Első babámat várom, annyi mindent olvastam már a neten, de erre nem találtam választ, remélem itt segit valaki?
Sziasztok! :)
Szóval... vettünk már MAM-os cumisüveget olyat, amihez nem kell külön a sterilizáló, szeretném is ezt a márkát használni,természetesen ha elfogadja majd a baba is.
Mellszívóról viszont az Avent-os kéziről olvastam eddig a legjobbakat, szeretnék is venni a biztonság kedvéért, hogy ne kelljen apára bízni, ha esetleg mégis kellene. A kérdés: a cumisüvegnek és a mellszívónak egy márkának kell lennie, vagy hogy van ez? Mármint gondolom a tej az üvegbe megy majd közvetlen.
Bocsi ha hülyét kérdeztem.. :D
Nálam nem volt semmi sem egy márka jóformán.
Persze, ha valamihez kiegészítőt akarsz venni, akkor ugyanaz a márka kell, de alapból nem kell egyformának lennie a mellszívónak és cumisüvegnek.
Nekem Canpol mellszívóm volt, és Tommee Tippee-s cumisüveg. Amikor lefejtem a tejet, csak átöntöttem a cumisüvegbe. Nem volt baj, hogy nem egyforma márka.
Akkor csak elég ha le van fertőtlenítve a mellszívós üveg és amibe átöntöm? Abba tárolhatom ami alapból jár hozzá?
Köszi a segítséget :)
Ha kifőzöd a cuccokat, az is épp eléggé fertőtlenít.
Nekem pl. nem volt sterilizálóm.
Amúgy olyan kiegészítőre gondoltam, hogy van pl. a mellszívó és lehet hozzá külön venni mondjuk tartozékokat (de az adott márkához csak adott márkás tartozék szerelhető). Na de ez nem kötelezően megvásárolandó.
Ha lefejed a tejet aventos mellszívóval, simán átöntheted mamos üvegbe. Nem lesz gond.
Tejtárolók meg ezerfélék vannak. De szerintem ez sem fontos, hogy ugyanolyan márka legyen.
elsősorban azért ne cumisüvegre készülj, hanem cicire :)
de nálunk is ezek a márkák voltak, a fejőhöz van kis tárolópohár, abba megy a tej, abban lehet tárolni is, onnan öntöd át.
mikrós sterilizálóba pl. minden márka belemegy, csak a mikróba férjben bele, cselesek
de van sterilizáló folyadék is, vagy kifőzöd
az anyatejet viszont csak forró vízbe állítva szabad melegíteni!
a cumisüveg meg nagyon jó, nagyon hasznos, hogy önsterilizáló, nekünk is bevált
Bocs, hogy megkérdezem, de miért akarod cumisüvegből etetni? Nem szeretnél szoptatni?
Én nem rontanám el a babát a cumival. Akárhogy formázzák, olyat úgy sem tudnak produkálni, mint a női mell. Mindig kéznél van, és el lehet sajátítani a szoptatás olyan formáját, hogy más észre sem veszi, mit csinálsz. Nekem is első baba, úh nem a fellegekbe beszélek. Szerintem csak magadnak okozol bonyodalmat.
Nekünk egy db cumisüveg van, arra az esetre, ha az apjával itthon kell hagynom.
Felbosszant egy kicsit, hogy minden ilyen kérdésnél jön egy olyan ember aki a szoptatás mellett kampányol, hol ott senki nem mondta hogy nem akarok!!! ha nem is akarnék, ahhoz se lenne senkinek semmi köze!
Feltettem egy kérdést, miszerint ha mellszívóra kerülne a sor,mert valamilyen oknál fogva nem tudok szoptatni, milyen üveg kell! Nyilván nem tudom a szívóról etetni a gyereket, üveg is kell hozzá!
Ja csak hogy tudd nekem is egy üveg van, pontosan azért is ha az apja lesz vele itthon se legyen baj, mivel ő nem fog tudni szoptatni bármennyire is szeretne! De mivel neked is van, és pont ezzel az indokkal nem értem miért kell egyből belekárogni meg elitélni.,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!