Munka és szoptatás összeegyeztetésében adnátok tanácsot?
Akik szerint "minek az ilyennek gyerek, miért nem marad otthon", azok most légyszi ne írjanak, konkrét tanácsra lenne szükségem.
A lányom ovis, a fiam 9 hónapos. Reggel-délben-este szopik, meg éjszaka párszor. Remek jó munkám van, imádom csinálni, fél állásban is végezhető. Viszont most úgy alakult, hogy heti egy napot egész napra bent kell lennem. Nagymama vigyáz a fiamra, de a déli szopi így kimaradna. Szerintetek meg lehet azt csinálni, hogy heti 1x kihagyom a déli szoptatást, de a többi napon nem? Etesse a mama főzelékkel, vagy hagyjak itthon lefejt tejet cumisüvegben? Vagy hagyjuk a déli szopit el teljesen? Ennyi idősen ti még hányszor szoptattok? (A lányom még bőven 3-4x szopott 9 hónaposan...)
Szerintem sem leszel rossz anya ha csak 2x szoptatod.
Másik megoldás hogy mint a nyugati anyukák veszel hátizsákos fejögépet, és viszed be a munkahelyedre és ott fejed délben.
Ha tudsz és szükségét érzed/látod majd, akkor fejj. De szerintem is simán kimaradhat a heti 1 szoptatás.
A teljes átállást viszont én még hanyagolnám, főleg, ha a fenti módszer is beválik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!