Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig elfogadott számodra a...

Meddig elfogadott számodra a nyilvános szoptatás?

Figyelt kérdés
Egy babás prongramon voltunk a kisfiammal, ahol még 10 anyuka volt a gyerkőcével. Az egyikük a közös éneklés közepette szoptatta a kb. 1 éves gyerekét. A kicsi felhúzta a pólóját az anyukának, és mintha ez totál természetes jelenség lenne az anyuka engedte a kicsit szopizni. Lehet én vagyok maradni, nem tudom, de szerintem az 1 évesnek már nem lételeme az anyatej, így szerintem ezt nem kéne hagynia az anyukának, hogy egy nyilvános helyen csak úgy felhúzza a pólóját. Szerintetek?
2016. szept. 7. 13:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
63%

Nehèz tèma. Nálam a nyilvános szoptatás csak akkor elfogadható, ha törekszik az anyuka diszkrèten csinálni.

Nèha èn sem tudom mással csak cumizással megnyugtatni az 1,5 èves fiamat. El tudom kèpzelni, hogy egy nagyon cicizős babánál is lehet hasonlóan. Bár èn tudatosan csökkentettem a napközbeni cumizást.

2016. szept. 7. 14:07
 12/19 A kérdező kommentje:
Itt nem arról volt szó, hogy a gyerkőc írdatlan hisztirohamot kapott és mással nem tudta az anyuka megnyugtatni, csak ezzel.
2016. szept. 7. 14:12
 13/19 anonim ***** válasza:
64%

4-es vagyok. Mikor nekem is egy éves volt a gyerek, és már egyedül is ügyesen járt, simán megoldotta, hogy odajött, és amíg a lépcsőn ültem, felhúzta pólómat. Tudja ő nagyon jól, hogy mit hol keressen. ;)

Ebben a korban ezt már pont azért nem engedtem az ilyen akciókat, mert mások előtt ciki, és a baba nem tud különbséget tenni aközött, hogy most otthon vagyunk és lehet, most boltban és nem lehet.

És egy évesen, ha éhes vagy szomjas, azt tényleg már meg lehet oldani másképp is.

2016. szept. 7. 14:14
 14/19 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem ha már egy babás programon is megszólják ilyen miatt az embert más babás anyukák akkor ott valami nincs rendben!

Végül is nem a fő út közepén kapta elő a cicit, hanem olyan helyen ahol csak anyukák vannak akiknek nagy része valószínűleg szintén szoptat. Ezt nem tartom megvetendőnek.

2016. szept. 7. 14:15
 15/19 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem ezzel nincs gond. Láttad a mellét?

Én is igény szerint szoptattam, bár csak kétszer nyilvános helyen(vonaton, mosdóban)

Szerintem jobb, hogy nem várta meg a hisztirohamot a ciciért, így kevésbé feltűnő a dolog. Suttyomban is lehet csinálni, alig lehet észrevenni.

Idegenek közelében viszont ciki, ha nem vonult távolabb. Én a hozzám közel állók társaságában szoptattam otthon, ha jöttek látogatni.

Már kellemetlennek tartom, de barátnőm előtt fejtem is a gyerek párnapos korában, annyira eltűnik szülésnél a szégyenérzet, hogy az embernek teljesen idegen új dolog a teste, és abszolút csak egy funkcióra tud gondolni. Legalábbis mikor én hozzáláttam az etetés utáni rutinhoz, csak később kapcsoltam, és kérdeztem rá, hogy zavarja e.

Szerintem az anyuka még nem jutott át ezen a szakaszon, nekem is beletelt jópár hónapba.

2016. szept. 7. 14:41
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

engem nem érdekel más anyuka mit csinál :) nagyon toleráns embernek tartom magam, múltkor bementünk a mekibe egy kávéra, a játszórészre ültünk, hogy a nagy addig játsszon és mellettem ülő anyuka épp szoptatta a fél év körül babáját. őszintén nekem kb akkor tűnt fel mikorra megittam a kávém, el is szégyelltem magam, hogy ő elvonult én meg bambán pont mellé ültem :S

személy szerint én még soha nem szoptattam nyilván helyen, nagyon igyekszem, hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe. persze ez lemondásokkal jár, fől így, hogy a nagyobb gyerekem igényli hosszabb kiruccanásokat. irigylem amúgy azt akinek nem gond kitenni a cickókat :)

2016. szept. 7. 14:41
 17/19 anonim ***** válasza:
26%
Az a baj, hogy akárhány nyilvánosan szoptató nőt látok, azt is látom, hogy nem a gyerekkel foglalkozik közben, hanem olvas, pofázik, eszik, stb. Ez az egész nem a gyerekről szól, hanem anyu kényelméről, mert nem hajlandó semmit változtatni a korábbi életén.
2016. szept. 7. 14:51
 18/19 anonim ***** válasza:
82%

Semeddig.

(7 hónapja szoptatok, mindig meg tudtam oldani hogy ne kelljen más előtt)

2016. szept. 7. 19:38
 19/19 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem elsősorban szituáció-, és társaságfüggő. És pont egy babás, közösen éneklős, játszós helyen teljesen oké, hogy megszoptatja az anyuka a kisgyerekét. Főleg, mivel - ahogy írod - anyukák voltak kisgyerekekkel. Ennél csak az otthoni családi környezet, ami természetesebb.

Aki rutinos "otthonon-kívül szoptató", az egyrészt tudja, milyen felsőt és cicifixet kell felvenni, ha kimozdul otthonról, illetve megvan a pontos mozdulat is, hogy úgy ki tudja horgászni a szerszámot, hogy a célszemélyen kívül senki más még csak meg se pillanthassa.

Nyilván, ha ez az anyuka kitette a cicit közszemlére, akkor persze, az gáz.

A konkrét kérdésre válaszolva: nyilvánosan addig oké szoptatni, amíg a gyerkőc arra az értelmi fejlettségi szintre el nem jut, hogy elfogadja pl azt az érvet, hogy most nem adok, de x-kor kapsz (x lehet: ha hazaértünk, vagy ha beültünk a kocsiba, vagy ha ezt amit csinálok, befejeztem). Életkorban szerintem valahol a második évük körül, de tök gyerekfüggő. Addig meg az anyuka felelőssége, hogy eldöntse, az adott szitu/társaság/időpont alkalmas-e szoptatásra, vagy felkapja a kölköt és elvonul vele a sarokba.

2016. szept. 8. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!