Van itt olyan, aki nem tudott szoptatni és emiatt a férje neheztelt, haragudott rá? Hogyan tudtátok megbeszélni a dolgot?
mondjuk a férjed egy idióta. ennyi.
szoptassa ő, ha olyan okos
jó ég, az én férjem, amikor kiderült, hogy a gyógyszereim miatt nem tudok majd szoptatni, nem kezdett el okolni engem össze-vissza, hanem próbálta a jó oldalát nézni, engem is biztatva vele, mert én sem így terveztem.
Olyanokat mondott, hogy "szívem, annyira közeli és jó lesz a kapcsolatom a picivel, hogy majd én is tudom etetni, nem fogsz stresszelni az egészen, boldog anyuka leszel így is, boldog baba lesz tápszerrel is" stb. Mindenféle indokokat felhozott nekem a pro-oldalon, hogy ne legyek annyira elkenődve.
Nemhogy még kioktatott volna, hogy hogyan KELL ezt csinálni. Erre a viselkedésre, amit a férjed mutat, szerintem nincs megoldás, a beszélgetés sem az.
A fejést tényleg nem szabad erőltetni. Amit megtehetsz: minden etetést úgy kezdesz, hogy a gyerek szopjon, ameddig van tej, és csak utána kapjon tápszert. Ha szomjas, víz helyett tedd mellre. Ez a legtöbb, amit a saját nyugalmad és egészséged kockáztatása nélkül megtehetsz. Ha a baba mindig kiüríti a melled, a meglévő tejed valószínűleg nem fog elapadni. Sokkal jobb a tejtermelésnek, ha ő szívja ki az utolsó cseppig, mintha mellszívóval kínoznád magad!
És nyugodj meg, mert ha valami árt az ügynek, az az idegeskedés. A férjed meg jobb, ha beletörődik, hogy mindent megtettetek, de ez nem azon múlik. Ha mindennap kap a kicsi tejet is, ameddig csak lehet, az most a legtöbb, amit tehetsz.
Én a helyedben elmennék még egy nőgyógyászhoz, aki kivizsgáltat, hogy van e elegendő tejmirigyed. Lehet ez is egy probléma forrás.
Férjednek meg mond meg, hogy a stressz is okozhatja hogy nincs tejed. És a világtörténelem tele van olyan nőkkel akik nem tudtak szoptatni, nem te vagy az első.
Te érzed mennyi haragszik/neheztel/vagy csak csalódott/esetleg félre érted és túlbuzgó csak, de leülnék vele ezt megbeszélni ,hogy milyen jogon sért meg. Az életetek más területén nincsenek gondok/veszekedések?
Igen utolsó, a férjem is ezt csinálja. Menjünk el ide, próbáljam ki azt, azt olvasta hogy, a szomszéd testvérének menyének az vált be hogy.... Hát elég volt. Szeretném kicsit élvezni, hogy van egy babám, vele lenni, ölelgetni, összebújni, játszani; nem pedig "félretenni" hogy mindenféle tuti módszerekkel kísérletezzek.
Ha megjön, próbálok beszélni vele.
Köszönöm a válaszokat.
Talán azért is lepődött meg az a nyomorult férj,mert se nem haragból,se nem neheztelésből,hanem segítség gyanánt mondott mindig ötleteket...
Kicsit elferdítetted a kérdést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!