Más is volt úgy, hogy nem tudott szoptatni már az elejétől fogva? Nagyon sírt a babátok?
Figyelt kérdés
Hogy nyugtattatok meg? Hogy fogadta el egyáltalán a tápszert? Miért nem akar enni?2015. szept. 3. 19:29
1/6 anonim válasza:
nem tudta bekapni a mellem. par napig tapszereztuk, attol is rendkivul elegedetten szunyokalt..nem hiszem h nyomot hagyott volna benne ha nem tudom szoptatni. de bimbovedovel sikeult. te miert nem tudsz?
2/6 anonim válasza:
Koraszülött volt a lányom,nem tehettem mellre,nem volt értelme,mert hamar elfáradt,kicsi súlyú volt nagyon,és utána úgy bealudt,hogy a tápszert sem tudtuk belenyomni.Sajnos 2x próbálkozhattam... A tápszert zokszó nélkül elfogadta,hisz szinte csak azt ismerte.Mikor hazajöttünk vele,megpróbáltam odaadni neki a mellemet... nagyon éhes volt pedig,de üvöltve lökte ki,öklendezett tőle,és sivalkodott.Azt hittem belehalok.. esküszöm.Zokogva mentem a tápszeres üvegért. :( Szóval a mi esetünkben konkrétan nem is ismerte a mellből evést.
3/6 anonim válasza:
Nekem lapos a mellbimbóm nem tudta bekapni,szenvedett vele szegénykém. Mellbimbó vèdővel úgy ahogy de nem is volt annyi,hogy elég legyen neki.max 10-15 percet tudott szopizni aztán elengedte és sírt. Inkább lefejtem és úgy adtam neki,felesbe a tápszerrel mert nagyon kevés volt a tej,hiába ittam,ettem akármilyen serkentőt. Nem is pihentem,alig ettem,alig ittam,így 1 hét múlva már semmi nem volt,így maradtunk a tápszetnèl,hál istennek elfogadja.Cumival megnyugszik.
4/6 anonim válasza:
Elég sok vért vesztettem a szülés alatt, és emiatt be sem indult igazán a tejem - a doki szerint legalábbis ez volt az oka. Szopizott ügyesen, a minimumot oda tudtam neki adni, de az elejétől pótolni kellett, 6 hét után pedig abszolút nem volt már tejem. Már a kórházban is kapott tápszert, a második nap konkrétan nem akart aludni egész nap, nyűgös volt, mire végre lemérték és kiderült, hogy hát bizony nem is evett szinte semmit...
Bele kellett, hogy nyugodjak, az elején nagyon bántott, de nem tudtam rajta változtatni, az idegeskedés pedig nem használt volna...
5/6 anonim válasza:
Szülés után nem igazán indult be a tejem (császárral szültem, lehet, hogy ez is közrejátszott), vissza is esett a súlya 10%-ot, ami az ő esetében 40 dekát jelentett.. aztán itthon is egyre csak sírt szegényem (de kb. már ilyen önkívületi állapotban volt), mert éhes maradt, pedig volt, hogy fél-fél órát aktívan szopott mindkét mellemből. Most egy hónapos, nagyrészt tápszert kap, a mellemet már nem nagyon akarja elfogadni, mivel gondolom az üvegből jobban jön.. Azért még próbálkozom, legalább egy keveset kapjon, és legalább annyit, hogy ne apadjon el teljesen. Az elején nagyon megviselt a dolog, de most már látom, hogy milyen szépen fejlődik, nevetgél és gőgicsél, szóval nekem fontosabb egy kiegyensúlyozott, jóllakott baba, mint egy folyton síró, éhes. És ha ez tápszerrel megy, hát akkor azzal. Nem gondolom, hogy emiatt nem kötődnénk elég erősen, hiszen az is tudja dédelgetni, szeretgetni a babáját, aki nem szoptat.
6/6 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Az én babámat nem lehet semmivel megnyugtatni. Ha éhes, akkor addig üvölt, míg jól nem lakik. A tápszert minden további nélkül elfogadta, bár szerintem bármit öntenék a szájába, akkor benyelné, olyan kis mohó :) Szünet nélkül szívja ki a 100-120 ml-t, és közben lehetetlen megbüfiztetni, mert ha kiveszem a szájából, amíg nincs tele a hasa, akkor üvölt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!