Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt olyan, aki nem akart...

Van itt olyan, aki nem akart szoptatni, és tényleg nem is szoptatott, hanem tápszeresen táplálta a babáját?

Figyelt kérdés

Hogy mondtátok meg a nőgyógyászotoknak és a kórházban, csak úgy simán? Adott a dokitok valami gyógyszer, hogy elapadjon a tej vagy be sem lövellt? A gyerekorvosnak elmondtátok az igazat vagy nem, mikor felírta a tápszert?

Azt tudom a nőgyógyászomtól, hogy nyugaton injekció formájában adják a szülés után, itthon pedig tablettaként az apasztót, de még korai lenne másról is kérdeznem őt.

Minden tapasztalat érdekel!:)

27 hkm

2015. dec. 11. 16:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
És nem a lelki részére gondolok, hanem egészségügyileg.
2015. dec. 13. 20:08
 12/25 anonim ***** válasza:
Én azért nem akartam szoptatni, mert érzékeny a mellbimbóm, és fájt a szoptatás. Tudom, ha jól van a csecsemő mellre téve, jó technikával szopizik, akkor nem fáj. Nálunk minden tökéletes volt, mégis fájt, kellemetlen volt. Ahogy nekem rosszullétet okoz az is, ha valaki a köldökömhöz ér, de pl kontaktlencsét sem bírok meghordani. Az nem zavart, hogy szex közben folyt a tej, illetve nem undorodtam a szoptatástól, de nekem egy kínszenvedés volt minden szoptatás, így nem erőltettem. Fejni meg egy ml-t sem tudtam, sem géppel, sem kézzel, pedig arra is mutattak többféle technikát.
2015. dec. 13. 20:13
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Én az elején nagyon kelkesen nekirugaszkodtam a szoptatásanak, büszke is voltam, hogy mindjárt az első órákban milyen ügyesen szopik a babám, majd jött a pofon, hogy fogy és fogy, hiába vab 24 órából 20-at mellen. Majd annyira lefogyott a korházban, hogy tovább kellett bent maradnunk, de a tápszernek köszönhetően sikerült visszaszednie magát. Amikor hazamentünk szintén egész nap a cicimen lógott, de a súlya nem gyarapodott, igy jött ismét a pótlás.

Pár napra rá megindult de csak az egyik mellemből, ami óriásira dúzzadt, a másik meg normál nagyságú maradt. Hát még magam előtt is takargattam olyan csúnya lett. Ezek után gondoltam egy mell is több mint a semmi. Hiába szivta ki, ugyan úgy éhes maradt. Én annyira elkezdtem stresszelni a szoptatáson, főleg azon hogy nem gyarapodik a súlya, hogy egyszerűen megútáltam. Egyfolytában bizonytalan voltam, hogy vajon eleget evett-e, vagy elég tápláló-e neki a tejem, nyűg lett az egész. A tápszernél tudtam rendesen követni, hogy mikor mennyit eszik, az evések száma lecsökkent, én megnyugodtam ès megkönnyebbültem. A tejjel nem csináltam semmit, ahogy egyre ritkánban tettem mellre, lassan elkezdett apadni. Most is van benne pár csepp, de nem zavar. Ha nagyon nyűgös a babám még most is ugyan úgy mellre teszem, kicsit csámcsog rajta, megnyugszik tőle, szóval ha igényli ugyan úgy összebújúnkm:-)

Most 2 hónapos, kiengyensúlyozott, boldog kisfickó :-)

2015. dec. 13. 22:44
 14/25 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó vagyok, azt kifelejtettem, hogy a terhesség előtt és alatt magyon idegenkedtem a szoptatástól. Útálom ha a mellemhez érnek, a férjemet is beleértve. Még itt a gyakorib is tettem ki kérdést, hogy vajon ez megváltozik-e és a válasz igen. Amikor megszületett, és a mellemre tették, a világ leg természetesebb dolgának éreztem a szoptatást, ami számomra nagy sikerélmény volt, csak nem tartott sokáig.

Különben fantasztikus érzés ahogy odabújik :-)

2015. dec. 13. 22:49
 15/25 A kérdező kommentje:

14: nekem nem teszik majd a mellemre, nem bababarát kórházban lesz a műtétem, hanem ... nem tudom, anya- és apabarátban?:) nem tudom, de itt választható, hogy apa mellkasára teszik, vagy az anyáéra, és hogy szoptatsz-e vagy sem. és akkor kérhetsz rá gyógyszert, ha nem. csak nem tudom, hogyan közelítsek a doki felé az ügyben:)

annyit már megtudtam, hogy a csecsemősök elkészítik a tápszert, és vagy a férjem vagy én vagy ők meg tudják etetni vele. az is kiderült, hogy a gyerekorvosuk ír fel a babának vmennyi tápszert otthonra is.:)

2015. dec. 14. 07:00
 16/25 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Olvass útána a tablettának, nagyon sok hormont tartalmaz és mellèkhatása is van bőven. Ha megszületik az előtejet javaslom add oda neki, mert az van tele immunanyaggal, az csak az első nap és ha utána nem teszed többet mellre valószínű be sem lövel a melled, de ha mégis elapad pár napon belül mindenféle gypgyszer nélkül. Ne mérgezd magad feleslegessen.
2015. dec. 14. 09:44
 17/25 A kérdező kommentje:
16: érdekes, amit írsz, mindenhol azt olvasom, hogy begyullad a mell, meg le kell fejni stb. (a hormonokkal jó barátságban vagyok egyébként) majd a dokimat kikérdezem róla, a héten megyünk hozzá:)
2015. dec. 14. 09:50
 18/25 anonim ***** válasza:

Első vagyok: a kolosztrumot tényleg kapja meg. Ez első nap jelent 1-2 szoptatást, pár cseppnyi tejről van szó.

Nekem is ennyit sikerült, de ahogy írtam, miután nem volt mennyiség, hagytam is a fenébe. Táplálási szempontból tényleg mindegy, hogy anyatej vagy tápszer, viszont a leges legelső tejben valóban immunanyagok vannak. Azt az egy napot valahogy félrenézve bírd ki, utána már mehet a tápszer (vagy közben is).

A gyerekorvos tőlem is ezt kérdezte csak meg, hogy az első pár csepp átment-e a gyerekbe, mert az nem a klasszikus anyatej, hanem kolosztrum. Utána mondta, hogy ha igen, akkor jó, a továbbiakban meg ne szivassam magam, ha úgysem jön tej, teljesen jó lesz neki a tápszer.

2015. dec. 14. 11:12
 19/25 A kérdező kommentje:

18: korrekt a dokid, a nővérem gyerekorvosa nem írt fel neki tápszert, máshoz kellett mennie. az asztma gyógyszere mellett nem szoptathat, de az orvost nem érdekelte. azt mondta neki, hagyja abba a szoptatást.:))

nem gonoszság elvenni tőle a cicit az első nap után? azért gondoltam,hogy talán jobb, ha eleve nem is kap. nem tudom. megkérdezem a dokimat, hogy a gyógyszerem már abban a tejben is benne lesz-e (emiatt nem szoptatok).

2015. dec. 14. 11:28
 20/25 anonim ***** válasza:
Az első tej tényleg nagyon fontos, nemcsak amiatt, ami felszívódik belőle, de kell ahhoz, hogy kihajtsa a babából a magzatszurkot is. Ez ugyanannyira fontos szempont, mert ez egy ragacsos, emészthetetlen anyag, aminek minél hamarabb ki kell ürülnie a beleiből. Ha később nem is akarsz szoptatni, ezt mindenképp kapja meg! :)
2015. dec. 14. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!