Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejszaporítás hogyan? Nem...

Tejszaporítás hogyan? Nem működik?

Figyelt kérdés
Elvileg minél gyakrabban teszem mellre a babàt, annál több tej lesz. Mennyi idő utàn? És mi van, ha nem lesz több, vagy kevesebb lesz?? Állítólag mindenki tud szoptatni és mindenkinek van elég teje. De mi van, ha nem? Meddig kell próbálkozni?

2015. dec. 12. 18:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Mi is a gond pontosan? Keves a tejed ? Mert azt nem irtad konkretan mi a baj a szoptatassal...
2015. dec. 12. 20:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Van tejem. Nem kell pótolni,de sok sincs. Épp amennyi kell. Igény szerint szoptatok. Éa még annál is többet. De a tej mennyisége nemhogy nem nő, még talán kevesebb is. Nem kéne a mennyiségnek is nőni? A megnövekedett igénnyel együtt?
2015. dec. 12. 23:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha elég a gyerekednek, nem kell tovább nőnie a mennyiségnek. Az az ideális eset, amikor pont annyi van, amennyit a gyerek megeszik: ha kevesebb, akkor a gyerek éhes marad, ha több, akkor begyullad a melled. Nálad tökéletesen működik, ahogy leírtad. Mi a gond akkor? :)
2015. dec. 14. 12:12
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod, megnyugodtam! :)

A növ.ugrásra gondoltam konkrétan. Mert sztem azért akart folyamatosan szopizni. De már totál üresnek éreztem a cicimet és jött a pánik. Az előző babámnál egyik napról a másikra csökkent a tejem igény szerinti szoptatással! És észre se vettük, csak a mérésnél derült ki, hogy bár szopizik/alszik, de nem gyarapszik... előtte 1 kilót hízott havonta min. Szóval csak azért aggódom, hogy nehogy így járjak megint...

Irigylem azokat, akik gond nélkül, simán szoptatnak. Nekem nem ennyire természetes és egyszerű. Valszeg túlparázom... de a történtek után nem csodálom... :/

2015. dec. 14. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem is vannak napok, amikor kevesebb, olyankor többször eszik keveset, de ne aggódj, ez is normális. Máskor meg feszül a mellem egy-két napig, annyi van, aztán megint kevesebb... A lényeg, hogy jókedvű a gyerek, gyarapodik, nem sír evés után. A fejlődés lassulása meg normális, elég ijesztő is lenne, ha kéthónapos kora után tartósan maradna a havi egy kilós hízás! ;)
2015. dec. 14. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!