Ha szülés után csak pár nap múlva lesz tej addig mit
eszik a baba?
Figyelt kérdés
Olvastam hogy van akinek csak 3-4 nap múlva indul be a szoptatás, addig azért valamit ennie kell a babának. Mennyi ideig nem gond ha "nem kap enni" vagyis nincs szoptatás. A kórházban egyből adnak neki valamit enni?
tapszert kap potlaskent, itatjak poharbol vagy uvegbol.
2014. dec. 8. 16:46
2/18 anonim válasza:
addig is kell szoptatni mert előtej szokott lenni, és az a pár csepp elég még neki. tehát ha úgy érzed hogy nincs tejed tedd mellre a babát akkor is, mert segíti serkenteni a menetet.
2014. dec. 8. 17:09
3/18 anonim válasza:
én bababarát kórházban szültem, nekem azt mondták, hogy mindenkinek csak 2-3 nap múlva indul be a teje... a babának szerintük nincs szüksége táplálékra addig, tisztul a szervezte és ugye előtej azért van.
szóval enyém nem kapott tápszert, 3. nap lett tejem, addig egyébként nem is sírt egyszer sem... :)
mondjuk az igaz, hogy 300g-ot fogyott
2014. dec. 8. 17:11
4/18 anonim válasza:
3 napig kamillateát adnak neki a csecsemős nővérek, amíg megindul a tejtermelés (addig is van előtej). Ha a 3. napon sem indul be a tejtermelés akkor adnak a babának tápszert.
(Az én lányom 220g-ot fogyott mire megindult a tejem a 3. napon.)
2014. dec. 8. 18:05
5/18 anonim válasza:
nekünk is azt monták a kórházban, hogy nincs szüksége még rá, mert fel vannak töltve a készletei, nem baj, ha 3 nap múlva van tej
2014. dec. 8. 18:50
6/18 anonim válasza:
3. napon kapott tápszert a kórhzban, előtte cukros vizet, itthon is tápszert 4. 5. napon, utána indult be a tejem 4 hónapig, utána megint tápszer és hozzátáplálás. Nálunk így alakult anno az evés.
2014. dec. 8. 18:56
7/18 anonim válasza:
*és nálunk a kórház anyatejjel itatja azt a babát akinek nincs teje, nem kamillateával..jézus..
2014. dec. 8. 18:56
8/18 anonim válasza:
Kolosztrum akkor is van. Tele energiával, antitestekkel stb. A természet nem hülye.
2014. dec. 8. 19:11
9/18 anonim válasza:
Az előtejet adhatod neki ami van, illetve vizet vagy teát, tápszert.
Ez egyáltalán nem igaz mindenkire hogy elég az előtej és 3-4 napig nem éhes a gyerek, az enyémnek nem volt elég, és 3-4 órával a születése után éhesen orditott. Pótoltam amig nem volt elég tejem, és nem tartom normális dolognak napokig nem etetni a gyereket. A környezetemben azt tapasztalom hogy innét szokott indulni az állandóan ordit, sose alszik eleget kezdetű műsor. Előre is köszönöm a lepontozást.
2014. dec. 8. 19:28
10/18 anonim válasza:
én úgy gondolom hogy a csecsemosok is kell, hogy adjanak valamit a babaknak, amikor egyszerre 10 baba uvolt nalunk a duhongoben. nem áltatom magam azzal, hogy semmit sem adnak neki amitől lenyugszik. valamint hallottam hogy a csecsemős mondta a kolleginanak amikor a babam a fogyás után ujra hizni kezdett hogy "leallhatunk a melle taplalassal " (egeszseges a babam) ezt nem lehet maskent erteni mint hogy tapszerrel potolnak. nem mondom h minden korhazban de nalunk igen (bababarat) en egyebkent ebben nem latok kivetni valot. kezdetben nagyon ugyetlenek a babak nem biztos hogy eleg nekik amit ki tudnak szivni. es nehany ora utan ugy legyengulnek hogy nincs erejuk sirassal jelezni ha ehesek.... a korhazakban pedig ninca annyi.hely hogy hetekig bent tartsak a benazo anyukakat akiknek nem.kezd el hizni a gyereke. tapszereznek es kesz. de ettol nem lesz semmi baja, mellette ugyanugy szopizik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!