Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor mit csináljak?...

Most akkor mit csináljak? Tanácsot szeretnék!

Figyelt kérdés
A tej mennyiségével van problémám. Két hónapos a kislányom, normál esetben 3 óránként szopizik. A problémám az, hogy 1-2 napig annyi tejem van, hogy egy ciciből jól lakik(100-110 körül eszik belőle), aztán a következő 2-3 napban annyira lecsökken a mennyiség, hogy a kettőből alig tud kiszívni 80-90-et vagy még kevesebbet. Egy cici akkor nem elég és két óránként enni kér. Minden szopi után fejem,még éjjel is, iszom a laktoherb teát, szedek homeós bogyót, alkoholmentes sört is iszom néha, elég folyadékot is iszom. Mégis mit csinálok rosszul, hogy ennyire változó a mennyiség? Mikor áll be végre? Segítene valaki!?
2010. máj. 6. 21:15
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom, hogy összességében ez miért zavar Téged?

Te ragaszkodsz a 3 órához, vagy ő kéri? Ha mindig akkor adsz neki, amikor kér, akkora tejmennyiségeddel minden rendben lesz. Én a "biztonság kedvéért" mindig felkínáltam mindkét mellemet, így is növekszik a tejmennyiség, mert több inger éri a cicit.

És végül egyáltalán nem baj, ha nem eszik minden étkezésnél ugyanannyit. (Gondolj csak magadra, midig ugyanannyit reggelizel?) Lehet, hogy néha csak azért kéredzkedik cicire, mert egy kis közelségre vágyik...

Az én 8 hónaposom is van hogy két óránként kéri, pedig ő már eszik is naponta 3x mást...

Csak egy tipp, hogy ha fejsz is sokat, akkor nehezebben áll be, mit ha nem fejnél.

2010. máj. 6. 21:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Dobd ki a mérleget, csak idegesíted magad, a baba nem gép! Viszont tudja, mikor éhes/szomjas és pontosan annyit fog cicizni, amennyire szüksége van. A felnőttkori súlyproblémákat ilyenkor alapozzuk meg. Felülbíráljuk az ösztönt, megtanítjuk a gyerekeket, hogy x alkalommal y mennyiséget kell enni, pedig csecsmőként még jól működnek: annyiszor és annyit esznek, amennyire szükségük van.
2010. máj. 6. 21:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Ezzel én is pont így vagyok, mintha én írtam volna ki a kérdést. Jó lenne tudni, hogy mi a megoldás. Én arra gondolok, hogy sokat éjszakázom, talán emiatt?
2010. máj. 7. 11:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Szoptass a babád igényei szerint, ne nézd az órát meg a mérleget. Tudom könnyű mondani.. Nekem tejszaporításra egyébbként a milupa milusan tea és az urtica urens 5ch jött be. pedig sokmindent kipróbáltam.
2010. máj. 7. 11:27
 5/7 xStefix ***** válasza:

A lenti témában a hosszú válasz az enyém, neked is ezt tudom javasolni.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

2010. máj. 7. 16:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 7. 21:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én is ezt a kérdést akartam éppen most feltenni, de mivel rátaláltam erre, már nem írom ki. Nálam még éjszaka se egyforma ez a tejtermelés dolog. Egyszer kel fel a babám éjjel, 3 óra fele végzünk a szopival, akkor 3 óra fele felkel, sokszor szétdurrannak a melleim arra az időre, volt hogy 160 ml-t is evett, tegnap éjjel meg pl. tiszta lazák voltak a melleim és csak 110 gr-ot evett belőle. Reggelre ugyanez a szitu. Nem értem én se, de a mérlegnek már én is megígértem, hogy kivágom a kukába. Tök idegesítő. Szerintem is úgy kéne etetni, ahogy igényli. VAn hogy az én kisfiam is 2 óránként kér, van hogy 5 órát is kibír.
2010. máj. 8. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!