2 hónapos kisbaba anyukája vagyok. Sajnos a férjem (a cég megszünése miatt) elveszítette az állását. Úgy néz ki januártól nekem kell visszamennem dolgozni, mert engem azonnal vissza tud venni a munkahelyem. Így viszont mi lesz a szoptatással?
Jelenleg, amíg a férjem nem talál más munkát csak ez a megoldás létezik, mert nincs segítségünk. Szerencsére sok tejem van, tele a fagyasztó és napközben is lesz lehetőségem fejni, amit a férjem oda fog tudni adni a babánknak. Viszont félek, nehogy utána teljesen elutasítsa a baba a mellemet. Éjjel és reggel szoptatnám, csak nap közben etetné a férjem. Van itt olyan anyuka aki szintén hasonló helyzetben van?
Szerintetek sok esély van rá hogy idővel el fogja így a babám utasítani a mellemet?
Jól átgondoltátok?
Biztos megéri visszamenned?
Hisz a csedet így bukjátok. Férjed végkielégítésre nem jogosult? Vagy legalább álláskeresésire?
Tuti pozitív lesz a mérleg? Nem csak anyagilag.
6 hónapos korától átveheti a gyedet, de addig nem éri meg azért a ~30 %-ért (kb. ennyi lehet a fizud és a csed közötti difi, mert a csed kedvezőbben adózik).
Nekem sincs sok különbség a csed és a fizetésem között, és most már ugye több adókedvezményt tudunk igénybe venni.
Inkább először próbáljátok meg, hogy a férjed gyorsan talál valamit, "mindegy, csak fizessen" alapon, és közben keres olyat, ami megfelel.
Ha két héten belül találtam valamit, akkor te újra maradsz otthon? Azt a céged nem fogja értékelni! És akkor ugye ott a próbaidő, ami alatt gyorsan kirakhatják újra.
Vagy a párod marad otthon fixen 2-3 évig?
Nem tudom, hol laktok, és milyen munkakörben keresgél, de a legtöbb helyen szerencsére gyorsan lehet új állást találni. Nem szabad ilyen gyorsan feladni, és beleugrani egy rossz megoldásban.
En is dolgoztam 16 hetes volt a lanyom
Itt nincs gyes gyed semmi.
4 orankent 10 percet fejtem dupla elektromos fejogepel.
A beloveleshez oxy orrsprayt hasznaltam
Rreggel szoptattam aztan mikor hazajottem ujra
Lanyomnak semmi baja egy evig volt anyatej
Keressen valamit,bármit. Ha nem megy,várd meg a hat hónapos korát és menj el gyeddel dolgozni. Addig csak kihúzzátok,kap álláskeresésit,vagy a 22800-at,vagy tanfolyam.
Semmiképp nem mennék vissza addig,amig a gyed és munka nem mehet együtt.
Nem tudom, mennyire dolgoznál messze az otthonotoktól, de ha nem nagyon, akkor a férjed be is viheti a babát szoptatni. Mondjuk egy ilyen pici babánál még nem nagyon van kialakult napirend, nehéz megmondani, mikor akar szopizni.
De azért elég sok baba tud alkalmazkodni a vegyes megoldáshoz, hogy napközben cumisüveg, este szopi. Esetleg meg lehet próbálni nappal Medela Calma üvegből etetni, állítólag ez tutira nem okoz cumizavart, mivel igazából nem cumisüveg. Viszont cserébe bazi drága :/
Cumi zavar tudomanyosan megallapitva nem igaz.
Ha a baba mar tud szopni tehat szopi jol megy el lehet kezdeni uvegbol etetni nem lesz zavar.
Szoptatasi tanacsadasbol van nemzetkozi vizsgam ( laktatiedeskundige)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!