Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igaz, hogy ha az anyatejes...

Igaz, hogy ha az anyatejes babának ritkábban van széklete, akkor táplálóbb a tej?

Figyelt kérdés

Mert az én babámnak naponta többször van széklete, és jó nagy adagot kakil általában.

Akkor ezek szerint az én tejem nem eléggé tápláló?

2011. máj. 31. 09:27
 1/7 anonim ***** válasza:
nem a tej táplálóbb szerintem,hanem a baba többet-kesebbet hasznosít
2011. máj. 31. 09:30
 2/7 anonim ***** válasza:
szerintem nem, pont hogy azt jelentené, hogy kevés tej van. de ezt úgy lehet leellenőrizni, hogy akkor a pisi is kevés.
2011. máj. 31. 09:32
 3/7 A kérdező kommentje:

Nálam a pisi is sok, a kaki is sok. Minden sok.

De miért nem tudja jobban hasznosítani a tejemet a babám szervezete? Csak arra tudok gondolni, hogy nem eléggé tápláló. Pedig szedek még vitaminokat is.

2011. máj. 31. 09:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Ne aggódj, én a 3. babámat szoptatom, és mindháromnál ugyanez volt. Ez nem jelenti azt, hogy nem elég tápláló a tej. A baba pontosan annyit hasznosít, amennyire a szervezetének szüksége van, a felesleg pedig távozik... Lehet, hogy túl sokszor szopik, vagy zsírdúsabb a tej, így kevesebbel is beéri.
2011. máj. 31. 10:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Csak szoptatott babáknál a napi 6 és a 6 naponta 1 kaki is rendben van. De hallottam/olvastam már 10-el is :)

Szóval amennyiben a babád jókedvű, gyarapodik, megfelelő a fejlődése egyéb téren is, addig ne aggódj. Ebben is nagyon eltérőek a gyerekek, csakúgy mint minden egyébben.

Egyedül a pelenkázás miatt "gáz", ha többször kakil a gyerek, mert többször kell cserélni, többet kell venni.Az én gyerkőceim takarékoskodtak a pelussal, csak 2-3 naponta kakiltak, viszont a nővérem fia naponta sokszor telirakta a pelusát, így jóval több pelusuk fogyott.

2011. máj. 31. 10:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Semi kapcsolat nincs a két dolog között! :)

az hogy hány naponta (vagy naponta hányszor) van széklet, az ugyanúgy lehet genetika is, függ a TE táplálkozásodtól is!

Nálunk pl úgy működött, hogy amilyet én olyat ő is!(bocsi hogy szemléltetem)

Hidd el mindent megkap a tejcsidből amire csak szüksége van! :)

És NE gondolkodj ilyen összefüggéseken, inkább hidd el hogy PONT ANNYI VAN ASMENNYI A BABÁDNAK KELL!

Másfél éves szopizó kislány anyuja

2011. jún. 1. 13:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, már megijedtem picit. :)

Az én babámnak minden nap van többször széklete, nem is kevés. Szóval nem tud így olyan nagy mértékben hízni.

2011. jún. 2. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!