3 hónapos babám több mint egy óráig szopizik. Este és éjszaka még tovább is. Nem sok ez? Fáj már a mellbimbóm, pedig bimbóvédővel szoptatok.
Azért azt könnyű eldönteni, hogy csak "cumizik", vagy nyel is.
A mi kislányunk is elbabrált velem minimum 40 percet, átlagosan 1,5 órát ennyi idősen, de nekem nem volt elég tejem, azért lógott rajtam ennyit.
100gramm 3 hónaposnak szerintem kevés egy óra alatt.
Számold ki, hogy egyáltalán van-e elég tejed neki még, mert szerintem nem elég neki. Persze te látod, van benne komfort is tuti, de ha tényleg 100-at eszik egy órás szoptatással akkor az nem hiszem, hogy elég neki. Az enyémnek legalábbis "kicsi" a gyomra, és 120-at eszik egyszerre naponta 8*.
Vagy éppen növekedési ugrása van. Mikor enyém volt 3 hónapos ugyan ez volt, kb 2 hétig. Aztán visszaállt a rend, csak hagyni kellett hogy szaporítsa magának a tejet. Méregetni felesleges mennyit eszik. Ha havonta hízik,akkor jó. Nem esznek egyforma mennyiségeket a babák, és nincs egy egyetemes kiszámolós, hogy mennyit kéne. Ami van az parasztvakítás, vagy a tápszerezéshez találták ki. Mi felnőttek se eszünk egyforma adagokat. Este éjszaka zsírosabb a tej összetétele (nem ránézésre, hanem beltartalmilag) ezért este kevesebb is elég lehet. Van ilyen, meg van olyan baba.
Légy egy pici türelemmel felé, ha 1-2 héten belül nem változik a helyzet, akkor keress meg egy szoptatási tanácsadót.
(a bimbóvédőtől is fájhat ám a bimbód)
A cumival is próbálkozhatsz, ha úgy látod nem okoz cumizavart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!