Hogy bírjátok az éjszakai szoptatást?
6 hetes a kisfiam és bevallom vannak napok, amikor alig élek mikor éjszaka kelünk és eszünk. Sőt etetés után nagyon nyűgös. Az elmúlt két napban éjszaka fekve szoptatok és így evés után rögtön megnyugszik, alszik és 2-3 óra múlva kelünk és eszik újra. Ezzel a módszerrel elrontom?
Más is ennyire fáradt? Nálatok is volt erre már példa? Mit tettetek, hogy a kiságyban aludjon?
Nálunk korán ugrott a kiságy.
Egyrészt fáradtság, másrészt össze-vissza forogtak éjjel, mozgolódtak.
Magam mellé vettem, és önkiszolgálóvá vált. Így pihentebb lehet.
Később maga igényelte a különalvást.
Lassan 15 hónapos a fiam, eddig ha összesen 5x végigaludta az éjjelt, akkor sokat mondok. Eleinte én is nehezen bírtam, pedig már a második gyerek. De már rutinból megy minden, hidd el, hozzá fogsz szokni, ha a baba nem alussza végig az éjjelt.
Nálunk a fogzás volt a csúcspont, akkor napközben is csak szopott (10 hós volt), na meg éjjel 3-4-5x is kelt!
...szóval néha mégse olyan rossz az a családi ágyazás... ;)
Miért rontanád el, ha együtt alszol vele? Mert annak az embernek a közelében lehet, akivel előtte 9 hónapig éjjel-nappal együtt volt? Vagy hallottál már olyan felnőttről, aki a szüleivel alszik, és főleg azért, mert kiskorában így szoptatták? Ugyan már. :)
Mi 3 hónap szünet és próbálkozás (külön szoba, külön ágy) után 18 hósan szoktunk vissza a családi ágyra, mert a hosszú kihagyás után egyszerűen nem ment nekem a kelegetés. Azóta a lányom is sokkal nyugodtabb, én is kipihentebb vagyok és apa is örül a hercegnőjének. :)
Nem kell félni a gyerektől, mindegyiket meg lehet tanítani a "helyesre", amikor eljön az ideje. Nem elég, hogy röpke 3 év múlva elkezd leszakadni a szülőktől, még gyorsítsuk is a folyamatot? Nem hinném, hogy anyukaként ezt szeretnénk. Önállóak lesznek ők, amikor arra lesz szükség. Most még ránk van szükségük!
Bocsánat az érzelmileg telített "kirohanásért", de szívügyem a téma.. :$
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!