Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon bosszant a dolog! Mi a...

Nagyon bosszant a dolog! Mi a véleményetek? Kicsit mérges lettem. Bővebben lent

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm 1 héttel szült hamarabb, mint én. Nekem nagyon sok (volt) a tejem, neki semmi. Mikor a védőnőnek mondtam, hogy annyi van, hogy eladásra is jutna, szólt neki. Az ismerősön eljött, megbeszéltük, hogy hordain fogja a tejet naponta. Én meg csináltassam meg a szükséges papírokat. minden el is készült (kiv. AIDS-teszt, az csak később). Akkor volt a kislányom 3 hetes, mindent úgy kellett intéznem, hogy vagy vele mentem, vagy addig, míg aludt...szóval elég macerás volt. Aztán szépen vitte is az ismerősöm a tejet naponta (nem kértem érte pénzt!!!!). Eleinte nem is volt semmi gond , mert a lefejt mennyiség bőven elég volt a kisfiának. Aztán a múlt héten jött szólni, hogy az aznapit még elviszi, de másnap már nem jön, mert már nem elég csupán az anyatej, tápszert is kell adni a babának és ő "nem akarja keverni a kettőt...". Tehát hiába rohangáltam az ő kedvéért annyi helyre a picivel, most, 1,5 hónap után fölöslegessé vált a dolog.... Egyébként hiába mondtam neki, hogy még mindig jobb lenne, ha továbbra is adná a tőlem vitt tejet (napi 300-350ml) és csak akkor adna tápszert, amikor az elfogyott, nem érti meg... Nagyon bosszant...
2010. ápr. 23. 09:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Tényleg bosszantó lehet, de az ismerősödnek kell eldöntenie, hogy mit szeretne adni a gyerekének. Szerintem szólj a védődnőnek, hogy van fölös tejed, ha már úgyis megcsináltattad a vizsgálatokat lehet, hogy talál olyan kismamát, akinek jobban szüksége van a tejre, mint az ismerősödnek.
2010. ápr. 23. 09:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Már szóltam, nem kell senkinek.... :(((
2010. ápr. 23. 09:39
 3/12 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Ha már készen vannak a szükséges papírok, akkor add le pénzért! Eljuttatják a tejet a megfelelő babának, akinek szüksége van rá!

2010. ápr. 23. 09:50
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen, a leadáson én is gondolkoztam, de sajnos nincs a közelben tejleadó, majd 100km-t meg nincs értelme autókázni. Igazán az bosszant, hogy most iszonyatosan kellemetlen, hisz már eddigre szinte beállt volna a kereslet-kínálat, most meg nem győzök fejni...fölöslegesen :(((
2010. ápr. 23. 09:56
 5/12 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Szerintem ne így fogd fel, nézd a jó oldalát. A vizsgálatokat előbb-utóbb úgy is el kellett volna végezned (hiszen pl. az éves tüdőszűrés biztosan kimaradt a terhesség miatt). Ez alatt a 1,5 hónap alatt etettél még egy gyereket, ez csodálatos érzés!

A "fölösleges" fejéssel tudsz a fagyasztóba vésztartalékot képezni. Előbb-utóbb úgy is beáll az új kereslet-kínálat. Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy rendszeresen vannak fejlődési ugrások, amikor egyik napról a másikra több tej kell a manóknak, ezért neked akkor majd nem kell szenvedned a plusz tejért.

Ha mégis keresnél tejtesót, hirdesd meg, ragaszd ki a játszótereken, keress a neten. Hozzánk pl. egyáltalán nem járt ki a védőnő (én se hozzá), honnan is tudhatta volna, ha nem lett volna elég tejem! A védőnők se mindent tudók.

Üdv:

Egy anyatejleadó anyuka

2010. ápr. 23. 10:53
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Teljesen igazad van!! Tényleg nagyon jó érzés, hogy eddig is sikerült még egy babát etetni :))) A hűtőben már van elég sok így is (a múlt heti és a heti adagok), de sajnos tapasztalatból tudom, hogy nem nagyon szokott elfogyni (a nagyobbnak se tudtam később odaadni, mert nem fogadta el, igaz, nem is volt rá talán 1-2x szükség (azaz lett volna). Majd talán a főzelék...de remélem, még sokáig nem kell azt adni :) Üdv!!! A hirdetést megpróbálom...esetleg az orvost is.
2010. ápr. 23. 11:05
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Lehet valaki telebeszélte a fejét.
2010. ápr. 23. 11:10
 8/12 A kérdező kommentje:
Sajnos az ő dokijuk nagyon tápszerpárti...mindenkinek automatikusan írja a tápszerreceptet, ha van teje, ha nincs... szerintem ő lehet a háttér :(
2010. ápr. 23. 11:14
 9/12 anonim ***** válasza:
52%

Biztos kap érte jutalékot a tápszergyártótól. :-( Hogy egy orvos hogy lehet ennyire szűklátólörű?

Biztos egyébként, hogy nem jönnének ki érte? Ezenkívül ha megvannak a papírjaid, akkor próbálkozhatsz azzal, hogy meghirdeted a neten, vagy itt is: [link] Hátha összeakadsz valakivel, akinek meg épp tej kellene, és a közeledben lakik.

2010. ápr. 23. 11:39
 10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!!!
2010. ápr. 23. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!