Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy kisbaba átlagosan menni...

Egy kisbaba átlagosan menni ideig szopik?

Figyelt kérdés

Azért kérdeztem, mert az egyik nap tudtam meg a nagynénimtől, hogy 3 éves koromig éltem anyatejen. Azt mondta, hogy anyám képtelen volt leszoktatni róla, mert úgy sírtam mikor, nem kaptam, hogy megsajnált hamar.

Amióta ezt meg tudtam kicsit irtózom magamtól. Tudom, hogy hülye kérdés, de normális dolog volt amit anyám csinált?

2017. febr. 7. 16:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%
9. nagyon tévedsz, nem vagyok szoptatás ellenes. Olyannyira nem, hogy tápszeresként jöttünk ki a kórházból, és több körös tanácsadósdi után sikerült hetek alatt kizárólagos anyatejessé válni, egy éves koráig szoptattam a nagyot utána magát leválasztotta. A pici szintén anyatejes. Imádom szoptatni. De ami beteg az beteg. Aki 3 éves gyereket szoptat, az nem normális.
2017. febr. 7. 18:53
 12/18 anonim ***** válasza:
55%
Az nem normalis, aki ilyen elvakult. Hagyd meg mindenkinek, meddig tartja normalisnak. Mibol gondolod, hogy okosabb, jobb vagy?!
2017. febr. 7. 18:55
 13/18 anonim ***** válasza:
32%
Teljesen normális hogy 3 évesen szoptál még. Az ember szopós kora antropológusok szerint 2-7 éves kor között ér véget. A nyugati társadalmakban ez legtöbbször lerövidül, de így is legalább 2 éves korig ajánlott szoptatni, egészségügyi okokból.
2017. febr. 7. 19:09
 14/18 anonim ***** válasza:
63%
Engedtessék már meg, hogy legyen önálló véleményem erről a témáról és engedtessék már meg, hogy abnormálisnak tartsam a 3 éves gyerek szoptatását! Nem kell lehülyézni és nem kell azzal jönni, hogy nem kívánok kötődni a gyerekemhez azért, mert nem szoptatom 18 éves koráig... nem vagyok elvakult, csak gondolkodom: ha már eszik mindent, akkor nincs oka a mellemen csüngeni. Az anya és gyermeke közötti kötődés nem csak attól függ, hogy éveken át szoptatják a gyereket! Sosem szoptam, tápszeres voltam, mégis erősebb a kötődés köztem és az anyám között, mint sok más anyatejesnek...
2017. febr. 7. 19:20
 15/18 anonim ***** válasza:
79%
Nyugi, 21 évvel ezelőtt engem is 3 évig szoptatott az anyukám, még sem undorodok sem magamtól sem tőle. Sőt párom anyukája párom ill. egyik tesóját is 3 évig szoptatta, mikor oviba mentek akkor szoktak le a ciciről..
2017. febr. 7. 19:21
 16/18 anonim ***** válasza:
34%
Hát a Fehérlófia? 3X7 évig szopott! Attól lett olyan erős. Tudták a régiek is, mire van szükség, azért szól így a mese.
2017. febr. 7. 20:12
 17/18 anonim ***** válasza:
55%

teljesen normális...

azoknak meg, akik a régi időkkel jönnek, csak annyit, hogy mivel családfakutatást végeztem nemrég, rengeteg anyakönyvet nyálaztam át, nyilván halottit is, és például 300 évvel ezelőtt is voltak, akik 80-90 évig éltek, nem is kevesen, meg nyilván magas volt a csecsemőhalandóság is, de ebből következtetéseket levonnni szoptatásügyileg elég meredek (kivéve hogy nyilván nem volt más, esetleg kecsketej, nagymamám azt kapott). Ja, és persze nem volt ritka a 40 éven felül szült nő sem (persze sokadik gyerek)

2017. febr. 9. 08:00
 18/18 judit8000 válasza:
14 hónapos a kisfiam és szopizik még, igényli még. de eddig nem is volt beteg.
2017. febr. 14. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!