Ki meddig tudott szoptatni, úgy, hogy az elejétől, vagy 1-2 hónapos kortól pótolta az anyatejet tápszerrel?
Fejd le a melled, meglátod, mennyi van benne.
Mérleget megpróbálnám, de nem úgy, hogy naponta százszor mérni, hanem mondjuk egy napig mérni a szoptatások után, hogy lásd, mennyit szív le egyszerre.
Én 1 hónapos korától tápszerrel pótoltam (kis súllyal született, nem szopott rendesen, és hiába is fejtem, 20 ml-k jöttek le a cicimből), ehhez képest most 10 hónapos és szopik még az esti elalváshoz.
Ha tápszer, akkor előbb szoptasd, és utána a pótlás.
Nestlé Lactogen Harmony-t javaslom, kimondottan hasfájós, bukós, stb. babáknak és kiírva olcsó is (900 ft egy doboz kb.)
Tudod a "hülye magyarországi anyák", nem azért mérlegeznek mert az milyen jó passzió és stresszelni akarják magukat de tudják hogy pontosan mi a jó a gyereknek.
A csecsemők végtelenül egyszerűen működnek. Nekik mindenre a szopi a megoldás (akár ciciből, akár üvegből). Nem csak akkor sírnak, cuppognak, tátognak amikor éhesek, hanem akkor is amikor megnyugtatásra, közelségre vágynak vagy egyszerűen csak fáj valamijük.
Képesek addig enni amíg dől a lé a szájukba (utána ugyan a kihányhatják a felesleget, de el tudod Te képzelni hogy ez mennyire leterheli a gyomrukat)?
Mi vagyunk a felnőttek, az elvileg okosabbak nem kell mindig cicit, cumit dugni a szájukba mert egy hasfájós gyereknél ezzel kifejezetten csak ártunk neki.
Neked is fájna a hasad ha (szinte) egész nap félóránként ennél. Fontos a rendszeresség, a min. 2-3 óránkénti etetés. A köztes időben ringasd, simogasd, ha kell hajszárítózzátok a hasát (van hogy segít a hasfájáson a meleg hő).
De a mérleg szerintünk még mindig szükséges. Mert ha már te magad is úgy gondolod a gyerek székletéből hogy túleszi magát Te pedig még erre plusz rátápszerezel akkor csak mégjobban megkínzod a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!