Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor csökkentsem az időt?...

Mikor csökkentsem az időt? 15-15 vagy 10-10 percre? Vagy maradjon minden így?

Figyelt kérdés
3 hónapos a babám, igény szerint szopizik, de azt már az elejétől betartom, hogy 20-20 perc legyen egy-egy mellből a szopizás ideje. A kisfiam soha nem hagyta még abba magától a szopizást, de 40 perc után elégedett, szépen fejlődik, stb.

2015. dec. 7. 10:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
21%
Ha igény szerint szoptatod, akkor nem kell ilyenekkel törődni. Maradjon mellen, amíg neki jó, és háromóránként válts mellet. Tehát ha előbb megéhezik, mint 3 óra, akkor ugyanazt add oda neki, amiből evett.
2015. dec. 7. 11:31
 2/13 anonim ***** válasza:
46%

Te jó ég! Ki beszélt rá erre a f.ságra, hogy 20-20? Most már lehet hogy ennyi idő alatt is eljut a hátsó tejig, DE tuti hogy újszülöttként még esélye se volt így.

Minek váltogatod?

Akkor kell felkínálni a másik mellett, ha az elsőből már nem kér többet! Ha ez 40 perc, akkor 40 perc. Ha 1,5 óráig nyammogna rajta akkor meg annyi!

2015. dec. 7. 11:53
 3/13 anonim ***** válasza:

Csak akkor válts, ha kiürítette a mellett, amit megkezdett. Ha a babának van türelme addig szopizni, akkor várd meg azt is, hogy a látszólag már üres mellből be tudjon lövellni az utótej is, mert ez a legértékesebb, legzsírosabb része. Ezt tudod te is segíteni, ha kicsit masszírozod a melled, míg ő szopik.

Ha az utótejjel együtt is azt látod, hogy enne még, csak akkor tedd másik mellre. Ha váltogatod, sosem ürül ki a melled, amitől begyulladhat, ráadásul folyamatosan apadni is fog, ezt semmiképp ne folytasd!

2015. dec. 7. 12:19
 4/13 A kérdező kommentje:
A kórházban így mondták. Ráadásul az egyik mellemben kevesebb is a tej, azért is gondoltam, hogy a kettőből összejön annyi, amennyi kell neki. Akkor ne váltogassam? Honnan tudom, hogy kiürül az egyik?
2015. dec. 7. 12:34
 5/13 anonim ***** válasza:
És én mért lettem lepontozva?
2015. dec. 7. 12:36
 6/13 anonim ***** válasza:
59%

Nekem a kisbabám az elején volt hogy egy órán át szopott, de szép lassan fokozatosan el kezdett rövidülni az idő.

A védőnő nekem azt mondta talán 2 hónapos kora körül hogy 20 perc legyen elég összesen egy szoptatásra. És hogy elvileg akkor, ha egyáltalán tényleg enne még a negyvenedik percben is (de valószínüleg csak cumizgatott) akkoris megtanulja hogy evéskor evés van. Néha megpróbáltam ezt elhinni és így csinálni, néha nem bírtam és szoptattam amíg akarta. Kb 3 hónapos korára már 10 perc volt egy szoptatás és ezt ő csökkentette így le, illetve ő ügyesedett meg így a dologban. Aztán idővel úgyis rájössz hogy mikor eszik igazából és mikor cumizgat csak. Azt is mondta a védőnő hogy azért ne szoptassam órákig egy nap mert tönkremennek a melleim. Mármint hogy fájni fognak. És tényleg fájtak. Arról nem is beszélve hogy én nem tudtam és nem is akartam egész nap szoptatni.

De mondjuk szerintem a 40 perc nem vészes, és majd csökken az idő szerintem. Mindenesetre ha hosszúnak tartod akkor mondom, a védőnő szerint megtanulja hamar hogy szoptatáskor az evés legyen a lényeg és hatékonyan működjön. Ha nem zavar akkor meg maradjon, persze.

2015. dec. 7. 13:36
 7/13 anonim ***** válasza:

Észre fogod venni, ha kiürül, mert akkor a baba már nem nyel, csak szívja a melledet. Olyankor még várhatsz pár percet, és újra be tud durranni, hirtelen a "semmiből" megindul egy csomó tej, ez a legtáplálóbb része, érdemes kivárni. Ha átrakod egyik mellről a másikra, ehhez sosem jutott eddig hozzá!

Nem értem, hogy mondhattak ilyet a kórházban, szegény gyerek még enne, de nem hagyják neki, ráadásul így csak híg, vizes tejhez jut, ezt nem is értem, hogy tanácsolhatták. :(

2015. dec. 7. 14:36
 8/13 A kérdező kommentje:
Akkor én eddig gyakorlatilag éheztettem a babámat?? De a védőnő is helyeselt arra, hogy mindkét mellből szoptasssak. Már teljesen összezavarodtam. Nappal 2-3 óránként eszik, éjszaka egyszer kel, első hónapban 700g-ot, másodikban 600-at hízott. Azt hittem, minden rendben vele. Mostantól akkor egy cicit adok, másikat csak ha kéri. Nincs bajom a 40 perccel, azt szeretném, hogy neki jó legyen. Szívesen fogadok még tanácsokat, tapasztalatokat. Köszönöm.
2015. dec. 7. 15:00
 9/13 anonim ***** válasza:
68%
Ez nem igaz amit az előző mond. Hát van olyan baba aki kezdettől 5-10 percig szopik. Nem időben kell mérni hogy hozzájut-e a hátsó tejhez. Van aki olyan hatékonyan tud szopni rögtön.
2015. dec. 7. 15:02
 10/13 anonim ***** válasza:
47%

9: mindenhol azt írják, hogy az elején a tej vizesebb, és akkor jön ki a tápláló, zsírosabb tej, amikor kiürül a mell. És olyat se írnak semmilyen megbízható oldalon, hogy azelőtt szakítsd meg a szoptatást, mielőtt a baba magától elengedné a mellet. Ezért nem értem, egy védőnő miért mond ilyet, ez olyan, mintha valaki elvenné előled a tányért, miközben eszel.

[link]

[link]

[link]

2015. dec. 7. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!