Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukák, akiknek átalussza a...

Anyukák, akiknek átalussza a babája az éjszakát: nem ment a tejci rovására a dolog?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy az éjjeli szopik elég jól "megnyomják" a tejtermelést. Nincs veszélyben a "nappali" tejetek? Nem érzi ettől úgy a szervezetetek, hogy kevesebbet kell termelnie? Én úgy félek, hogy majd egyszercsak a fiam átalussza az éjjelt. :) 15 hetes baba
2010. márc. 11. 07:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Örülj,ha alszik éjjel.Én soha nem szoptattam éjjel,de reggelre majd szétdurrantak a melleim.

3 gyerekem van.

2010. márc. 11. 07:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 14 hetes a fiam, és pár hetes kora óta este 9-tól hajnal 5-ig alszik, de annyi tejem bőven van, ami Neki elég. Ez be fog állni.
2010. márc. 11. 07:36
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
Szia!Kislányom most 8 hónapos,13 hetes kora óta este 9-6ig alszik..Igaz már mást is eszik és iszik,de még mellette a napi 4-5 szopi is megvan..
2010. márc. 11. 08:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sajnos azóta lett kevesebb,mióta 2 hónapos kora óta alszik éjjel. Volt, h. felkeltem és éjjel lefejtem, de nem mindig volt erőm hozzá. Mostmár 4,5 hónapos, lassan hozzátáplálunk. (1,5 hónap)
2010. márc. 11. 10:24
 5/7 anonim ***** válasza:
55%

Szia!mi most pont ezzel bajlódunk!Eddig 5 hétig ment úgy hogy este 8-tól 4-5ig aludt,akkor evett az egyikből én gyorsan utána kifejtem a másikat is és ő még aludt 9-ig így addigra megint volt!ez teljesen bevált nálunk!viszont másfél hete (13 hetes volt)átalussza az éjszakát fél 6 fél 7 de volt már 8 is h kelt,és így nem volt elég adni kellett délután plusszt!Fagyóban volt úgyh hál isten tejcsit kapott!:)

de nálunk ez növekedésugrás is lehetett,meg a szervezetnek is meg kell szokni h más a rend!Szerintem be kell állni ennek is,kezdünk alakulni,szépen tegnap már nem kellett cumisüveg!bár mikor Leteszem este alukálni 5 napja csinálom a szaporító fejést(7-7,5-5,3-3,1-1) biztos annak is köszönhető!De remélem hamar összeszokunk megint,mert akkora karom lesz,mint egy díjbírkózónak!

2010. márc. 11. 11:29
 6/7 xStefix ***** válasza:
100%

Egyrészt igen: mivel éjszaka már nem eszik (ez a fajta kereslet csökken), ezért reggelre kevesebb fog raktározódni és egyszerre is valamennyivel kisebb mennyiség termelődik meg. (Csökken a prolaktin éjjeli fokozó hatása.) Ez a változás azonban inkább elméleti, alig érezhető és csak átmeneti. A legtöbb anyuka ezt nem is (így) veszi észre, hanem néhány napig épp azt tapasztalja, hogy az éjjeli ürülés elmaradása miatt reggelre majd szétdurran a melle. (Ilyenkor mindig fejni kell egy keveset, különben megpanghat a tej és/vagy drasztikusan visszaeshet a tejmennyiség.)

Másrészt viszont nem: ha továbbra is igény szerint fogsz szoptatni, akkor a szervezeted rövid időn belül átáll az újfajta rendre, és visszaáll az (új) egyensúly. Kevesebbet raktároz két szoptatás között, ill. ritkábban, de egyszerre nagyobb mennyiségeket termel meg a szoptatás alatt. Szóval semmi különöset nem kell tenned, csak továbbra is a babádra figyelni.

Még egy jótanács: Ha eddig még nem is volt ilyen, de a későbbiekben előfordulhat, hogy délutánra/estére érezhetően kevesebb lesz a tejed, többször jelentkezik a baba. Ha "jót akarsz" magatoknak és a szopinak, ne próbáld kihúzni a szokásos szopiidőket és lefejt tejjel vagy tápszerrel pótolni. Szoptasd meg ilyenkor gyakrabban! Ez biztosítja mindig az elegendő tejet. (Én is ugyanígy tettem és nem is kellett soha esténként pótolgatnom.)

2010. márc. 11. 15:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Az ennyi idős gyerekem már régen átaludta az éjszakát, és 19 hónapos koráig szopott. Én nem aggódtam a tej miatt (és tök jó volt éjszakánként aludni :-))
2010. márc. 11. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!