Ha szülés után csak pár nap múlva lesz tej addig mit
eszik a baba?
11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, kicsit megnyugodtam hogy nem lesz gond akkor sem ha nem lesz tejem az első napokban. Az előtej is kicsit bizonytalan nekem, mert olvastam hogy van akinek már várandósság elején megjelenik, én meg a vége felé tartok és még semmi. Persze tudom hogy ez nem egyforma mindenkinél, majd meglátjuk.
na a szoptatásvallásos turbóanyák megint lepontoztak mindenkit aki le merte irni a valóságot....
2014. dec. 9. 16:30
ja...en is szeretek szoptatni de akkor is teny, hogy a korhazban adnak es kell is hogy adjanak tapszert.a babaknak foleg nyaron..es mint irtam a sajat fulemnel hallottam hogy tapszerrel potolnak. azota szepen.szopik a babam egyaltalan nem kell tapszerezni es cumi zavatos sem lett. de nyugodtan pontozgassatok csak le, attol meg a ti babatoknak is fognak tapszett adni, mit gondoltok mikor ki toljatok a duhongo.uvolto babakat tucatjaval a ket ejszakazoa csecsemosnek mivel nyugtatjak le a babakat? valerianaval? na errol ennyit.
2014. dec. 9. 16:57
Jól le lettem én is pontozva pedig van csecsemős nővér ismerősöm aki nem hazudott sem a kamillateáztatásról, sem a tápszerezésről.
2014. dec. 9. 21:18
15/18 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam a kórházban szülésfelkészítőn (Honvéd - volt Máv) ott azt mondták hogy semmit nem adnak a babáknak. Ha napokig nincs tej és a baba kiszáradás jeleit mutatja esetleg akkor ha az orvos felírja akkor kap tápszert de amúgy akkor sem. Majd meglátjuk...
Az Istvánban ugyazezt csinálják. Vigyél egy cumisüveget és 1-2 üveg babavizet, esetleg mellszivót is. Az Istvánban teljes baba-mama rendszer van, és szavakban nagyon jól hangzik hogy a természet mindent milyen jól kitalált és olyan nincs hogy nincs tej. A valóság az éjjel nappal üvöltő babák, totál kikészült szülők, akik már akkor elcsigázva köröznek a folyosón éjjelente.És inkább infúziózzák a gyereket minthogy megfogjanak egy cumisüveget és megetessék. Aki mindezt hagyja, az szerintem nemnormális. 3-4 óránál tovább nem hagynám éhezni-szomjazni a gyereket.
Természetesen ha lesz elég tejed, nem fogsz ilyesmivel szembesülni. De a helyedben felkészülnék erre is, hamár ők úgy vannak vele, hogy ha csak ki nem szárad addig nem foglalkoznak vele.
2014. dec. 11. 18:56
A Markusovszkyban, Szombathelyen szintén babamama rendszer van.
Ott kapnak a picik egy kis vizet, a harmadik nap estéjén tápszert.
Amúgy a babák több okból is fogynak. Mikor megszületnek a gyomruk és a beleik tele vannak magzatvízzel, mekoniummal, a kis testük ödémás.
Ezek, mikor kiürülnek, természetesen csökken a baba súlya.
A születési súlyuk max 10%át veszthetik el.
2014. dec. 12. 17:07
18/18 A kérdező kommentje:
Mivel már túl vagyok a szülésen, és az első pár napon, igy leirom mi volt kb. Nem volt tejem, talán a 3. napon indulgatott be, és a babám sem igazán akart szopni, már a szülőszobán sem érdekelte a cici. Persze mindez az én hibám volt, ezt elég erősen éreztették velem. Azt hiszem elég irreális elvárás volt hogy pluszban még olyanokkal sokkoljanak hogy minden szoptatás előtt-után mérjem a babám, amikor nem is volt tejem! Egy nap háromszor minimum hallgattam hogy "Anya ugye tudja hogy ez alultápláltsághoz, kiszáradáshoz vezet a babánál." Igen tisztában voltam vele, de nem volt tej továbbra sem én viszont idegileg eléggé kikészültem. Két este is elvitték tőlem a babám mert sirt én meg nem tudtam neki mit adni. Hogy ők mit adtak neki...azt nem tudom, harmadik napon mondták hogy adjak neki tápszert. Addigra már annyit próbálkoztunk, fejtem is, plusz kézzel is megfejt egy nővérke hogy tiszta sebes voltam, meg lila folt, de legalább tejem már volt. Alig vártam hogy hazamenjünk. Szerintem életemben nem sirtam ilyen kétségbeesetten mint ott, hogy nem tudok enni adni a babámnak és úgy néznek rám mintha direkt csinálnám. Szerencsére volt azért pár kedves éjszakás nővér aki vigasztalt és nyugtatni próbált, szóval vegyes tapasztalatokkal távoztam a kórházból. Már több mint két hete itthon vagyunk, a babám egész jól belejött a szopizásba, van sok tejem is, úgy néz ki mégsem lesz alultáplát...
Kapcsolódó kérdések: