Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek? Szerintem nem...

Mit tegyek? Szerintem nem elég zsíros a tejem, a gyermekem 2 óránként akar enni (1 hetes, kb.60-kat szopik.

Figyelt kérdés
Ráadásul a szopizással is bajlódunk. Félek, hogy a tejem is apadni kezd. Mi a megoldás?
2011. jan. 26. 16:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha kér tedd mellre.Teljesen normális ha 2 óránként eszik.(minden baba2-3 óránként szopik az elején)Gyakori mellretételel a tejprobléma is meg fog oldódni.Igyál sokat.Vannak szoptatós teák.Homeos bogyók is erre a célra.
2011. jan. 26. 16:45
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

igyál sokat, amikor szükséges,tedd cicire a kicsit, fejj.

Az,hogy az 1 hetes babád 2 óránként akar szopizni,nem gond! én az első hónapban óránként tettem mellre a lányunkat,mert így igényelte. -vagyis igény szerint szoptattam. Baromi kimerítő volt éjszaka is óránként kelni,nappal a házi melót csinálni,meg a nővérével is foglalkozni, de túl éltük :)

én soha nem mértem,mennyit szopiztak a lányaink, láttam,szépen nőnek és gyarapszik a súly is:)

Pontosan mit kell érteni azon,hogy bajlódtok a szopival?

2011. jan. 26. 16:48
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy ekkora babánál teljesen normál a 2 óránkénti evés. lödd be ezt neki és gondolj erre mindig, tedd is cickóra minden 2 órába. igyál sokat. ha kell szopi után fejjél, de csak is szopi után. 60 normál mennyiség.
2011. jan. 26. 16:49
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, tökéletes a tejed! Pont a babádnak van kitalálva... :o)

1 hetes baba nyugodtan szopizhat 2 óránként. Még nagyon pici lehet a pocakja, ezért gyakrabban megéhezik. Majd változni fog ez, ne aggódj, adj neki, amikor kéri!

És gratula a babához!

:o)

2011. jan. 26. 16:51
 5/17 anonim ***** válasza:
A 60-80g az teljesen jó pláne hogy 2 óránként eszik. Nekem mindkét gyerekem így csinálta 6 hónapos korukig. Ne mérd a mérleggel a babát, csak hetente elég, ha akkor hízik akkor nincs baj. Minden szopziáskor tök feleslege mérni, csak stersszeled magad. Tedd olyan gyarkan mellre, amilyen gyakran kéri, igyál sokat (4-5l!) esetleg ehetsz különböző tejserkentő dolgokat is de nem muszáj, attől is be fog indulni hidd el! Gratula a babához? Fiú, lány? Hogy hívják?
2011. jan. 26. 18:05
 6/17 A kérdező kommentje:

Kisfiam van, Botond.

Bent a kórházban üvegpohárból kapta a tejcsit meg a cukros teát. Már a kórházban sem akart szopni, csak sírt. 3 óránként hozták ki, és ezek szerint neki ez az idő nem volt optimális v. megitatták előtte ill. megetették utána.

Bele voltam (és még vagyok is valamilyen szinten) keseredve, hogy nem akar szopni, próbáltunk már cselt is bevezetni, hogy cumisüveg és utána cici. Több kevesebb sikerrel, de hát a kisbabák is okosak...

Már most odáig jutottunk, hogy nem kell cumisüveg, viszont kb. 10 percig sír és csak tátja a száját. A védőnőm mondta, hogy próbáljam meg cumisüvegből és mellette fejjem a tejet. De szeretném, ha cicizne, mert ugye akkor jobban termelődik, mintha fejném?!

Úgyhogy most úgy csináljuk, hogy ha szopik, akkor utána kifejem azt a cicit. De teljesen ki kell,vagy csak addig, míg érzem, hogy nem csomós, nem kemény?

Köszönöm a hozzászólásokat, nagyon sokat segítettetek.

2011. jan. 26. 20:26
 7/17 anonim ***** válasza:

Az anyatej egy óra alatt kiürül a gyomrából, teljesen normális, ha étóránként enni kér.

Mimél többször teszd mellre, annál több tejed termelődik, ez így van. Nem kell attól félned, hogy "kifogy".

Megteheted, hogy fejed és üvegből adod neki, de baromi nagy macera. Én 10 hónapja csinélom, és hidd el, mindent megadnék azpért, ha a fiam szopna. Így bajlódhatok a fejéssel, mosogatással, sterilizálással, pluszba még a cumisüvegből etetéssel is.

2011. jan. 26. 20:33
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
az hogy nem tudod megfeleloen szoptatni a babadat baj, de az is igaz hogy honnan a fenebol is tudnad ha egyszer nem segit neked ebben senki. A helyes szoptatast tanulni kell es amint latom te korul vagy veve idiotakkal (vedono aki javasolta a cumit es cukros tea is a legnagyobb merenylet egy nem szopo picurkara ellen)...probalj meg felkersni egy szoptatasi tanacsadot es hagyd a csudaba vedonot (ok csak kupot tudnak beadni masra mar bebizonyitottak hogy nem alkalmasak). alapszabaly hogy nincs zsiros meg rossz tej, az mindig olyan amilyen pont akkor kell a babanak. Ne merd a gyereket etetesek utan...eleg hetente megmerni 1szer es ha jol fejlodik akkor semmi gond ha viszont le van maradva akkor lehet kezdeni agyalni hogy vajon mi a baj. Az orok mericskelestol csak bedilizel...kitartas...meg kell egy kis ido hogy belerazodj de menni fog
2011. jan. 26. 20:42
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Tényleg nagyon sokat segítetek!
2011. jan. 26. 21:27
 10/17 anonim ***** válasza:
Nem váltogatod a melleidet ugye? Úgy értem egy evésnél csak az egyik melledből eszik, másik etetésnél pedig a másikból?
2011. jan. 26. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!