar.
Mondjuk azt vallom hogy ha van olyan helyiség ahova el lehet vonulni akkor inkább menjen oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!