Mi jobb a szoptatás v a tápszer? Tapasztalatok
Milyen diétára fogott az orvosod?
Táplálkozz.egészségesen, akkor nem fogsz hízni, a szoptatás miatt még lehet, hogy kicsit fogysz is. Emiatt én nem tápszerezném. Ha fél évvel később állsz neki egy drasztikus diétának (bár nagyobb értelme van egy egészséges táplálkozásnak) sem dől ősze a világ, talán a férjed is túléli, hogy átmenetileg nagyobb vagy.
Hűha, én nem vagyok egy erőszakos szoptatásmániás (én magam betegség miatt nem szoptathatom a bébimet), de azért az alakod miatt nehogy ne szoptasd már a gyereket.:)
A gyerekorvosunk úgy fogalmazott a tápszerrel kapcsolatban, hogy elégséges megoldás, vagyis nem jobb az anyatejnél, de azért elég jó a kicsi táplálására. De persze nyilván nekem mondta ezt, aki nem szoptathatok. Az azért más tészta.
Beindulnak majd a dolgok szép lassan és tényleg olvadnak le a kilóid. Ha császárod lesz, ha hüvelyi szülésed, biztosan egy idő után tudod majd tolni, és észrevétlenül lefogysz.
Én magam 14 kilót híztam, 7-et otthagytam a kórházban, azóta lement még kettő (2 hét alatt), mert már járunk sétálgatni a picivel, amennyit bírok a sebemmel. Később meg még jobb lesz, neked is!
Bár, én a férjemnek tetszettem terhesen is, és azóta is, pedig pocakom maradt még azért, de mondja, hogy őrület, mennyi lement rólam, folyton bókol!:)
Az én lányomnak nagyon korán kijöttek a fogai, három hónaposan már volt kettő, és harapott, véresre harapta a mellem, bárhogy próbálkoztunk. Áldom a sorsot, hogy a védőnőm és a gyerekorvos is azt mondta, kit érdekel, nyár eleje van, itt a csomó friss zöldség, üsse kő, próbáljak meg a tápszert, és kezdjem hozzátáplálni, mert a gyereknek az anyatejnél is fontosabb az anya...
Ha tudod, hogy nem akarod szoptatni, legalább néhány napig fejj, és add neki üvegből vagy pohárból.
Én IR miatt már évekkel a terhesség előtt diétáztam, illetve évek alatt közel 40 kilót fogytam. Terhesen is tartottam a CH diétát, 9-10 kiló jött fel összesen. A szoptatás miatt abbahagytam a metformint és ettem rendesen szénhidrátot. Végül sajnos mégse sikerült szoptatni, elapadt a tejem néhány hét után.
Viszont ezalatt a pár hét alatt szépen hízni is kezdtem ahelyett, hogy fogytam volna, ahogy sokan fogynak a szoptatás alatt. Meg kell mondjam, engem ez nagyon feszélyezett, rosszul éreztem magam a bőrömben. Ha maradt volna a tej, kitartok a hízás ellenére, de rossz lett volna a közérzetem. Tudom miről beszélsz, én voltam extrém elhízott, most "csak" kicsit túlsúlyos vagyok, de zongorázni lehet a különbséget a két életminőség között, ezért is rettegek a visszahízástól.
Úgy tudom, lehet szoptatás mellett mozogni egész nyugodtan.
Szerintem ne mondj le eleve a szoptatásról, a babának mégis csak az a legjobb... engem eléggé megviselt, hogy nem sikerült végül szoptatni. Amúgy tényleg kb. fél évről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!