Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy bírjátok az éjszakai...

Hogy bírjátok az éjszakai szoptatást?

Figyelt kérdés

6 hetes a kisfiam és bevallom vannak napok, amikor alig élek mikor éjszaka kelünk és eszünk. Sőt etetés után nagyon nyűgös. Az elmúlt két napban éjszaka fekve szoptatok és így evés után rögtön megnyugszik, alszik és 2-3 óra múlva kelünk és eszik újra. Ezzel a módszerrel elrontom?

Más is ennyire fáradt? Nálatok is volt erre már példa? Mit tettetek, hogy a kiságyban aludjon?

2010. márc. 12. 08:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én 8.5 hónapja nyomom... már nem vagyok fáradt, hanem olyan kimerült, hogy azt nem lehetne megoldani pár óra alvással. Ekkora korában úgy csináltuk: Szopi, fölemeltem, picit magamhoz szorítottam, simogattam fölfelé egy picit a hátán, büfi, majd letettem a kiságyába. Ezt ismétel 3 óránként. Ilyenkor még beájult a szopizástól, nem nagyon kellett fönnlenni vele. Én így csináltam, de Neked kell kitapasztalni, Nektek mi válik be.
2010. márc. 12. 08:34
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk korán ugrott a kiságy.

Egyrészt fáradtság, másrészt össze-vissza forogtak éjjel, mozgolódtak.

Magam mellé vettem, és önkiszolgálóvá vált. Így pihentebb lehet.

Később maga igényelte a különalvást.

2010. márc. 12. 08:44
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Amikor 6 hetesek voltak az ikreim 2-3 óránként szoptattam őket éjszaka.Nem is aludtam semmit...nagyon kimerült voltam, aztán egyszer csak a kislányom átaludta az éjjszakát kb. 6 hónapos volt, amikor ez megtörtént.A kisfiam 9 hónapos koráig szopizott éjjel, aztán kinőtte.Szerintem ha a fiad nagyobb lesz biztosan átalussza majd az éjszakát...Én mindig szopi után, amikor már mélyen aludtak mellettem beraktam őket a kiságyba.
2010. márc. 12. 09:17
 4/14 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk az elsö hónapig megoldható volt,hogy szopi után belehetett tenni a kiságyba,mert nem ébredt fel. De késöbb mindig felébredt,igy maradt mellettem. Sokszor én hamarabb elaludtam,mint ö,igy szintén maradt mellettem. Most lassan 9 hós,még mindig ez van. A kiságyát az ágyam mellé tettük,leszedtük az oldalsó rácsot,igy egybe lehetett tolni. De igy is csak akkor alszik ott,ha pont azon a cicin alszik el,amelyik arra az oldalra esik,igy eleve az ágyába rakom le. Éjjel,ha ébred átrakom magam mellé a másik cicire. Igy még elviselhetö a sokszori ébredés,de úgy biztos nem birnám,hogy külön szoba,ordit,megszoptatom,megvárom mig elalszik,ringatom,próbálni az ágyába tenni,felébred,kezdhetjük elölröl! Na ez nekem nem megy,inkább aludjon velünk.
2010. márc. 12. 09:19
 5/14 anonim ***** válasza:
Én 1 éve és 4 napja csinálom, éjjel is felkel a drágám.
2010. márc. 12. 11:04
 6/14 anonim ***** válasza:

Lassan 15 hónapos a fiam, eddig ha összesen 5x végigaludta az éjjelt, akkor sokat mondok. Eleinte én is nehezen bírtam, pedig már a második gyerek. De már rutinból megy minden, hidd el, hozzá fogsz szokni, ha a baba nem alussza végig az éjjelt.

Nálunk a fogzás volt a csúcspont, akkor napközben is csak szopott (10 hós volt), na meg éjjel 3-4-5x is kelt!

2010. márc. 12. 14:21
 7/14 xStefix ***** válasza:
48%

...szóval néha mégse olyan rossz az a családi ágyazás... ;)

Miért rontanád el, ha együtt alszol vele? Mert annak az embernek a közelében lehet, akivel előtte 9 hónapig éjjel-nappal együtt volt? Vagy hallottál már olyan felnőttről, aki a szüleivel alszik, és főleg azért, mert kiskorában így szoptatták? Ugyan már. :)

Mi 3 hónap szünet és próbálkozás (külön szoba, külön ágy) után 18 hósan szoktunk vissza a családi ágyra, mert a hosszú kihagyás után egyszerűen nem ment nekem a kelegetés. Azóta a lányom is sokkal nyugodtabb, én is kipihentebb vagyok és apa is örül a hercegnőjének. :)

Nem kell félni a gyerektől, mindegyiket meg lehet tanítani a "helyesre", amikor eljön az ideje. Nem elég, hogy röpke 3 év múlva elkezd leszakadni a szülőktől, még gyorsítsuk is a folyamatot? Nem hinném, hogy anyukaként ezt szeretnénk. Önállóak lesznek ők, amikor arra lesz szükség. Most még ránk van szükségük!

Bocsánat az érzelmileg telített "kirohanásért", de szívügyem a téma.. :$

2010. márc. 12. 15:50
 8/14 anonim ***** válasza:
13 hónapos lesz vasárnap a lurkóm, és még 1-2x ébred. Hajnalba már mellettünk van.
2010. márc. 12. 19:55
 9/14 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, majd megszokod:)
2010. márc. 12. 19:55
 10/14 anonim ***** válasza:
Megszokod!Nekem 2 évesen is felkelt a lányom, bebújt az ágyamba, és cicizett!Persze mikor elaludt visszavittem a szobájába4Aztán hajnalban újra megcsinálta4Szóval 2 évig nem aludta át egyetlen éjszakát sem!De úgy hozzászoktam, hogy amikor leszokott a ciciről, ő jókat aludt éjjel, én meg mindig ugyanabban az időben felébredtem még kb 1-2 hétig!A megszokás!
2010. márc. 12. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!