Mi jobb a szoptatás v a tápszer? Tapasztalatok
Én teljesen megértelek. Én is sajnos sokat híztam a terhesség alatt, hasonló okokból, és 100 kg voltam amikor elkezdtem szoptatni. A szoptatás alatt semmi nem ment le rólam, hiába próbáltam meg mindent amit orvos engedélyével lehetett (CH diétát tartottam orvosi felügyelettel). Próbáltam diétázni is, a végén már tornázni is, és semmi. Illetve egész pontosan 3 kig-t fogytam kínkeservvel. Tudom, sokmindenki más fogy a szoptatás alatt magától a szoptatástól, hát én nem.
Akkor kezdtem el fogyni amikor abbahagytam a szoptatást a fiam 1 hónapos korában. Akkor egy hónap alatt az addig tartott diétával lefogytam 9 kilót. Utána kicsit lelassult a fogyás, de visszafogytam a szülés előtti súlyomra.
Most tervezzük a kistesót. És őszintén nekem is megfordult a fejemben, hogy ha ugyan így lesz mint a fiammal volt, akkor nem biztos, hogy foggal körömmel fogok ragaszkodni a szoptatáshoz, ami nagyon fontos, de még fontosabb, hogy fel tudjam nevelni a gyerekeimet. Nálam már egészségügyi gondokat okozott ez a túlsúly, nem az alakomat féltem.
A betegséghez/gyógyszerekhez nem tudok hozzászólni, orvos tudja megmondani, hogy lehet-e melletük szoptatni. Ha nem tiltja, én tuti megpróbálnám, azt gondolom ilyenkor a külalak másodlagos.
Ha szeretnél szoptatni (sikeresen), akkor azért a kiegyensúlyozott táplálkozásra, sok folyadékra oda kell figyelni. Illetve elég hamar el lehet kezdeni jó nagyokat sétálni a picivel. Én mondjuk nem híztam eszeveszett sokat, de a gyerek féléves korára már semmi nem látszott, olyan voltam mint előtte. A nasikat száműztem, egyébként nem diétáztam, viszont egy rövid levegőre szoktatás után, kb. 3 hetes korától napi 1-másfél órát sétáltam (normál tempóban) vele, így a "sport" sem maradt ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!