Mikor adjátok oda a tápszeres pótlást? A szoptatás előtt vagy után? Esetleg nem lesz hasfájósabb a baba, ha keveredik a tápszer és az anyatej a gyomrában?
Szoptatás után adtam neki.
Fájt a hasa de akkor is, amikor már sehogy nem akart szopni szóval nem ez volt az oka.
Nekem este és a szoptatás előtt kellene adni a tápszert, mert a babám csak a szopitól tud megnyugodni. A cumisüvegből kapott lefejt tej eddig mindig sírással végződött, míg a szopizás mindig hihetetlen megnyugvással, ami este mégsem mellékes...Csak így nem tudom, hogy mennyit adjak, csak saccolni tudom, hogy mennyi lehet a mellemben.
Ezen kívül foglalkoztat, hogy a tápszer és anyatej keverése 1 hónapos babánál nem fokozza-e a hasfájást?
Rengetegen táplálnak hozzá tejhez tápszerrel. Nem fog gondot okozni. A hasfájás a piciknél élettani és ritka esetben okozza étel (anyatejen át) vagy a tápszer,amint az emésztőrendszere megfelelően érett lesz, alább hagy a hasfájás.
Pótlást, mindenképp szopi után adj!!! Ha több pótlást adsz előre, nem üríti ki a melledet és még kevesebb lesz a tejed. Szoptasd meg, ha úgy érzed adj pótlást és ha felháborodik a baba, utána még mindig visszarakhatod a cicire. Rövid idő alatt is termelődik a tej, mire pótlás után visszarakod, újra fog tudni tejet is kortyolni, miközben komfort szopizik.
Szerintem próbálkozz. Próbálj neki adni 30 mili tápszert, ha mégsem lakik jól szopi után akkor értelemszerűen holnap több pótlást adsz neki.
Túl sokat azért ne adj először, mert elveszi a helyet az értékes anyatejtől, lehet éppencsak egy kevéssel kell pótolni. Bár 30 mili nem éppen kevés egy pár hetes babának.
Esetleg szoptatási tanácsadó?
Azért is jobb szopi után pótlást adni, mert ha elveri az éhségét a könnyen nyert tápszerrel, nem lesz kitartása sokáig szopizni és stimulálni a melledet.
Becsülendő, hogy kitartasz a nehézségek ellenére is, sok erőt, és ne add fel!
Más és számos gondom van/volt a szoptatással (én írtam ki a véres tejjel kapcsolatos kérdést is), és két szoptatási tanácsadó sem tudott segíteni.
A baba elejétől nagyon kitart a szopizás mellett, neki az a mindene, sokkal inkább, mint más babáknak. Ha nem látnám, hogy milyen fontos, akkor már rég teljsen tápszerre váltottam volna. Sokkal olcsóbb lenne anyagilag és időben is. Na, de a babámért bármit megteszek, csak boldognak lássam.
Ha ennyire elszánt vagy akkor esetleg javaslom a SNS-szoptanít készüléket. Lényege hogy a pótlást is szopizás közben egy nagyon vékony, cicire ragasztott csövön keresztül kapja a baba. Ez a módszer akkor is beválik ha egyáltalán nincs tejed de a baba kitartó és nagyon szeret szopni. Örökbefogadott babáknak és tejmirigy nélküli anyáknak is segített már ez vagy ehhez hasonló eszköz a szoptatás intimitásának, bensőséges kapcsolatának fenntartásában.
És végső soron ha csak pár csepp anyatejet kap az is szuper, és a többi tápszer. Ha szeret cicin megnyugodni akkor meg megmaradhat kettőtöknek ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!