Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukák! Van itt olyan, aki...

Anyukák! Van itt olyan, aki csak feji a tejet mert nem szopik a babája?

Figyelt kérdés
Az enyém három hónapos, és napi 300-400 ml között tudok fejni. Úgy érzem, hogy szinte mindegy, hogy hányszor fejek naponta, a mennyiség nem változik. Szedek homeós bogyót és iszok sört, de jó lenne valahogy szaporítani. Nektek hogyan sikerül?
2010. máj. 7. 11:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A szoptatással nőne a mennyiség. Miért nem szopik?

Valahogy én is így vagyok, borzasztó lusta a baba. De azért én kínlódom már 3 hónapja. Szoptatom 40 percet, van, hogy 100 ml-t iszik, van, hogy 10-et, utána fejek. Szerintem próbáld te is minél többször mellre tenni.

2010. máj. 7. 11:08
 2/12 A kérdező kommentje:
Sajna nem szopik :(( Koraszülött volt, először még a cumisüveghez is gyenge volt, a cicivel semmit nem tudott kezdeni, 5 hetesen kezdett el szopizni, 2-3 hétig keveseket szopizott, utána fejtem, de kínszenvedés volt így is, azóta egyáltalán nem fogadja el a cicit. Sajnos így egyre több tápszerrel kell pótolnom :(
2010. máj. 7. 11:13
 3/12 anonim ***** válasza:
Mi hét hetesek leszünk szombaton és én is csak fejek és cumisüvegből adom neki. Sajnos már az elején se nagyon szopizott. Koraszülött babóca egyébként. Tejem van, napi 7-800ml között fejek ki, már tele a fagyó tejcsivel. De nagyon nehezen jön tőlem, elég sokáig kell fejnem. Talán ezért is nem tud(ott)szopizni, mert sokat kell dolgozni a tejcsiért. Szerintem fejjél minél többet nálam az hozta meg az eredményt, más praktika nem vált be.Az elején 2-3 óránként fejtem.Most már ki tudom tolni 1-2 órával, de tovább nem mert ha nem fejem ki becsomósodik sajnos.
2010. máj. 7. 11:52
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem is mindegy volt hányszor fejtem. Aztán 2,5 hónapos korától hozzá is kellett tápszereznem. Most meg már szinte semmi nincs, nem is fejem, mert 10 ml jönne. 3,5 hós
2010. máj. 7. 13:02
 5/12 anonim ***** válasza:
Én 10 hónapig csak fejtem, mert nem volt mit bekapnia szegénykémnek és a bimbővédőből meg úgy ömlött a tej, hogy nem győzte nyelni és fuldoklott, így maradt a fejés és a cümisüveg, én viszonylag akkor hamar kifejtem és napi 700- 900 ml között ki, rengeteg volt már nem fért a fagyóba, úgyhogy nem ettől függ a mennyiség. Én mindíg az utolsó cseppeg kifejtem és 3 óránként fejtem 3 hónapig utánna meg 4 óránként, ittam 2 fajta szopis teát, de mikor nem ittam akkor is ugyanannyi volt. Szóval ez genetika szerintem, van akinek van, van akinek kevesebb. Sajnos.
2010. máj. 7. 14:56
 6/12 anonim ***** válasza:
14.56-os vagyok. Egyél sok rántásos levest, igyál sok rostoslevet és én rengeteg madártejet ettem.
2010. máj. 7. 14:57
 7/12 anonim ***** válasza:

Vasárnap lsz 7 hetes a korababám, és nekem sem szopizik, sajnos. :-( Fejem neki. Eleve fejéssel indítottam be a tejtermelést. Rendszeresen 2,5-3 óránként fejek, mindig amikor a fiam megéhezik. Napi másfél liter tejem van, ennek feléből gyönyörűen hízik a fiam, a másik felét le tudom adni.

De egy kétoldali mellgyulladás után átmenetileg visszaesett a tejtermelésem 2-3 deciről 80 milire fejésenként, ami kevesebb, mint amennyi kell a fiamnak. Nekem a görögszénamag-tea segített. A hatás azonnali volt: este ittam a teát először, hajnalban már megháromszorozódott a tejmennyiségem.

Ajánlom, próbéld ki. És persze fejés, fejés fejés.

A fejéshez egy tipp: én fejés közben, a nyomókar nyomása közben masszírozom, nyomogatom is a mellemet, így az utolsó cseppet is ki tudom szedni belőle, amivel a fejő a puszta vákuummal már nem tudna megbirkózni, csak a babám szája, ha szopna.

2010. máj. 7. 16:24
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Akik 3 óránként fejtek, éjszaka is fejtek? Én nem, csak késő este és kora reggel.

2010. máj. 7. 20:23
 9/12 anonim ***** válasza:
Én éjszaka is fejek. Ha szoptatnék, azt is csinálnám éjszaka is, nem mondanám a babámnak, hogy mopst nem kapsz enni, mert álmos vagyok. :-) Nehéz, de ha nem fejnék, még nehezebb lenne. Ha 4 óránál több idő telik el két fejés között, akkor majd szétdurran a cicim. Muszáj lefejni.
2010. máj. 7. 22:37
 10/12 anonim ***** válasza:
14.56-os vagyok. Én eleinte fejtem mert nem bírtam volna ki reggelig, ha Te kibírod akkor nem muszály fejni este.
2010. máj. 8. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!