Mit tegyek? Szerintem nem elég zsíros a tejem, a gyermekem 2 óránként akar enni (1 hetes, kb.60-kat szopik.
igyál sokat, amikor szükséges,tedd cicire a kicsit, fejj.
Az,hogy az 1 hetes babád 2 óránként akar szopizni,nem gond! én az első hónapban óránként tettem mellre a lányunkat,mert így igényelte. -vagyis igény szerint szoptattam. Baromi kimerítő volt éjszaka is óránként kelni,nappal a házi melót csinálni,meg a nővérével is foglalkozni, de túl éltük :)
én soha nem mértem,mennyit szopiztak a lányaink, láttam,szépen nőnek és gyarapszik a súly is:)
Pontosan mit kell érteni azon,hogy bajlódtok a szopival?
Hidd el, tökéletes a tejed! Pont a babádnak van kitalálva... :o)
1 hetes baba nyugodtan szopizhat 2 óránként. Még nagyon pici lehet a pocakja, ezért gyakrabban megéhezik. Majd változni fog ez, ne aggódj, adj neki, amikor kéri!
És gratula a babához!
:o)
Kisfiam van, Botond.
Bent a kórházban üvegpohárból kapta a tejcsit meg a cukros teát. Már a kórházban sem akart szopni, csak sírt. 3 óránként hozták ki, és ezek szerint neki ez az idő nem volt optimális v. megitatták előtte ill. megetették utána.
Bele voltam (és még vagyok is valamilyen szinten) keseredve, hogy nem akar szopni, próbáltunk már cselt is bevezetni, hogy cumisüveg és utána cici. Több kevesebb sikerrel, de hát a kisbabák is okosak...
Már most odáig jutottunk, hogy nem kell cumisüveg, viszont kb. 10 percig sír és csak tátja a száját. A védőnőm mondta, hogy próbáljam meg cumisüvegből és mellette fejjem a tejet. De szeretném, ha cicizne, mert ugye akkor jobban termelődik, mintha fejném?!
Úgyhogy most úgy csináljuk, hogy ha szopik, akkor utána kifejem azt a cicit. De teljesen ki kell,vagy csak addig, míg érzem, hogy nem csomós, nem kemény?
Köszönöm a hozzászólásokat, nagyon sokat segítettetek.
Az anyatej egy óra alatt kiürül a gyomrából, teljesen normális, ha étóránként enni kér.
Mimél többször teszd mellre, annál több tejed termelődik, ez így van. Nem kell attól félned, hogy "kifogy".
Megteheted, hogy fejed és üvegből adod neki, de baromi nagy macera. Én 10 hónapja csinélom, és hidd el, mindent megadnék azpért, ha a fiam szopna. Így bajlódhatok a fejéssel, mosogatással, sterilizálással, pluszba még a cumisüvegből etetéssel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!