Lehet hogy én voltam az oka annak, hogy nem tudott szopni a babám, illetve hogy nem volt tejem?
császárral szültem, eddig azt hittem ez miatt, de olyan sokan írják, hogy ők is császárosak voltak é mégis megindult a tej.
Lehet hogy én voltam a hibás, hisz alig tudtam magamról, főleg a kórházban lévő napokon, a 4 nap alatt nem ettem semmit egyszerűen elfelejtettem és nem is voltam éhes, és inni is csak keveset ittam.
Tök feszült voltam a nővérek miatt, a nap minden percében látogatok hada, pihenni sem tudtam, kapkodtam össze vissza mire elmentek bementem volna a szobába tisztába tenni a picit már újabb látogatók, megbánatni nem akartam senkit ezért türtem, volthogy este 8kor még kinn ültem a látogatókkal.
Iszonyat fejfájásaim voltak éjjel nem tudtam aludni mert sírt a pici hogy éhes, de nem adtak pótlást, be nem vihettem a nővérekhez mert nem volt már helye a picimnek.
itthon próbáltam fejni egy kevéske jött 3hét alatt nem értem el semmit...
Ide is folyamatosan jöttek a vendégek, a védőnő sem segített hogy is szoptassak, vagy mit tegyek...
Valószínű hogy ezek a dolgok miatt nem ikerült, igaz? és nem avval volt a baj, hogy nem volt tej illetve hogy a baba nem tudott szopni.
Akkor nagyon fiatal voltam nem volt segítségem e téren, tapasztalatlan voltam.
Most megint babám lesz, ha ezeket a dolgokat elkerülöm sikerülni fog igaz?
köszi hogy meghallagtatok...
Nyugi, most már biztosan lesz tejed:)
Valószínűleg először az is közrejátszott, amit leírtál, mert az aztán minden, csak nem nyugodt körülmények, és csendes egymásra hangolódás a babával. Ha most megszületik a kicsi, akkor senkivel ne törődj, mondd meg a családnak, hogy látogatási tilalom van a kórházban, majd ha hazamentetek, akkor megbeszélitek, mikor jöhetnek. Oszd be a látogatókat, hogy ne mind egyszerre vagy egy nap menjenek, hanem te is élvezd, hogy jönnek:)
Nem lesz semmi baj, a kórházban ne törődj senkivel, hanem bújjatok össze a kicsivel minél többször.
Könnyű szülést neked, és jó sok tejet! Drukkolok:)
Én is császárral szültem és én se nagyon tudtam szoptatni.Én ettem,ittam rendesen.Jól éreztem magam még a kórházban is (persze a sebem fájt nekem is).Ittam tejserkentő teát,ettem more milk kapszulát és semmi!!A kisfiam nem igazán akart v tudott cicizni.Pedig a kórházban rendesen megmutatták,foglalkoztak velünk..és mégsem.A császár utáni 7. napon jött meg a tejem ami édes kevés volt.A kórházban kapott addig tápit.Hiába fejtem,mindennek ellenére alig jött v.mi.(a b.nőm pl. sosem szoptatott,csak fejt és így is ment neki 6 hónapig)
Nagyon remélem,hogy a 2. gyereknél szerencsésebbek vagy ügyesebbek leszünk:Te is meg én is!!
Jól látod! A fenti okok miatt nem indult el a tejed, vagy ha el is indult csak minimális.
Én is császárral szültem, 4. nap kezdődött valamicske tej, de a csecsemősök hibás tanácsára csak 3 óránként tettem mellre a babát. Akkor volt Karácsony, 1 hétig nálunk voltak a szüleim, iszonyat feszült voltam....
Elkezdtem tápszert is adni, de mindig először mellre tettem. Volt, hogy fél óránként tettem mellre 1 teljes órára. Ez ment több mint 4 héten keresztül, de sikerült felnövelnem a tej mennyiségét, és már csak lefekvés előtt kap tápszert.
Annyira megértem a helyzetedet. A lényeg az, hogy jól látod, és másodjára másképp fogod csinálni! Tök jó lesz! Már in is úgy szeretném a másodikat!
Én is császárral szültem, 3. nap lett tejem, rengeteg. Péntek este császároztak, és leghamarabb csak vasárnap du. fogadtam látogatókat, de max. 20 percet voltak ott. Egyszerre jöttek a leendő keresztszülők, anyósom, párom, tesóm és sógornőm. Mindenkinek megmutattam a fiamat, aztán kiültem hozzájuk kicsit beszélgetni és mentek is. Utána már nem fogadtam senkit. Kedd reggel hazajöttünk, 2 hét múlva jöttek megint látogatni, apósom, meg a párom testvérei, de ők sem voltak sokáig.
Először is, ne stresszeld már most magad azzal, hogy vajon fogsz-e tudni szoptatni. Arra kell gondolni, hogy menni fog, nem lesz semmi probléma. Másodszor: olyan nincs, hogy elfelejtessz enni. Enni-inni muszáj. Nekem már a kórházban is azt mondták, hogy hagy sírjon a baba, anyukának enni kell, mert ha nem eszik, akkor a babának sem lesz tej. Itthon is azt csináltam, hogy mikor felébredtem, csináltam egy szendvicset, azt gyorsan megettem, még ha nem is voltam éhes. Utána szoptattam a fiamat. Volt, hogy ebédnél nem tudtam kimenni, mert akkor már üvöltött a kicsi, hogy éhes, így szoptattam. Akkor a párom hozott be kaját, és szoptatás közben ettem én is. Nehéz volt, de muszáj.
Kitartás és higgy benne, hogy nem lesz gond, sikerülni fog. Sok pihi, evés-ivás, nyugalom! :D
5 hónapos fiúcska anyukája
Késő bánat, most már nem rágd magad a történteken.
Sokan mondják és tény is, hogy szülés után pihenni kell, sok folyadékot inni és megfelelően táplálkozni.
A látogatókkal pedig nem szabad foglalkozni, életed egyik legszebb időszakában. Ilyenkor nagyon nagy szüksége van a babánk az anyára, az előtejrettentő tápláló, sokszori mellre-tétellel pedig beindulhat a tejtéremelődés. Sajnos a nővérek nem sok eseten segítenek, pedig fontos lenne a helyes mellre tétel megmutatása és a szopatási nehézségek megoldása.
Egyébként én megmondtam, hogy a férjemen kívül senki ne látogasson meg, sőt a babát is csak később jöttek megnézni, amikor már rendeződött a család élete.
2 gyerek után nem bántam meg, hogy senkit nem fogadtam, így elég idő jutott a gyerekeimre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!