Fejés nem, szoptatás igen?
Figyelt kérdés
Hogy lehet az, hogy fejéssel alig pár cseppet, vagy maximum 20 ml-t tudok lefejni, míg ugyanabból a mellből, pár perccel később a baba képes kiszívni akár 80-100 ml-t is?2015. dec. 15. 21:53
21/22 Vilcsianyuja válasza:
A tejadó reflexet én is úgy szoktam elősegíteni, ahogy 18, csak annyi különbséggel, hogy egyik kezemben-mellemen a mellszívó, másik kéz-másik mell bimbócsavar. Mellszívóval is el szokott azért indulni, csak sokkal több idő kellett hozzá. Így gyorsabb volt. Sajnos én nem voltam olyan szerencsés, hogy többször beinduljon, nekem egy fejés vagy szoptatás alatt csak egyszer jött a reflex.
22/22 bithorlo válasza:
Vilcsianyuja, az előtej sok laktózt tartalmaz, ami a belekbe érve elkezd bomlani, miközben gázok termelődnek. Ez okozza általában a csecsemőkori hasfájást. Ennek elkerülése érdekében javasolják ibclc-k, lll tanácsadók, szoptatási szakemberek az egymás után azonos oldalról szoptatást, mivel a második szopival a baba kevés előtejet, de több, laktózban szegény zsíros hátsó tejet kap. A pangó tej valóban tud okozni gyulladást, de nagyon rugalmas a szervezetünk. Akinek annyira sok teje termelődik az épp nem használt oldalon, fejje nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!