Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt olyan, aki nem tudott...

Van itt olyan, aki nem tudott szoptatni és emiatt a férje neheztelt, haragudott rá? Hogyan tudtátok megbeszélni a dolgot?

Figyelt kérdés
2016. jan. 21. 09:25
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

3 hónapos a baba.

Sok dologgal próbálkoztunk: csodaszerek, fejés, gyakori mellre tétel, sok folyadék, 3 szoptatási tanácsadó, elvittük a kicsit Dévény-tornászhoz hátha a technikájával van baj stb. De semmi változás. A tanácsadók sem tudják, mi lehet a gond.

Háromszor volt mellgyulladásom magas lázzal.

Mostanra nagyon kikészültem. Szoptatás után fejés, masszírozás, mire végeznék újra szoptatás. A kicsi már többet van ébren, s ezért úgy döntöttem inkább vele foglalkozok. Továbbra is mellre teszem igény szerint, de a fejést elhagyom.

A férjem szerint kéne még fejni 6 hós koráig.

Igazából azt hiszem, nem is azért haragszik mert nincs tejem, hanem mert feladom.

2016. jan. 21. 09:57
 12/29 anonim ***** válasza:
0%
Meglehet kérdezni mi volt az oka hogy nem tudtál szoptatni?
2016. jan. 21. 09:58
 13/29 anonim ***** válasza:
89%

Hat nem tudom. En nem akarlak bantani,de osztom az elottem levok velemenyet,hogy ha most ezert megharagszik,akk mi lesz kesobb. Csak a gyerek miatt kellettel neki? Elifordulhat,letezik olyan no aki csak gyerekvallalas miatt van egy ferfivel.

Nekem kinszenvedes volt a szoptatas,de a ferjem volt az elso aki aztmondta,hogy ne eroltessem mert latja,hogy kivagyok keszulve. Es szerintem..rosszul valasztottak part :( ugy erzem nagyon alsobbrendu szerepet toltesz be ebbe a kapcsolatba!

Sajnalom. Viszont elhagyni nem fogod,mert neked igy jo,ezert szultel neki gyereket. Sok ilyen kapcsolatot lattam mar,nem mersz szolni es csak nyelsz..nyelsz... mindennel. Ezert a mar alapbol rossz termeszetu ferjed "verszemet" kap es mivel latja,hogy nem szolsz vissza,egyre tobbet fog bantani lelkileg,mivel ugy erzi veled barmit megtehet.

Elso lepesben azert azt javaslom,hogy allj a sarkadra es nyisd ki a szadat! Ne csak nyeld a velemenyed,hanem mond oda! Mivel nem ismerlek,csak gondolni tudom,hogy ezt sosem teszed! Eppen ezert megfog lepodni. Es ha esetleg mindenben ezt tenned,akkor talan alabbhagyna a piszkalassal. Az mas,hogy en ilyen ferfinek nem szulnek ,mivel latszik,hogy nem ez az elso huzasa,de mivel te igen... es rohadtul nem kivanod elhagyni sem,akkor legalabb valtoztass! Lassa h kemeny no vagy. Nem nyuszi

2016. jan. 21. 10:02
 14/29 A kérdező kommentje:
Igen, meg lehet, én is ezt kérdezem 3 hónapja mindenkitől. De sajnos senki nem tudja :-(
2016. jan. 21. 10:03
 15/29 anonim ***** válasza:
18%

Jaj a sok okos XD ti sem dobnátok ki a párotokat.. Viccesek vagytok.

Sajnos a férfiak nem értik meg milyen nehéz.. Nekem nincs elég tejem..és már a tápszer miatt veszekedtünk.

Beszéljétek meg hisz azt írtad mindent meg tettél.. Akkor maradjon csendben :)

2016. jan. 21. 10:06
 16/29 anonim ***** válasza:
67%
Persze,hogy nem dobnám ki,hisz nem ekkora paraszt,mint a kérdező férje!
2016. jan. 21. 10:12
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben a férjem volt az első, aki azt mondta, hogy hagyjam az egészet, ha nincs, nincs, eszi a tápszert is, fel fog nőni azzal is egészségesen,

sokkal fontosabb, hogy legyen egy anyja, aki foglalkozik vele, s nem a fejővel kínozza magát akkor is, amikor a gyerekkel lehetne (napi 4 órát fejtem a szoptatások között, és még úgy se volt elég, közben meg konkrétan csak szoptatáskor láttam a gyerekem).

Nehezen adtam fel, nagyon bántott, hogy sehogy se jön össze, ha ő nem lett volna ott támaszként nekem, akkor biztos hogy összezuhanok.

Ha segítség helyett bántott volna, akkor biztos, hogy végérvényesen tönkremegy a kapcsolatunk.

2016. jan. 21. 10:22
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha már 3-szor volt mellgyulladásod, azonnal fejezd be az önkínzást, az állandó fejéssel. Én nekem nem mellgyulladásom, hanem tályogom volt, nagyon durva fájdalommal (én császárral szültem, de akik nem azt mondják sokkal rosszabb, mint a szülési fájdalom) lázzal, sürgősségi műtéttel, mert vérmérgezést is kaphattam volna. Egy nagy darabot kivágtak a mellemből, nyílt sebet hagytak, tehát nem varrták össze. 3 napot voltam a kórházban, és a fájdalom mellett a legrosszabb az volt, hogy addig nem is láthattam a 2 hónapos kislányom. A férjem persze tökéletesen ellátta itthon, de lelkileg rettenetes volt. Amikor hazajöttem, azt a 3 cm mély és 3-4 cm széles lyukat a mellemben nekem kellett naponta 3-szor fertőtleníteni és kötözni. Iszonyatos látvány volt, még a tükörrel sem mertem szembe fordulni. Ezt elrettentő példának szánom a férjednek. Az én férjem előtte könyörgött, hogy ne csináljam a fejést, amikor már fájt a mellem, fel fog nőni tápszeren is a gyerek, amit persze később ésszel én is felfogtam, csak hát a hormonok ilyenkor mást mondanak. Nem érte meg. A műtét után már semmi tejem nem volt, és valóban felnőtt a gyerek tápszeren, nem beteges, nem hízott el, semmi hátrányos következménye nem volt. Érdemes lenne mérlegelni.
2016. jan. 21. 10:22
 19/29 anonim ***** válasza:
84%

Ideje lenne helyre tenni a férjedet! Én mindhármat sokáig szoptattam, de a férjemet egyáltalán nem zavarta volna az sem, ha tápszeres valamelyik. Tudom, mert megbeszéltük, és volt is pár hét, amíg kellett tápszer az első gyereknél. Mondta sokszor, hogy a te tested, a te döntésed.

Én biztosan alaposan felvilágosítanám! Sőt, talán ki is ábrándulnék belőle:S

2016. jan. 21. 10:24
 20/29 anonim ***** válasza:
80%

# 15: Én megtettem. Az én exem is egy önző dög volt, aki a saját elképzeléseire akart formálni, képtelen volt együttérezni velem. Sajnos mikor benne voltam, nem érzékeltem, az ember tudattalanul választ párt, a gyerekkori minták alapján, mert az tűnik biztonságosnak, ismerősnek. Sajnos én is későn jöttem rá, hogy mennyire alárendelem magam a kapcsolatban, és elnyomom a saját érzéseim, igényeim.

De amikor rájöttem, akkor kiléptem! Terápiára jártam, helyreraktam az önbecsülésem, és ezúttal teljesen más típusú férfit választottam. Olyat, ki figyelembe veszi az én érzéseimet is, együttérez velem, támogat, és ha látja, hogy erőn felül vállalok, akkor ő mondja, hogy inkább ne kínozzam magam. Nekem sajnos kellett a rossz házasság ahhoz, hogy megtanuljam a leckét. Nem bántam meg, mert az első házasságból származó gyermekemet nem adnám semmiért, és tényleg sokat tanultam belőle. Azt, hogy milyen férfival NE kezdjek, alaposan megtanultam.

2016. jan. 21. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!