Fejés kérdés! Ti hogyan csináljátok?
mindig csak egy mellből szoptatok, felváltva, tehát kb. 5-6 óránként kerülnek sorra. szopizás után alig tudok 10-20-30 ml-t fejni. ha a másik mellemet is fejem, lesz benne elég tej kb. 2,5 óra múlva a babámnak? így az a baj, hogy minden szoptatás után kellene fejnem azt a keveset, hogy érdemes legyen a napi összegyűltet lefagyasztani, de annyi időm azért nincsen... odaadni nem tudom neki üvegből, azt nem ismeri, szerencsére:)
másik kérdés. minden fejés után sterilizáltok, vagy naponta, vagy milyen gyakran? mellszívóra gondolok elsősorban.
köszönöm a segítséget!
Én sterilizálom minden hazsnálat után ami anyatejes.
Érdemes keveset is fejni, a hűtőben eláll -mindenhol mást írnak, hogy meddig: 24 óra, 48 óra. Utána lefagyaszthatod.
Nagyon nyomják a 2 mellből való szoptatást, tehát elvileg ha fejed a másikat, akkor is lesz elég tej. Az igény növekedésével nő a mennyiség állítólag. De majd írnak a fanatikusok :)))) /és ez nem bántás, mert dícséretes/
Gyakori tévedése a kismaméknak, hogy üres tömlőként gondolnak a mellükre, aamire várni kell, amíg megtelik. De a mell nem így működik. Miné, gyakrabban éri inger (szopás, fejés), annál több tej termelődik benne. 1 óra alatt telemehet újra, tapasztalatból mondom.
Egyébként 3 óránként fejem mindkét mellemet, így két babára elegendő tejem van.
A mellszívót minden fejés után folyó forró víz alatt űtmosom, és csak naponta egyszer sterilizálom gőzzel a mikróban.
Én is felváltva szoptatok, nekem is épp így van, 5-6 óránként kerül sorra. 2. babóm, most 9 hetes, éjjel alszik. Így én reggel meg este fejek, így is 3-4 dl megy a fagyóba 1 nap.
Első gyerkőccel fejtem minden szopizás után, azt a mellet ürítettem ki teljesen amelyikből evett, de így egy fél nap elment rá, és begyulladt a kezem is, akkor álltam át erre a rendszerre, 14 hónapig szopizott, úgyhogy így nekem bevált.
Ha 3 óránként kiüríted fejéssel a másik melled is, akkor arra fog beállni, és 3 óra múlva ismét tele lesz, így tényleg dőlne belőle a tej, ez akkor jó ha le akarod adni az anyatejet.
Én minden nap sterilizálok chicco sterilizáló folyadékkal, a reggeli fejés után beledobom, az estiig megszárad.
Jó babázást!
A tanácsadók a mell tejtermelésére a wc-tartályt hozzák példaként: minél gyakrabban lehúzod, annál többször megy tele vízzel (és annál több lesz a vízszámlád, ami ebben az értelemben jó :).
Kicsit fura, de nagyon találó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!