Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy kisbaba átlagosan menni...

Egy kisbaba átlagosan menni ideig szopik?

Figyelt kérdés

Azért kérdeztem, mert az egyik nap tudtam meg a nagynénimtől, hogy 3 éves koromig éltem anyatejen. Azt mondta, hogy anyám képtelen volt leszoktatni róla, mert úgy sírtam mikor, nem kaptam, hogy megsajnált hamar.

Amióta ezt meg tudtam kicsit irtózom magamtól. Tudom, hogy hülye kérdés, de normális dolog volt amit anyám csinált?

2017. febr. 7. 16:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
41%
Nem ártalmas, de felesleges. Kb. 1 éves korig ajánlott szoptatni a babákat.
2017. febr. 7. 17:05
 2/18 anonim ***** válasza:
19%

Nem volt normális, sőt az is lehet, hogy ártalmas. Tavaly olvastam, hogy Hollandiában vizsgálták azoknak az anyatejét, akik egyéves kor után is szoptattak. Sok esetben találtak a tejben toxikus anyagot, ami nem függött össze az anya étrendjével.

Régen a cigányok és a nagyon szegények szoptattak sokáig. Részben, mert nem nagyon volt ennivalójuk, részben, mert azt hitték, hogy amíg szoptatnak, nem eshetnek teherbe.

2017. febr. 7. 17:34
 3/18 anonim ***** válasza:
61%
Teljesen normális dolog volt! Egyébként a WHO (Egészségügyi Világszervezet) 2 éves korig ajánlja, de nyugodtan lehet tovább is. És nem csak a szegények meg a cigányok szoptattak sokáig, hanem minden ember aki a természetközeli módon él. Ez csak számunkra,modern civilizációban élők számára furcsa, az emberiség nagyobbik része számára természetes. Tuti, hogy ez 200 éve nem volt kérdés Magyarországon sem!!!!
2017. febr. 7. 17:43
 4/18 anonim ***** válasza:
29%
az emberi civilizáció és a fejlettebb országok azért tudtak/tudnak fennmaradni és fejlődni, mert képesek kilépni az ősidékből, előre fele menni, haladni a korral..éppen ezért, az, hogy egy törzsben 4-5 éves korig szoptatják a gyerekeket, mert az ősi, az engem egyáltalán nem hat meg, ők ott tartanak ahol, mi meg ott, ahol. Nem véletlen patkoltak el 200 évvel ezelőtt 50 évesen, és ma nem véletlen élnek 80-90-100 évig. Hogy emellé a wHO épp mit ajánl, az teljesen mellékes, 5 évente megváltoztatja a saját álláspontját.
2017. febr. 7. 17:58
 5/18 anonim ***** válasza:
44%
Hát elég abnormális szerintem is, de úgy igazán számomra az az ijesztő, hogy Bálint Antónia még 5 évesen is szoptatta a lányát. Na az nagyon beteg! A 3 éves gyerek szoptatása se normális, mert már eszik rendesen, nem kell az anyának táplálnia. Azért ne undorodj magadtól, mert anyukád nem volt képes elszakadni ettől a szokástól és úgy gondolta, hogy ha ciciért sírsz, akkor azt adja, amit szeretnél. Nem normális tényleg, de ezért magadtól, se anyukádtól ne undorodj.
2017. febr. 7. 18:05
 6/18 anonim ***** válasza:
25%
Attól függ, hogy ki adja a választ. Azok az anyák, akik nagyon ragaszkodnak a kötődő neveléshez, azok sosem adnának olyan választ, amik itt előttem vannak.
2017. febr. 7. 18:06
 7/18 anonim ***** válasza:
63%
Én nem látok ebben problémát, ha a gyerek igényli. Ha a gyerekem igényelte volna, szoptattam volna bármeddig, de 9 hónapos korában ő maga hagyta el a szopizást, én meg nem erőltettem. Sok ismerősöm azért szoptatta a nagyobb gyerkőcét, mert a kistesó is szopizott és a nagyobb is szeretett volna, hogy ne érezze magát kiszorítva. Ezt is normálisnak tartom. Egy csecsemő/kisgyerek igénye mindig normális, nem érzem magam feljogosítva, hogy kétségbe vonjam.
2017. febr. 7. 18:26
 8/18 anonim ***** válasza:
56%
hát nekem van egy két ismerősöm, aki a kötődő nevelést vallja, de ha olyanná cseperedett volna az én gyermekem, mint az övéké hát...komolyan elgondolkodnék hogy mit és hol rontottam el...azt várná az ember hogy ezek nyugis kiegyensúlyozott gyerekek lesznek. Hisztisebb, nyűgösebb, mimózább, anyámasszonykatonája gyerekek, mint az általam ismert - egy-két éves korukig elválasztott gyerekek.
2017. febr. 7. 18:29
 9/18 anonim ***** válasza:
41%
Utolso valaszolo, te valahogy minden ilyen kerdeshez idetalalsz. Ahhoz kepest, mekkora szoptatasellenes vagy;)) Ez am a beteges, nem a sokaig tarto szoptatas!
2017. febr. 7. 18:46
 10/18 anonim ***** válasza:
84%
4-es, már csak az a kérdés, hogy tényleg fenntartható-e ez a fejlődés amire te gondolsz? Meg hogy minek az árán maradtunk fenn és milyen minőségben? Jön még kutyára dér. Talán ez így most normális ahogyan élünk?
2017. febr. 7. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!