Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt olyan, aki nem tudott...

Van itt olyan, aki nem tudott szoptatni és emiatt a férje neheztelt, haragudott rá? Hogyan tudtátok megbeszélni a dolgot?

Figyelt kérdés
2016. jan. 21. 09:25
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
97%

mondjuk a férjed egy idióta. ennyi.

szoptassa ő, ha olyan okos

2016. jan. 21. 10:42
 22/29 anonim ***** válasza:
72%

jó ég, az én férjem, amikor kiderült, hogy a gyógyszereim miatt nem tudok majd szoptatni, nem kezdett el okolni engem össze-vissza, hanem próbálta a jó oldalát nézni, engem is biztatva vele, mert én sem így terveztem.

Olyanokat mondott, hogy "szívem, annyira közeli és jó lesz a kapcsolatom a picivel, hogy majd én is tudom etetni, nem fogsz stresszelni az egészen, boldog anyuka leszel így is, boldog baba lesz tápszerrel is" stb. Mindenféle indokokat felhozott nekem a pro-oldalon, hogy ne legyek annyira elkenődve.

Nemhogy még kioktatott volna, hogy hogyan KELL ezt csinálni. Erre a viselkedésre, amit a férjed mutat, szerintem nincs megoldás, a beszélgetés sem az.

2016. jan. 21. 11:19
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

A fejést tényleg nem szabad erőltetni. Amit megtehetsz: minden etetést úgy kezdesz, hogy a gyerek szopjon, ameddig van tej, és csak utána kapjon tápszert. Ha szomjas, víz helyett tedd mellre. Ez a legtöbb, amit a saját nyugalmad és egészséged kockáztatása nélkül megtehetsz. Ha a baba mindig kiüríti a melled, a meglévő tejed valószínűleg nem fog elapadni. Sokkal jobb a tejtermelésnek, ha ő szívja ki az utolsó cseppig, mintha mellszívóval kínoznád magad!

És nyugodj meg, mert ha valami árt az ügynek, az az idegeskedés. A férjed meg jobb, ha beletörődik, hogy mindent megtettetek, de ez nem azon múlik. Ha mindennap kap a kicsi tejet is, ameddig csak lehet, az most a legtöbb, amit tehetsz.

2016. jan. 21. 11:23
 24/29 LadyLoss ***** válasza:
50%

Én a helyedben elmennék még egy nőgyógyászhoz, aki kivizsgáltat, hogy van e elegendő tejmirigyed. Lehet ez is egy probléma forrás.

Férjednek meg mond meg, hogy a stressz is okozhatja hogy nincs tejed. És a világtörténelem tele van olyan nőkkel akik nem tudtak szoptatni, nem te vagy az első.

Te érzed mennyi haragszik/neheztel/vagy csak csalódott/esetleg félre érted és túlbuzgó csak, de leülnék vele ezt megbeszélni ,hogy milyen jogon sért meg. Az életetek más területén nincsenek gondok/veszekedések?

2016. jan. 21. 11:44
 25/29 A kérdező kommentje:

Igen utolsó, a férjem is ezt csinálja. Menjünk el ide, próbáljam ki azt, azt olvasta hogy, a szomszéd testvérének menyének az vált be hogy.... Hát elég volt. Szeretném kicsit élvezni, hogy van egy babám, vele lenni, ölelgetni, összebújni, játszani; nem pedig "félretenni" hogy mindenféle tuti módszerekkel kísérletezzek.

Ha megjön, próbálok beszélni vele.

Köszönöm a válaszokat.

2016. jan. 21. 14:58
 26/29 anonim ***** válasza:
Meg tudtátok beszélni tegnap? Hogy fogadta?
2016. jan. 22. 10:50
 27/29 A kérdező kommentje:
Igen, beszèltünk. Nagyon meglepődött. Többször mondta, hogy nem gondta hogy èn ezt támadásnak veszem tőle. Segíteni akart ès csak úgy tudott hogy olvasott ès bíztatott. Csalódott, de nem haragszik rám, csak "nem így képzelte".
2016. jan. 22. 18:37
 28/29 anonim ***** válasza:
Nem is tudom, a kérdésed és a saját kommented között érzek egy kis ellentmondást. Szerintem, ha tényleg ötleteket ad, azt nem biztos, hogy támadásnak kell venni, attól függ, hogyan közli, pl. ha azt mondja, úgy hallotta, ezt vagy azt kell inni, az addig ok, ha te erre azt mondod, hogy te ki nem állhatod az ízét, erre azt mondja, már pedig meg fogod enni/inni, na ott gond van. Ha segítő szándékkal mondja, amit mond, és normál hangsúllyal, akkor gondolj bele, hogy lehet csak azok a dilis hormonok vagy a fáradtság az oka, hogy nem úgy érzékeled, ahogy a valós szándéka van. Ha viszont tényleg cseszeget érte, vagy haragszik, duzzog, akkor mutasd meg neki az előttem szólók véleményét, talán leesik a tantusz. ;)
2016. jan. 24. 07:04
 29/29 anonim ***** válasza:

Talán azért is lepődött meg az a nyomorult férj,mert se nem haragból,se nem neheztelésből,hanem segítség gyanánt mondott mindig ötleteket...

Kicsit elferdítetted a kérdést!

2016. jan. 24. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!