Van itt olyan, aki nem akart szoptatni, és tényleg nem is szoptatott, hanem tápszeresen táplálta a babáját?
Hogy mondtátok meg a nőgyógyászotoknak és a kórházban, csak úgy simán? Adott a dokitok valami gyógyszer, hogy elapadjon a tej vagy be sem lövellt? A gyerekorvosnak elmondtátok az igazat vagy nem, mikor felírta a tápszert?
Azt tudom a nőgyógyászomtól, hogy nyugaton injekció formájában adják a szülés után, itthon pedig tablettaként az apasztót, de még korai lenne másról is kérdeznem őt.
Minden tapasztalat érdekel!:)
27 hkm
Nekem nem volt előre eldöntve, viszont annyi vért vesztettem a szülés alatt, hogy nem igazán akart tejem lenni. A nőgyógyász/szülész erről nem igazán kérdezgetett, a gyerekorvos is csak tényszerűen kérdezte. Később már csak azért kérdezett rá, hogy adjon-e receptet tápszerre.
A fentiek miatt az apasztáshoz nem tudok hozzászólni, nekem eleve pár ml-nél több nem termelődött. Jóval később a nőgyógyászt kérdeztem meg anatómiai kíváncsiságból, ő azt mondta, hogy valószínűleg a két folyadék - vér/anyatej - közül a testem a vér termelését priorizálta.
Köszi a lepontozást, igazán felnőttes dolog :)
Én azért nem szoptattam, mert gyűlölöm a szoptatást, mert fáj, feszít, szúr. Hajrá, pontozzatok csak :D
Egyébként nem attól jó egy anya hogy szoptat... :) Csak jó azt hinni :D
A férjem és én is ezt szeretnénk.:) A férjem azért, hogy ő is ugyanolyan szülője lehessen a kicsinek (mindketten itthonról dolgozunk majd). Én pedig azért, mert idegenkedem attól, hogy a mellemhez érjen bárki (kivéve a férjem), és mindig is úgy gondoltam, hogy annak ellenére, hogy Magyarországon ez szerves része a kultúránknak, azért a boldog mami=boldog baba, nem frusztrált mami=boldog baba.:)
Nyilván nem kérkedek vele senkinek, mert tudom, hogy sokan elítélik az ilyesfajta táplálást, és bár én nem szólok meg másokat, hogy mitől jó vagy rossz anyák, attól még mások lehetnek frusztráltak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!