Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor csökkentsem az időt?...

Mikor csökkentsem az időt? 15-15 vagy 10-10 percre? Vagy maradjon minden így?

Figyelt kérdés
3 hónapos a babám, igény szerint szopizik, de azt már az elejétől betartom, hogy 20-20 perc legyen egy-egy mellből a szopizás ideje. A kisfiam soha nem hagyta még abba magától a szopizást, de 40 perc után elégedett, szépen fejlődik, stb.

2015. dec. 7. 10:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
persze, az elején vizesebb. de honnan tudhatod hogy ő nem szívja olyan ügyesen hogy 5 perc alatt elér a hátsó tejhez. az én babám összesen 10 percet szopik és bőven kiüríti a melleimet.
2015. dec. 8. 10:40
 12/13 anonim ***** válasza:

A kérdező leírta, hogy egyrészt a gyerek nem magától hagyja abba a szopást, magyarul még enne, mikor leveszi a melléről, csak mert letelik a 20 perc, másrészt kérdezte, miből tudja, hogy üres a melle, tehát nem szokta a gyerek kiüríteni. Olvass vissza, egyértelmű. A lényeg, hogy nem valószínű, hogy jó lenne az a gyereknek, hogy azelőtt elveszik tőle az ételt, mielőtt jóllakna teljesen, mint ahogy nekünk, felnőtt embereknek se tetszene.

Ennek csak az lesz a következménye, hogy elkezd kapkodva, habzsolva enni, mikor nagyobb lesz, és több táplálékra lesz szüksége, hiszen tudja, hogy hamar elveszik tőle, és fél, hogy éhes marad. Ez meg nem túl jó az emésztésnek sem ugyebár, arról nem is beszélve, mennyire tesz jót az anya-gyerek kapcsolatnak...

2015. dec. 8. 10:48
 13/13 anonim ***** válasza:

En is valtogatom a mellemet szoptatas közben is. Elsö, masik , majd az elsö megint. 10 perc alatt vegzunk (3 honapos baba) es gyönyöruen fejlödik.

Ö a harmadik gyermekem es az elsö kettöt nem tudtam szoptatni, mert nem volt eleg a tej.

Szoval nekem ez a valtogatas nagyon jol bejött.

En kulföldön szultem es itt javasoltak ezt a modszert. Nagyon örulök neki. Egyebkent igy 3. gyereknel a legfontosabb amit megtanultam, hogy az ösztöneimre hallgatok es azt csinalom, ami nekunk jo es jol muködik, nem pedig azt ami nekem nem feltetlen valik be, de mindenki azt tanacsolja.

Az elsö kettönel ezzel rontottam el.

Sok sikert es szerintem fojtatsd igy, ha ez jol muködik nektek.

2015. dec. 8. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!