Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Engednétek a testvéreteknek,...

Engednétek a testvéreteknek, hogy megszoptassa a babátokat, ha ez az ő érdeke és nem a babáé? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Nővérem azt kérte, hogy "adjam kölcsön" a babámat, mert túltelítődtek és fájnak a mellei, fejni nem tud. Az ő gyereke már nagyobb, van hogy naponta többször szopik, van, hogy napokig nem hajlandó. Emiatt kérte. De nekem ez olyan idegen, nemet mondtam. Ti hogy reagáltatok volna?
2016. aug. 11. 19:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
NEM!!
2016. aug. 11. 19:34
 2/17 anonim ***** válasza:
39%
Én csak max akkor ha nem lenne tejem 6 honap alattinak
2016. aug. 11. 19:37
 3/17 anonim ***** válasza:
51%

Nem engedném. És azért nem, mert lelki kontaktus jöhet létre a szoptatás által közöttük, akár az is megtörténhet, hogy miután ő megszoptatta, a Te cicidet nem fogadná el a saját babád. Kel ez neked?

A Te gyermekednek a Te tejedre van szüksége elsősorban, és itt nem arról van szó, hogy nincs tejed és mégis anyatejjel szeretnéd táplálni. Amúgy meg ez utóbbinak az a módja, hogy elmész, veszel anyatejgyűjtő állomásról ellenőrzött (!!!) anyatejet (honnan tudod, hogy a nővérednek esetleg nincs valami testi baja, amit elkaphat tőle a babád?)és cumisüvegből adják oda.

Régen voltak szoptatós dajkák, igen, de akkor nem is tulajdonítottak az anya-gyermek lelki kötődésnek, egymásra hangolásnak annyi jelentőséget.

A szoptatás egy intim kötelék anya és gyermeke között, jó, ha intim is marad (én pl. páromon kívül nem engedem, hogy bárki nézzen szoptatás közben).

2016. aug. 11. 19:40
 4/17 anonim ***** válasza:
55%
*illetve rászorulók számára anyatej gyűjtő állomáson ingyenes a tej, ezt rosszul írtam!
2016. aug. 11. 19:42
 5/17 anonim ***** válasza:
91%
Biztos hogy nem engedném. A szoptatás nem csak szimpla etetés.
2016. aug. 11. 19:52
 6/17 anonim ***** válasza:
91%
Nem engedném. Miért nem tudja lefejni????
2016. aug. 11. 19:57
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megerősítéseket!!! Utolsó: Ezt én sem igazán értettem, annyit mondott, hogy nem jön semmi fejésre, illetve hogy csak nyúzza a mellszívó a mellét.
2016. aug. 11. 19:59
 8/17 anonim ***** válasza:
94%
Akkor kérjen kölcsön egy másik típusú mellszívót, ne egy másik babát.
2016. aug. 11. 20:13
 9/17 anonim ***** válasza:
92%
Úristen. Szerintem nagyon súlyos szülés utáni depressziója lehet, hogy ezt kitalálta. Dehogy engedném. Viszont a tesómon próbálnék segíteni.
2016. aug. 11. 20:24
 10/17 anonim ***** válasza:
89%
Általában én sem tudok fejni,nem jön semmi.Viszont amikor választottam lefelé a fiam és túltelítődtek a cicik akkor megoldottam:Forró fürdő,cicimasszás,és tádám! A vízben tudtam kézzel kifejni belőle annyit h ne feszüljön.
2016. aug. 11. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!