Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet hogy én voltam az oka...

Lehet hogy én voltam az oka annak, hogy nem tudott szopni a babám, illetve hogy nem volt tejem?

Figyelt kérdés

császárral szültem, eddig azt hittem ez miatt, de olyan sokan írják, hogy ők is császárosak voltak é mégis megindult a tej.

Lehet hogy én voltam a hibás, hisz alig tudtam magamról, főleg a kórházban lévő napokon, a 4 nap alatt nem ettem semmit egyszerűen elfelejtettem és nem is voltam éhes, és inni is csak keveset ittam.

Tök feszült voltam a nővérek miatt, a nap minden percében látogatok hada, pihenni sem tudtam, kapkodtam össze vissza mire elmentek bementem volna a szobába tisztába tenni a picit már újabb látogatók, megbánatni nem akartam senkit ezért türtem, volthogy este 8kor még kinn ültem a látogatókkal.

Iszonyat fejfájásaim voltak éjjel nem tudtam aludni mert sírt a pici hogy éhes, de nem adtak pótlást, be nem vihettem a nővérekhez mert nem volt már helye a picimnek.

itthon próbáltam fejni egy kevéske jött 3hét alatt nem értem el semmit...

Ide is folyamatosan jöttek a vendégek, a védőnő sem segített hogy is szoptassak, vagy mit tegyek...

Valószínű hogy ezek a dolgok miatt nem ikerült, igaz? és nem avval volt a baj, hogy nem volt tej illetve hogy a baba nem tudott szopni.

Akkor nagyon fiatal voltam nem volt segítségem e téren, tapasztalatlan voltam.

Most megint babám lesz, ha ezeket a dolgokat elkerülöm sikerülni fog igaz?

köszi hogy meghallagtatok...

2010. febr. 21. 18:52
 1/10 anonim ***** válasza:
54%

Nyugi, most már biztosan lesz tejed:)

Valószínűleg először az is közrejátszott, amit leírtál, mert az aztán minden, csak nem nyugodt körülmények, és csendes egymásra hangolódás a babával. Ha most megszületik a kicsi, akkor senkivel ne törődj, mondd meg a családnak, hogy látogatási tilalom van a kórházban, majd ha hazamentetek, akkor megbeszélitek, mikor jöhetnek. Oszd be a látogatókat, hogy ne mind egyszerre vagy egy nap menjenek, hanem te is élvezd, hogy jönnek:)

Nem lesz semmi baj, a kórházban ne törődj senkivel, hanem bújjatok össze a kicsivel minél többször.

Könnyű szülést neked, és jó sok tejet! Drukkolok:)

2010. febr. 21. 19:00
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem is a nyugalom hiánya volt az oka. Csak a picire koncentrálj, és Ti legyetek az elsők, ne a látogatók. Nálunk a férjem nagyon szigorú volt, 6 hétig nem engedett be senkit a közeli családon kívül. Császárral szültem, igaz, csak 4. nap, de beindult a tejcsi. Most lesz 1 éves a babám, és még szépen szopizik. Drukkolok, higgy Magatokban, menni fog!
2010. febr. 21. 19:09
 3/10 anonim ***** válasza:
54%

Én is császárral szültem és én se nagyon tudtam szoptatni.Én ettem,ittam rendesen.Jól éreztem magam még a kórházban is (persze a sebem fájt nekem is).Ittam tejserkentő teát,ettem more milk kapszulát és semmi!!A kisfiam nem igazán akart v tudott cicizni.Pedig a kórházban rendesen megmutatták,foglalkoztak velünk..és mégsem.A császár utáni 7. napon jött meg a tejem ami édes kevés volt.A kórházban kapott addig tápit.Hiába fejtem,mindennek ellenére alig jött v.mi.(a b.nőm pl. sosem szoptatott,csak fejt és így is ment neki 6 hónapig)

Nagyon remélem,hogy a 2. gyereknél szerencsésebbek vagy ügyesebbek leszünk:Te is meg én is!!

2010. febr. 21. 19:11
 4/10 anonim ***** válasza:
54%
Szia! Én is császáros voltam, és megindult a tej rendben, én kidobtam a látogatókat, és csak apuval és a babával bújtunk folyton össze :) Az első pár rácuppanás nehéz volt, hogy jó szögből menjen, nagyon elzsibbadt folyton a karom, mire rájöttem, hogy a legkényelmesebb szoptatni. De az idegeskedés biztos nem tesz jót. De most alakithatod másképp, a babának nagyon fontos, hogy vele foglalkozz, ne a többiekkel, úgyhogy úgy csináld, ahogy nektek jó, legyél vele sokat, bújjatok össze. Sok boldogságot! Most biztos menni fog!
2010. febr. 21. 20:05
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi nektek!
2010. febr. 21. 20:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Jól látod! A fenti okok miatt nem indult el a tejed, vagy ha el is indult csak minimális.

Én is császárral szültem, 4. nap kezdődött valamicske tej, de a csecsemősök hibás tanácsára csak 3 óránként tettem mellre a babát. Akkor volt Karácsony, 1 hétig nálunk voltak a szüleim, iszonyat feszült voltam....

Elkezdtem tápszert is adni, de mindig először mellre tettem. Volt, hogy fél óránként tettem mellre 1 teljes órára. Ez ment több mint 4 héten keresztül, de sikerült felnövelnem a tej mennyiségét, és már csak lefekvés előtt kap tápszert.

Annyira megértem a helyzetedet. A lényeg az, hogy jól látod, és másodjára másképp fogod csinálni! Tök jó lesz! Már in is úgy szeretném a másodikat!

2010. febr. 22. 08:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is császárral szültem, 3. nap lett tejem, rengeteg. Péntek este császároztak, és leghamarabb csak vasárnap du. fogadtam látogatókat, de max. 20 percet voltak ott. Egyszerre jöttek a leendő keresztszülők, anyósom, párom, tesóm és sógornőm. Mindenkinek megmutattam a fiamat, aztán kiültem hozzájuk kicsit beszélgetni és mentek is. Utána már nem fogadtam senkit. Kedd reggel hazajöttünk, 2 hét múlva jöttek megint látogatni, apósom, meg a párom testvérei, de ők sem voltak sokáig.

Először is, ne stresszeld már most magad azzal, hogy vajon fogsz-e tudni szoptatni. Arra kell gondolni, hogy menni fog, nem lesz semmi probléma. Másodszor: olyan nincs, hogy elfelejtessz enni. Enni-inni muszáj. Nekem már a kórházban is azt mondták, hogy hagy sírjon a baba, anyukának enni kell, mert ha nem eszik, akkor a babának sem lesz tej. Itthon is azt csináltam, hogy mikor felébredtem, csináltam egy szendvicset, azt gyorsan megettem, még ha nem is voltam éhes. Utána szoptattam a fiamat. Volt, hogy ebédnél nem tudtam kimenni, mert akkor már üvöltött a kicsi, hogy éhes, így szoptattam. Akkor a párom hozott be kaját, és szoptatás közben ettem én is. Nehéz volt, de muszáj.

Kitartás és higgy benne, hogy nem lesz gond, sikerülni fog. Sok pihi, evés-ivás, nyugalom! :D

5 hónapos fiúcska anyukája

2010. febr. 22. 09:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is vérmes reményeket fűztem a másodikhoz, minthogy az elsővel ugyanúgy jártam, mint te. Aztán kiderült, hogy mégis pótlás kell, mert nem elég neki. Pedig most nem volt látogató, helyesen tettem mellre, és igény szerint. Van ilyen. Ha nem megy, nem megy, akkor sincs semmi, attól még ugyanolyan egészséges, boldog baba lesz.
2010. febr. 22. 14:06
 9/10 xStefix ***** válasza:
És mindezek mellé olvass utána a helyes szoptatási elveknek! Én az igény szerinti szoptatást ajánlom. Sok sikert! :)
2010. febr. 22. 16:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Késő bánat, most már nem rágd magad a történteken.

Sokan mondják és tény is, hogy szülés után pihenni kell, sok folyadékot inni és megfelelően táplálkozni.

A látogatókkal pedig nem szabad foglalkozni, életed egyik legszebb időszakában. Ilyenkor nagyon nagy szüksége van a babánk az anyára, az előtejrettentő tápláló, sokszori mellre-tétellel pedig beindulhat a tejtéremelődés. Sajnos a nővérek nem sok eseten segítenek, pedig fontos lenne a helyes mellre tétel megmutatása és a szopatási nehézségek megoldása.

Egyébként én megmondtam, hogy a férjemen kívül senki ne látogasson meg, sőt a babát is csak később jöttek megnézni, amikor már rendeződött a család élete.

2 gyerek után nem bántam meg, hogy senkit nem fogadtam, így elég idő jutott a gyerekeimre.

2010. febr. 23. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!