Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatnád más babáját? És...

Szoptatnád más babáját? És megengednéd, hogy a tiédet más megszoptassa?

Figyelt kérdés
2011. jan. 6. 10:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Másét bármikor szívesen. az enyémet csakis akkor engedném, ha én valamiért néhány napig képtelen lennék rá. Közben fejnék ezerrel, hogy ne apadjon el a tejem.
2011. jan. 6. 10:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szoptattam másét már....épp én vigyáztam rá,és anyja hiába etette meg,éhes maradt,nem volt tul jo a teje,és csak sirt.Megetettem,és azonnal bealudt,megnyugodott....tesom gyerekéröl volt szo amugy és egyidősek a gyerekeink.
2011. jan. 6. 10:49
 3/11 A kérdező kommentje:
Csak tök kíváncsi lettem, milyen lehet másik babát szoptatni, aki nem az enyém :) Az is ilyen jó? Más kultúrákban, pl az iszlámoknál gyakori, hogy szoptatják egymás babáját.
2011. jan. 6. 11:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Így van, és nem csak náluk, hanem sok más népnél is. Sőt, nemrég olvastam, hogy egyes kultúrákban az is megszokott, hogy a nagymama szoptat, ha az anya nem tud. Indiában van egy olyan törz, ahol egyenesen kötelező a nagymamának szoptatni, ha a leánya meghalt és árván hagyta a csecsemőjét.

Ez egyben azt is elárulja, hogy a szoptatáshoz nem muszáj (nemrég) szülni, a tej bármikor beindítható.

2011. jan. 6. 12:56
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
ja, és a kérdésre a válasz: másét bármikor, ha szükséges, a sajátomat viszont csak akkor engedném, hogy más is szoptassa, ha biztos vagyok az anya egészségi állapota felől. Ugyanaz a helyzet, mint a lefejt tej adásánál.
2011. jan. 6. 12:57
 6/11 anonim ***** válasza:
64%

Lehet önző vagyok, de én nem szoptatnám meg más gyerekét, és azt sem engedném, hogy az enyémet szoptassa más.

Sőt, idegen anyatejet sem adnék a gyerekemnek, még akkor sem, ha valaki azért szívesen dolgozott és leadta, és tuti egészséges. Inkább akkor tápszer.

2011. jan. 6. 13:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoptattam más gyerekét még, de sztem az is jó érzés... hiszen a babák olyan védtelenek. Amióta szültem, még jobban szeretem és vigyázok a csöppségekre. Persze, gondolom a sajátnál egy picit más a helyzet, hiszen őt szereted a legjobban...
2011. jan. 6. 14:49
 8/11 xStefix ***** válasza:
100%
Szoptatnám és engedném, ha én is egészséges lennék és a másik anyuka is.
2011. jan. 6. 21:43
 9/11 anonim ***** válasza:
69%
Valahogy én sem szoptatnám más babáját, nem tudom miért. Van bennem egy idegenkedés a dologtól. ha nekem lenne rá szükségem, én is tápszert választanám. Nem vagyunk egyformák, ez tényleg nem önzés.
2011. jan. 7. 11:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is megetetném más babáját, igaz, csak a nagyon pici babát, amelyik már megy, vagy van foga azt nem. Engedni, viszont csak rokonnak,vagy nagyon jó ismerősömnek engedném.
2011. jan. 7. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!