Szerintetek rossz anya vagyok? (többi lent)
Kislányom 2 hónapos, anyatejes. Anyósom több dolog miatt kritizálta a szoptatási szokásaimat.
1. Teljesen kiakadt azon, hogy miért nem adok teát a babának. Én meg csak néztem rá bután, hogy teát??? még vizet sem kapott soha. Erre kiakadt, hogy szegény gyerek nem kap inni.
2. Nálunk igény szerinti szoptatás van. Tehát, ha óránként kér cicit, mert pl növekedési ugrásban vagyunk, akkor óránként kap cicit. Szerinte túl sokat megengedek a babának, szigorúan be kell tartani a 3 órát és hagyni kell sírni.
3. Miért ciciből etetem, miért nem fejem le?? Azt mondta, hogy meg kéne tanulnia cumisüvegből enni, mert ha elapad a tejem, nem tudom majd etetni.
Folyton az hallgatom tőle, hogy rosszul csinálom. Amikor nálunk van, üvöltve sír a gyerek, pedig nem sírós baba. Elbizonytalanodtam, hogy lehet mégis rosszul csinálom?
Te magad is tudod, hogy anyósod csak kritizálni akar. A megerősítéseket megkaptad már az előttem hozzászólóktól. De ha nem elég, kérdezd meg a gyerekorvost, ő tényleg kompetens a témában.
Én nem szoptattam, nem volt tejem. Pár naposan tápszeres lett a gyerek. A gyerekorvossal beszéltem, ő maga mondta, hogy ne szivassam magam, úgyse lesz itt termelés, a tápszerek pedig jó minőségűek, hajrá.
Engem a férjem b...gatott, hogy dehát mégis...
Majd egyik nap hazajött, hogy beszélt egy barátjával, ahol anno hasonló szitucáió volt és a gyerek már iskolás. Köszöni szépen, jól van. Akkor engedte el a témát.
Itt is az a lényeg, hogy mivel te magad is tudod, hogy anyósod csak fogást keres rajtad, miért veszed fel a kritikát? Vagy csökkentsd a találkozók gyakoriságát, vagy egyik füleden be, másikon ki.
Na ide figyelj! Hagyd abba a bőgést és azt a kedves Asszonyt hajtsd el a jótanácsaival együtt.
1) A szoptatott babának nem kell tea/víz!
2) Szoptasd igény szerint, magadra és a babára figyelj- ebből leszűrheted az igényt, ha óránként, akkor óránként teszed mellre.Ne engedd, hogy beleszóljon bárki!!!
3) Cumisüveg? Hát örülni kéne a ténynek, hogy van tejed és tudsz szoptatni. Ha elapad (de nem fog) , majd kitaláljátok, hogy mi legyen.
Jól csinálod, ne hagyd magad elbizonytalanítani. Bízz magadban és az ösztöneidben, a butaságokat hagyd figyelmen kívül. Ha dumálnak, bólogass egyetértően, és csinálj mindent úgy, ahogy eddig! Kitartás!
Ölellek! :-)
Most komolyan...ezen bőgsz??? Mert beledumál az anyósod? Nem a te gyereked??? Állj a sarkadra és állítsd le az anyósodat, jól csinálod, amit csinálsz!
És már csak azért se hagyd magad, mert akkor később is mindenbe bele fog beszélni.
Én még azt is megkaptam ezek mellé, hogy meg akarom ölni a gyerekem, mert nem adok neki vizet vagy teát.
Vannak ilyenek, muszáj ezen túllépni. Jól csinálod!
Totál megértelek és csak meg tudlak erősíteni abban, hogy jól csinálod. Mi hasonló cipőben járunk, nincs más mint megerősíteni magad lelkiekben. Ha elbizomytalanodsz valamiben, megbeszélni a gyerekorvosotokkal. Férjeddel, anyóssal leülni egyszer, hogy mit miét csinálsz-pl. Elmondani nekik hogy a szoptatás elején az anyatej hígabb, vizesebb, és ha pl. Szomjas a kisbabád, elég neki csak az eleje is. Hivatkozhatsz akár a gyerekorvosra- tankönyvekre-szalirodalomra is, higy miétt nem háromóráztatod.
A cumisüvegnél meg el kell mondani a cumizavart, valamint azt, hogyha elapadna a tejed- ez sem egyik napról a másikra megy- még mindig ott a kanál, pohár, és, habár más technikával kell szívni belőle, a cumisüveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!