Mikor (a gyereketek milyen idős korában) hagytátok abba a
szoptatást, és milyen okból?
3 hónapos koráig szopizott,de már azt is pótlással.
Elejétől kezdve nem volt sok tejem. A családban senkinek nem volt. Semmilyen praktika nem vált be,hogy több legyen.
Amikor végleg azt mondtam,hogy elég az akkor volt mikor megjött a menzeszem és napi szinten 5-10 ml-et evett. Plusz a tápszer. Kb 3-4 napja semmit nem tudott már kiszívni a mellemből akkor hagytam abba teljesen.
Sajnálom,hogy nem tudtam tovább,de legalább vége a "szenvedésnek" mert már tényleg az volt..:(
2015. júl. 8. 13:00
8 hónapos volt a lányom, amikor abbahagytam a szoptatást. Soha nem volt egy nagy szopizós, mindig nehezen ment a szoptatás, és amikor már hozzátápláltam minden ételnek annyira örült, és sokkal jobban evett, sokkal jobban fejlődött is, így fokozatosan abbamaradtak a szopik.
2015. júl. 8. 13:00
1 éves volt, és ő hagyta abba, én csak pislogtam, mert úgy döntött nem kér többé. Ő szoktatott le engem. Sajnos. Én még nem szerettem volna abbahagyni.
2015. júl. 8. 13:01
Pár hónappal a 3. születésnapja előtt. Az oka az volt, hogy már nagyon elegem volt belőle
2015. júl. 8. 13:02
egy evesen mivel ugy dontottem annal tovabb nem akarom szoptatni. nem is tudtam volna mert nem is erdekelte a dolog onnantol hogy drasztikusan fogyni kezdett a tejem, a vege fele mar olyan erzesem volt mintha csak en eroltetnem.
2015. júl. 8. 13:04
1. gyerkőc 9 hónaposan hagyta abba magától.
2. gyerkőc 13 hónapos volt, közös megegyezéssel. Unta hogy egyhelyben feküdjön. Reggel elfogadta, mert szomjas volt. Egy reggel apa megelőzött, megetette, megitatta... Én többször nem kínáltam, ő meg nem kérte.
Jó esetben a baba dönti el, mikor volt elég.
2015. júl. 8. 13:13
8 hetesen: nem is volt sok tejem,csak szenvedtünk a szoptatással,nekem igazi rémálom volt,és megváltás a tápszer.
2015. júl. 8. 13:18
Ebben konkrétan mi lehet nem hasznos?????
2015. júl. 8. 13:18
9/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ne haragudjatok, természetesen nem én pontozok, én mindenkinek zöld kezet fogok adni, nem tudom ki és mi okból pontozza le a válaszokat!
Írjatok azért még minél többen :).
Másfél évesen hagytuk abba. Nyilván akkor már csak reggel-este kapott. Vagy a foga miatt, vagy egy szeparációs szorongás miatt, de nagyon elkezdett cincálni, sokszor fájt. Mondtam neki, hogy elfogyott, meséltem helyette, egyből elfogadta a dolgot. E mellett én az a típus vagyok, aki végig híztam a szoptatást, és nagyon rossz lett a vérképem. Fogyni meg csak így tudtam.
2015. júl. 8. 13:31
Kapcsolódó kérdések: