Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Maradjon így? Szopi mellé pép?

Maradjon így? Szopi mellé pép?

Figyelt kérdés

3 hónapos a lányom, szopizik, de már kb. 2 hete észrevettem, hogy sűrűbben eszik, gondoltam, lehet szomjas, de amíg meleg volt sem evett ennyit, most pedig még hűvös is volt az esőzés végett.

Van hogy óránként eszik, de a tejemet sem érzem már annyinak mint ezelőtt.

Most pár napja kap Milupa tejpépet délelőttönként, emellett tovább szopizik, sűrűn kínálom neki, amit el is fogad.

Tejpéptől semmi baja, és mintha laktatóbb lenne számára, mint ha csak szopizna.

2014. júl. 16. 23:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg növekedési ugrása van, ha nem adsz mást a szopi mellé akkor pár nap alatt a sűrűbb szoptatástól beáll a nagyobb tejmennyiség. Persze ilyen melegbe vizet azért nem árt adni neki.
2014. júl. 17. 04:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. éjszaka nem ébred fel amúgy
2014. júl. 17. 08:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Novekedesi ugrasa van. Hagyd h annyit egyen amennyit akar csak igy tudja novelni a tejtermelest. Szerintem teljesen felesleges a tejpep, anyatejes babaknak nem is szoktak adni. Orvos mondta?
2014. júl. 17. 08:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Én még nem is láttam olyan tejpépet, ami 4 hónapos kor előtt adható.
2014. júl. 17. 08:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Én egy etetést megméretnék a védőnővel, ha nincs otthon mérlegetek. Én az első lányomat csak 4,5 hónapig tudtam szoptatni. Magától, szinte egyik napról a másikra elapadt a tejem. Nem tudtam volna, hogy nincs elég, ha nincs itthon mérlegünk. Ha van mellszívód próbálj meg rászívni, hogy egyáltalán marad e még tej a melledbe egy étkezés után. Szerintem járj utána, hogy megvan e a kellő mennyiség.
2014. júl. 17. 08:40
 6/8 A kérdező kommentje:

Ma voltunk a védőnőnél, mondtam neki is. Kérdezte hogy nincs-e baja a péptől, megmérte, 60 dekát hízott amire azt mondta hogy jó. Bár nekem kicsit kevésnek tűnik mert egyébként hatalmas étvágya van, első hónapban több mint 1 kg-ot hízott, másodikban pedig 90 dk-ot.

Van mellszívó, fejtem is már régebben, kb. 3 hete szopizás után, de 20-30 milinél több nem volt.

2014. júl. 17. 12:51
 7/8 mi a fene ***** válasza:
Szerintem 3 hónapos kor után nem árt egykis pótlás.
2014. aug. 1. 19:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Van itthon tápszer, de még szerencsére nem volt rá szükség. az elmúlt időszakban többször szopiztattam, éjjel is megetetem alvás közben, már nem adok neki pépet, és a tejem is jóval több lett!
2014. aug. 1. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!