Utálok szoptatni. Vajon változni fog ez?
5 hónapos múlt a fiam. Sajnos kezdetektől csak bimbóvédővel szopizik, mert befelé fordult a bimbom és egyszerűen nem tudtam leszoktatni róla. A mai napig 20 percig szopik összesen mindkét mellből. Az egyiknél 5-10 perc után hiztizik, hogy kell neki a másik, majd míg cserélünk úgy csinál mint akit nyúznak. Majd van, hogy be sem fejezi az evést és máris kijön belőle mind amit kiszívott. Nem csak kis büfi, az előbb is telibehányt. Egyszerűen már nincs hozzá kedvem sem. Beszélgetni nem tudok közben, mert akkor arra figyel és nem eszik, szerencsére a tv mehet, de más nem.
Sok tejem van, és tápláló, nem akarom elválasztani, de már kezdek kiborulni. A fejés nem jöhet szóba, mert egyedül vagyok hétköznnap és így sincs néha semmire se időm. Sok ez a 24 óra ügyelet egyedül.
Szerintetek van remény, hogy előjön a nagy anyai érzés? Nagyon szeretem a fiam, de ezt az egyet nem.
Úgy gondolom, ha eddig nem történt pozitív változás az érzéseidet illetően, akkor már nem is fog. Kezdd el a hozzátáplálást és néhány hét elteltével már simán ki tudsz váltani 1-1 szoptatást.
Nem értem, hogy miért nincs időd fejni?! Ha tényleg van tejed bőségesen, akkor néhány perc alatt simán le lehet fejni egy szép adagot.
Nekem is bimbóvédő kellett első perctől, mert vérzett, sebes volt nélküle. Egy kínlódás volt az egész, de én úgy döntöttem nem fogom tápszerezni ha egyszer van tejem bőven és neki így a jobb. 4 hónapos korában kezdtem a hozzátáplálást amitől fokozatosan csökkent a tejem és 7 hónapos korára teljesen elapadt. Ettől kicsit letörtem mert ha fáj ha nem, szerettem volna 1 évig szoptatni.
Szerintem nyugodtan kezdd el a hozzátáplálást aztán meglátod hogyan alakul. Tudom hogy nehéz de neki szüksége van az tejedre.
Ha ez megnyugtat a második babámat már minden gond nélkül, bimbóvédő nélkül tudtam szoptatni.
Köszönöm a biztatást! Nem akarom megvonni a tejet tőle ezt írtam is, hiszen ennél jobbat nem kaphat. Mindig pozitívan állok a dologhoz, csak néha betelik a pohár. Pl tegnap is, evett rendesen ahogy máskor aztán mielőtt felemelhettem volna az egészet az ölembe hányta. Nem tűnt úgy, hogy levegőt nyelt volna, vagy mohó lett volna, vagy bármi, eleve a bimbóvédő miatt többször felveszem büfizni, nem is büfizett, hanem olyan volt mintha visszaöntötték volna a gyomrából.
Ilyenkor az összes negatív érzés elborítja az agyam, de aztán elmúlik és minden ok. De valahogy mégsem az igazi. Bárhol olvasok a szoptatásról jön a rózsaszín cukormáz, és már kételkedek abban, hogy az csak azért van mert negatívat nem írunk erről és totál elkeserít, hogy nekem nem olyan. Egyedül vagyok, mert a párom messzi dolgozik és sok ez a 24 órás ügyelet.
1-es vagyok
Szerintem kevesen vannak, akiknek csupa "móka és kacagás" a szoptatás. Nekem pl. az első napokban kicsit sebesedett a sok mellre tételtől, majd hetekig gyakran összeszorított foggal álltam neki szoptatni (fájt, amikor a gyerkőc elkezdte húzni), később pedig fogak birtokában véresre harapta pár alkalommal a bimbómat. Ha ezeket non-stop tapasztaltam volna hónapokon át, akkor valószínűleg hamar abbahagytam volna.
Továbbra is azt gondolom, hogy próbálj meg lefejt tejet adni, illetve kezdd el a hozzátáplálást. Nem éri meg mindenáron szoptatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!