Nyilvános helyen szoptatás? - érdekelne a véleményetek.
Egy gyermek szoptatása a lehető legtermészetesebb dolog, mégis ugyanolyan provokációnak tartom a múltkori mekis megmozdulást a szerintem túlbuzgó anyukák részéről, mint amikor a homokosok mennek ki az utcára.
Szerintem tisztelni kellene azokat az embereket, akik nem kíváncsiak idegen nők melleire, vagy kényelmetlenül érzik magukat egy ilyen helyzetben.
Vagy miért nem takarják el magukat szoptatás közben ezek a nők? Az még egy járható(bb) út lenne szerintem.
Én is hamarosan szoptatni fogok, és tudom, hogy meg lehet oldani egy gyermek táplálását diszkrétebb módon is.
Figyelemfelhívás és provokáció között van különbség...
Ez a nyilvános csöcskitétel az utóbbi volt!
engem leginkább az zavart, hogy a szoptató anyák közül alig egy-kettő törődött közben a gyerekével. Mindegyik dumált, pörgött, forgott, mindennel foglalkoztak, csak a babával, aki a mellükön volt, vele nem...
Volt a tévében anyuka, aki egyet szoptatott, két kis cumisüveges lógott még rajta, ő meg tett rájuk magasról :(
Nekem az ilyen ne hirdesse fennhangon, hogy szoptass bárhol meg jó anya-gyerek kapcsolat...
Az anyukával, akit elküldtek, semmi baj, mivel ő sarokba vonul és eltakarta magát.
Nade utána ami volt... Oké, hogy ez egy figyelemfelkeltés volt, de elég durva, hogy volt, aki derékig levetkőzve szoptatta a gyerekét.
Szoptassa az anyuka a babát, ezzel természetesen semmi baj, de ne úgy, hogy kipakolja a mellét! Mert ez nem arról szól, hogy ország-világ lássa, hogy ő szoptat, hanem arról, hogy a babát megetesse.
Köszönöm az eddigi véleményeket. Szerintem ez a kérdés is ugyanolyan megközelítést érdemel, mint bármely másik. Mindig van arany középút és a szélsőségek kicsapják a biztosítékot - akár pro, akár kontra.
Hogy ki viselkedik szélsőségesen, az meg személyiség kérdése. Valahogy mindig ide lyukadok ki. Meg oda, hogy jót tenne némi önismeret az embereknek általában. Minden hozzászólásban látok igazságot is, mert mindenki a saját igazságát írja le. Az más kérdés, hogy melyikkel értek egyet.
Ha valamilyen okból nagyon muszáj lenne, akkor szoptatnék nyilvánosan, de nagyon diszkréten oldanám meg. 10 hónapja szoptatok, nem fordult ilyen vészhelyzet elő, de ok, elismerem, hogy lehet ilyen.
A múlt heti megmozdulás szerintem gáz volt. Eleve az esős sz** időben odacipelték szerencsétlen gyereket, és igen, ahogy említette valaki nem egy képen szerepelt kb. 2-3-4 éves gyerek, na az már abszolút nem az a kategória, hogy ha nem szopik ott azonnal a nyilvános helyen, akkor éhezni fog, vegyen neki az anyuka egy kiflit, kicsit nevetséges és ciki ilyen nagy gyerekekkel demonstrálni egy ilyen eseményen.
Utolsó, és még néhány hozzászóló: én is hajlok affelé, hogy ezek az anyukák inkább önzőek és nem találják a helyüket a világban, erőszakos "ősanyaként" majd megmutatják, mi a tuti - semmint a gyermekükre koncentráljanak. Koncentrálhatnak a babára diszkrétebben is.
Mondjuk, nem mindenki volt ott sem ilyen szerintem.
A szex is elég természetes, mindenki így lett, mégsem dugunk az utcán, se diszkréten se sehogy...
Én nem fogok szoptatni ha elmegyek valahova, vagy kibírom hogy nem megyek, vagy ha muszáj menni és cipelem szegény babát is lefejem előre a tejet otthon és úgy etetem meg.
Értem én, hogy az elv a lényeg, de csatlakozom az előző válaszolóhoz, hogy ez a demonstráció már nem arról szólt, amiről kellett volna. Felkaptak és kisarkítottak egy hírt, aztán mindenki rohant megmutatni, hogy nekik ehhez igenis joguk van. (Amúgy senki nem mondta, hogy nem - egyetlen biztonsági őr miatt felesleges általánosítani).
A nyilvános szoptatás meg tényleg addig érdekes, amíg a baba olyan kicsi, hogy mást nem tud enni. Azt túlzásnak érzem, hogy a képek felén 2-3 éves gyerekek lógtak az anyjukon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!