Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor (a gyereketek milyen...

Mikor (a gyereketek milyen idős korában) hagytátok abba a szoptatást, és milyen okból?

Figyelt kérdés
2015. júl. 8. 12:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
58%
1 évesen hagytuk abba. Volt még tejem, de annyi nem,hogy értelmét lássam a további szoptatásnak.
2015. júl. 8. 13:32
 12/24 anonim ***** válasza:
97%

1. gyerek : 9 hónaposan

2 gyerek: 7 hónaposan

3. gyerek: 5 hónaposan (érzelmi sokk, haláleset miatt napok alatt elapadt a tejem)

4. gyerek: 10 hónap

1. 2. és 4. gyereknél már kevés volt a tej, így a gyerek sem akarta tovább a szoptatást

2015. júl. 8. 13:34
 13/24 anonim ***** válasza:

Első gyerek 14 hónaposan, mert terhes lettem a másodikkal, és az orvosom azt javasolta, hogy válasszam el.

Második gyerek 17 hónaposan, már nagyon harapott, elvettem tőle, nem kérte többet.

2015. júl. 8. 13:36
 14/24 anonim ***** válasza:
27%
nyugi, van két véglet aki lepontoz: az egyik, aki szoptatja a kisiskolás gyerekét. A másik, akinek nem volt kitartása szoptatni, és már az első héten a tápszer mellett döntött. Ők pontoznak. Ennyi :)
2015. júl. 8. 13:37
 15/24 anonim ***** válasza:
68%
2 év 8 hónapos koráig. Meguntam... ő még szopizott volna...
2015. júl. 8. 13:40
 16/24 anonim ***** válasza:
77%
az első babám 2 éves koráig szopizott, akkor azért választottam el, mert terhes lettem a kicsivel. a második 2 éves lesz szeptemberbe és még szopik, most mondjuk már a jön az elválás!
2015. júl. 8. 13:44
 17/24 anonim ***** válasza:
73%
Lassan 1 éves és már csak este szopik (1-2 hete váltottam ki neki a reggelit). Terveim szerint még 1-2 hónapig marad azt esti, aztán azt is kiváltom.
2015. júl. 8. 13:51
 18/24 anonim ***** válasza:
60%

1. gyerek: 1,5 éves korában, úgy gondoltam eddig és nem tovább.

2. gyerek: 11 hónaposan elválasztotta saját magát

3. gyerek: dettó, mint az első gyereknél.

2015. júl. 8. 14:15
 19/24 anonim ***** válasza:
55%

Kisfiam 22 hónapja szopik.

Én egy hónappal ezelőtt akartam elválasztani, tehát 21 hónapos korában.

Sajnos én is sokat híztam szoptatás alatt, el nem mondhatom, milyen rosszul éreztem magam minden szempontból. Arra gondoltam, hogy fogyókúra mellett nem lehet szoptatni, azért nem kezdtem el előbb. De a kisfiam semmi hajlandóságot nem mutatott arra, hogy abbahagyja a szopit, ezért elegem lett, és szopi mellett elkezdtem erősen fogyókúrázni, edzeni. Arra számítottam, hogy na majd elmegy a tej, és kész.

S láss csudát, szépen fogyok, a fiam meg továbbra is vígan szopik napi 3-4 alkalommal. A leszoktatásról való új próbálkozás akkor lesz, ha tehernek érzem már a szopit.

Az új próbálkozás a leszoktatásról

2015. júl. 8. 14:30
 20/24 anonim ***** válasza:
65%
Mégis mit lehet a válaszokon lepontozni?
2015. júl. 8. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!