Mit tegyek hogy a tejem táplálóbb legyen gyermekem számára?
Igaza van az előttem szólónak, a tej mindig elég tápláló, pontosan a baba életkorához és igényeihez alkalmazkodik. Ha igény szerint szoptatsz, annak a veszélye sem áll fönn, hogy kevés legyen. Tedd mellre amikor csak kéri!
6 hetesen valóban van egy fejlődési ugrás, amikor a baba szinte non-stop cicin lóg- így biztosítja a megnövekedett igényekhez a több tejtermelést. Ki van ez találva genetikailag! Azon kívül arra is gondolj, hogy a babádnak még nagyon pici a gyomra, nem fér bele olyan sok táplálék (cseresznyenagyságú gyomorral jönnek világra! ), ráadásul az anyatej igen könnyen emészthető, egy óra alatt megemészti a pici! Ahogy nő, úgy fog egyre kevesebbszer kérni enni, de most még nagyon pindurka.
Valami ostoba jól lepontozta az előzőeket. Én meg jól felpontoztam, mert IGAZUK VAN. Nincs olyan, hogy a tej nem tápláló. Még az alultáűplált anyák teje is tápláló a kalóriák szempontjából, az anyai test zsírtartalékainak rovására. Ha igény szerint szoptatod a kicsit - félóránként akár -a, akkor megtermeli magának a több tejet. Minél gyakrabban teszed mellre, annél több inger éri a melledet, és annál több tejed lesz.
Ez tény. Üzenem a lepontozóbajnoknak is, hogy olvasson utána a szakirodalomban, meg szoptasson, legyen szíves, és majd meglátja.
4 hetes kisfiú anyukája
... és hogy megnyugodj a tejed táplálóságát illetően: egyél gyakran, változatosan és egészségesen. Hogy ez pontosan mit jelent, most nem írnám le, elég nagy erről is a szakirodalom. :)
Légy körültekintő a saját táplálkozásodban és akkor megadod neki mindazt, amire szüksége van. (Pláne, ha szoptatod is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!