Mikor lehet beiktatni a mellfejést?
Szoptatás után én büfiztetni szoktam, hogy nehogy bukjon, meg ugye a bennrekedt büfiktől nem tudna aludni. Közben peluscsere, van, hogy többször is, megint egy kis büfi, vagy ehelyett már jöhet a játék, beszélgetés vagy mondókázás, majd elalszik kb. fél-egy órára, de néha el sem alszik. Közben nem ártana egy kis rendet is tenni a házban, meg javasolják a szoptatós anyáknak a pihenőt vagy alvást is, hogy legyen elég tejük.
De akkor mikor van idő fejni? Hiszen mire mindezzel végzek, kb. újra szoptatási idő van.
Ha van tejed, nem kell fejned semmikor.
Ha nincs elég, akkor akkor fejsz, amikor játszhatnál a gyerekkel vagy amikor alszik, és fejés helyett legszívesebben te is pihennél. Szar dolog, és nem is hozza meg minden esetben a kívánt hatást, hogy megérné.
Hát ez az. Most akkor vagy fejek, vagy a gyermekkel próbálok eltölteni minőségi időt.
Miközben hallom, hogy legalább hat hónapig szoptatás javasolt, plusz persze fejjem le minden egyes szopi után is a mellemet, de hogy fejlődjön is az a szerencsétlen baba, nem ártana játszani sem vele.
Komolyan nem tudom, mások (akik szintén fejni kényszerülnek) hogyan csinálják.
nem kell fejni minden szoptatás után,mert akkor a tested ugy érzi h többet kéne termelnie,és egy idő után hatalmas mennyiséget fog termelni,és ugye azt nem eszi meg a baba,tehát fejned kell h ne gyulladjon be....ez egy ördögi kör lenne.
Én akkor fejek csak ha el kell mennem itthonrol,és kell hagynom itthon tejet.
Én sokáig fejtem. (4 hónapig)
Etettem, büfiztettem, majd fejtem. Elektromos mellszívóval 5-10 perc közötti idő alatt végezni lehet mivel váltott mellből evett így csak az egyiket fejtem amiből evett éppen. Ha nem volt otthon a férjem büfiztetés után ha bealudt letettem és úgy fejtem, ha nem akkor magam mellé tettem a pihenőszékbe arra az 5-10 percre. Fejtem, majd a tej be a hűtőbe mellszívó elöblít be a sterilizálóba,és már mentem is játszani a lányommal. Mikor elaludt pedig vagy pihentem vagy rendet raktam, éppen mihez volt kedvem.
Ha itthon volt férjem akkor még egyszerűbb volt amíg ő megbüfiztetett én végeztem is a fejéssel. Sokszor éjszaka is besegített így. Büfiztetett amíg én fejtem hogy mielöbb mehessek vissza aludni.
Nyilván nem az fogja ezt megkérdezni, akinek
- a baba igény szerinti mellre helyezésével beáll a kereslet-kínálat,
- és nem is az, akinek 5-10 perc fejés elegendő.
Én 40 perceket fejtem elektromossal, s a vége felé ezzel is csak max. 15 milli jött le két mellből. Na akkor adtam fel. Utólag visszagondolva, sokkal korábban kellett volna, mert lemaradtam egy csomó időről, amit a gyerekkel tölthettem volna, a tejem pedig így se, úgy se szaporodott, hiába tartottam be az ibclc-s tanácsadók összes javaslatát. 3,5 hónapig kínlódtunk.
Én is büfiztetés utàn fejek egy régebbi típusú, Csöpi mellszívóval. Ezzel a szám is foglalt, így beszélni sem tudok a gyerekemnek, de grimaszokat tudok vágni, ez egyenlőre még leköti erre a kis időre :)
Nekem is egy 5-10 perc a fejés, és éjszaka is kelek fejni etetésen felül is. Egyrészt nem szeretném megkockáztatni, hogy idő előtt elmenjen a tejem, de ha ez mégis megesne, akkor ott van a fagyóban a sok tej, amiből főzni is tudok majd, ha eljön a hozzátáplálás ideje.
Én bevallom őszintén, inkább elhalasztom késöbbre a kisebb házimunkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!