Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Engednétek a testvéreteknek,...

Engednétek a testvéreteknek, hogy megszoptassa a babátokat, ha ez az ő érdeke és nem a babáé? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Nővérem azt kérte, hogy "adjam kölcsön" a babámat, mert túltelítődtek és fájnak a mellei, fejni nem tud. Az ő gyereke már nagyobb, van hogy naponta többször szopik, van, hogy napokig nem hajlandó. Emiatt kérte. De nekem ez olyan idegen, nemet mondtam. Ti hogy reagáltatok volna?
2016. aug. 11. 19:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Nem engedném. Nekem sem szívta már a mellszívó mikor kőkemény volt,sírva masszíroztam a zuhany alatt hátha jobb lesz,aztán már a lányom sem bírta szívni úgy be volt durranva. Nagyon fájt. A férjemet ugrasztottam rá végül...nem tudtunk mit csinálni...sírtam úgy fájt,de utána már a kislányom is tudta szívni. Tehát javasold a tesódnak ha más nem ott a párja :D
2016. aug. 11. 20:56
 12/17 anonim ***** válasza:
85%

Bizony, bizony, régen is úgy csinálták az asszonyok, hogy odakínálták apunak, és az ő szívásától megindult a tej. :D

Még mindig "természtesebb" megoldásnak érzem, mint hogy idegen babát tegyek a mellemre. Nem tudom, hogy a tesódnak hogy jutott eszébe. :/

Másrészt a mellszívók nekem se váltak be, hiába próbáltam ki többfélét is. Sajnos a szülés után inkubátorban volt a kislányom napokig, muszáj volt valahogy elkezdeni, hogy egyáltalán legyen tejem. Kénytelen voltam megtanulni kézzel fejni, és azt kell mondjam, hogy jobban bevált, mint bármelyik drága gép. Az is elég bután tud kinézni, meg hülyén is érzi magát közben az ember (én legalább is így éreztem), de ettől még bevált.

Meg lehet tanulni, csak akarni kell. És akkor nem lesznek ilyen gondjai, hogy bedurran a melle.

Inkább arra keressen megoldást, hogy a babája minden nap elfogadja az anyatejet, vagy válassza el teljesen.

2016. aug. 12. 06:22
 13/17 anonim ***** válasza:
20%

Mennyivel nagyobb az ő gyereke?

Én pusztán azért gondolkodnék el rajta, mert hogy egy másfél évesnek messze nem ugyanolyan tej jár, mint mondjuk egy félévesnek...

kisfiam és unokahugom között 3 hét van. megesett, hogy amíg tesóm a nagyobbat altatta, a kicsi megéhezett, és nagyon sírt. teljesen természetes volt, hogy megkínálom (fordítva is működött vola), viszont a gyerek nem fogadta el.

szóval igen, ha úgy van, simán "kölcsönadnám"... de azért jó lenne, ha megtanulna fejn i, mert nem mindig van másik baba kéznél.

2016. aug. 12. 10:14
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat a nővérem számára! Tanácsolni fogom neki ezeket ( fejés, zuhany alatt fejés, apa szívja ki :D). Valaki írta, hogy szülés utáni depressziója lehet. Hát, ezt nem hiszem, szerintem csak nem tartja furának hogy más babáját szoptassa. Én csak azt tudom elképzelni, hogy ebbe bele sem gondolt, hogy nekem vagy a babámnak ez lelkileg hogy esne, és miről is van itt szó tulajdonképpen, csak enyhíteni akart a feszülésen, és milyen praktikus, hogy itt egy másik kisbaba, aki ráadásul rokon. Ezt egyébként nem kérdeztem tőle, csak gondolom, mert olyan zavarba ejtő volt a kérés, hogy szinte köpni - nyelni nem tudtam, ő meg úgy kérdezte, mintha csak (most hülye példa, de) a hajszárítómat kérné kölcsön, mert az övé elromlott. És még lelkiismeret-furdalásom is volt, hogy "nem akartam" rajta segíteni. Eléggé meglepett, és ezért tettem fel a kérdést, hogy ez másnak is ilyen természetes-e, hogy ilyet kér. De a válaszok meggyőztek, hogy nem az én készülékemben van a hiba. Köszönöm! És igen, épp ahogy írod, kedves utolsó, neki másfél éves a babája, az enyém 6 hónapos! Amit írtál az mégegy plusz érv, amit fel lehet hozni, ha a többi nem lenne elég.
2016. aug. 12. 22:43
 15/17 A kérdező kommentje:
Ja és kicsit off, de nem értem itt kik és miért pontozgatnak össze - vissza. Én mindenkinek zöld kezét nyomtam, de látom a százalékok nagyon változóak, attól függetlenül, hogy a vélemények többsége egyezik.
2016. aug. 13. 08:59
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem. Mondtam volna, h ne haragudj de nem :) Oldja meg máshogy a problémáját.
2016. aug. 13. 12:18
 17/17 anonim ***** válasza:

#13 vagyok... akkor ráhibáztam a gyerekek korára :D

de tényleg, szerintem nincs benne semmi, és amúgy ha egyforma idősek lennének a gyerekek, lehet, hogy téged is másként érintett volna a kérdés. így valóban nem oké a dolog. és nem azért mert "fura", hanem mert más a tej összetétele, és a tiednek nem feltétlen jó az, ami egy nagy gyereknek... mint ahogy a te tejedet sem nagyon kaphatná egy újszülött.

2016. aug. 15. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!