Nektek mikor kezdett látszódni a terhesség? Haragudott meg valaki amiért nem mondtátok el hamarabb a terhességet?
12 hetesen már letagadni sem tudtam volna, de nem is akartam.
Nálunk úgy volt, hogy amikor pozitívat teszteltem, azt csak a nagyon szűk család tudta (nagyszülők, testvérek, legjobb barátnők), amikor pedig orvos is megerősítette a tényt, akkor mondtuk el a távolabbi rokonoknak, vagy ismerősöknek. Tehát még azelőtt tudta azért a környezetem, hogy kismama vagyok, minthogy látszódott volna.
Illetve egy kis faluban élünk, tehát itt meg nem is nehéz, hogy körbemenjen a dolog, elég ha az ember vesz a patikában egy tesztet.:)
Amúgy én nem hiszek a babonákban, ha egy baba megmarad, akkor az megmarad úgy is, ha elmondják, ha meg nem, akkor meg teljesen mindegy, hogy elmondták-e vagy sem. Nyilván senki nem áll neki 10 hetesen babaruhát venni, de ha most a család tudja ennyi idősen a terhességet vagy bárki a környezetben, azzal nincs semmi gond.
Szóval én a helyedben biztos nem tagadtam volna le.
De azért megsértődni sem gondolnám, hogy ezért meg kéne, hogy valamit nem köt az ember a másik orrára.
12 het utan mar el lehet mondani, ne tagadd le.
Nekem 16 hetesen kezdett latszani, de a vegere sem lett nagy hasam.
Szerintem senkivel szemben nem kell kötelességednek érezned, hogy közöld a terhességet. Kivéve persze a gyerek apját :D
Nekem most 20 hetes, de nem érzek kényszert hogy világgá kürtöljem. Ja, igaz, a mai világban már minimum 2 ultrahang képet illett volna kitennem facebookra + hetente új fotót a hasamról...
Annak mondd el, akinek el akarod mondani, a többiek meg majd megtudják.
Én is 12 hetes vagyok, múlt kedden voltam 1.szűrésen, aznap délután elmondtuk a 4 éves lányomnak. Addig csak a szűk család, és 1-2 barát tudta. Viszont most már a fél falu, mert a lányom mindenkinek elújságolta, hogy kistesója lesz, aki csak szembejött velünk. :)
Egyébként én is nagyon puffadok, úgyhogy volt aki már "furán" nézett rám korábban, hogy vajon meghíztam, vagy baba van. De nem kérdeztek rá. :)
Szerintem a terhesség annyira személyes ügy, hogy a párdon kívül senki nem követelheti, hogy idő előtt beszámolj róla.
Nekem egyik terhességem sem látszott a 20. hétig, de második gyerek bejelentésével a 18. héten vártam, mert akkorra lett meg a chorion biopszia eredménye (a korom miatt kellett). Mindenki megértette, hogy miért nem kürtöltem világgá korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!